κείμενο-για-την-νέα αρχή-

Μπορεί να έπιασες πάτο και να φοβάσαι να αρχίσεις από το μηδέν, αλλά δεν αρχίζεις από το μηδέν. Έχεις σαν αφετηρία την εμπειρία σου.

Οι άνθρωποι αναγκαζόμαστε πολλές φορές να κάνουμε νέες αρχές. Μερικά πράγματα δεν μας έρχονται όπως τα υπολογίζαμε ή άλλες φορές επιδιώκουμε μία νέα αρχή για να ξεφύγουμε από τα κακά που ζούμε στην τωρινή μας ζωή.

Όμως μερικές φορές το να κάνεις μία νέα αρχή σε θλίβει, σε απογοητεύει, σε τρομάζει. Η σελίδα Ανορεκτικά Όνειρα – Κίκκα Ουζουνίδου, μοιράζεται μαζί μας ένα κείμενο που μιλάει στις καρδιές μας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Αυτή πρέπει να είναι η αντίδρασή μας απέναντι στην επιθετικότητα των άλλων

κείμενο-για-την-νέα αρχή-

Ναι, η ζωή είναι γεμάτη απογοητεύσεις. Δεν θα σου πω το αντίθετο! Προσπάθειες που πήγανε χαμένες… Φίλοι που μας πρόδωσαν… Σχέσεις που δεν οδήγησαν εκεί που ονειρευτήκαμε… Επιλογές που στάθηκαν τελικά λανθασμένες…

Έτσι είναι η ζωή! Ένα σχολείο από το οποίο δεν αποφοιτούμε ποτέ μα συνεχώς μαθαίνουμε… Από τα λάθη μας, από τα σωστά μας, από τις φορές που πληγωθήκαμε αλλά και από τις φορές που ευτυχήσαμε! Έτσι πρέπει να είναι η ζωή!

κείμενο-για-την-νέα αρχή-

Να μεγαλώνουμε και να γινόμαστε σοφότεροι. Να κοιτάμε μπροστά και να αρχίζουμε ξανά και ξανά με περισσότερη σοφία! Εκεί που όλα έχουν γκρεμιστεί, εμείς να χτίζουμε νέα πράγματα με γερότερα θεμέλια. Εκεί που όλα γίνονται σκοτεινά, εμείς να κοιτάμε τον ήλιο και να τολμάμε από την αρχή!

Δείτε ακόμα 9 σημάδια συναισθηματικής νοημοσύνης που βοηθούν στην επούλωση κρυμμένων πληγών

Ναι, να τολμάμε… Να εμπιστευτούμε, να αγαπηθούμε, να ονειρευτούμε, να προσπαθούμε! Γιατί αυτό είναι ζωή! Γιατί έτσι παραμένουμε ζωντανοί!
Με πίστη και ελπίδα, πως κάθε φορά θα φτιάχνουμε τα πράγματα και από λίγο καλύτερα! Να μη φοβάσαι να ξαναρχίσεις.

κείμενο-για-την-νέα αρχή-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close