ο-δεύτερος-σύζυγός-μου-δεν-τα-πηγαίνει-καλά-με-τον-γιο-μου

Ο δεύτερος σύζυγός μου δεν τα πηγαίνει καλά με τον γιο μου. Ο δεύτερος σύζυγος αυτής της αναγνώστριας δεν έχει καλές σχέσεις με τον γιό της και θέλει την συμβουλή μας.

Πολλές φορές οι άνθρωποι χωρίζουν και ξανά φτιάχνουν τις ζωές τους, ακόμη κι αν υπάρχουν παιδιά από προηγούμενο γάμο στην μέση. Όμως πολλές φορές το παιδί δεν μπορεί να συνηθίσει σε αυτή την κατάσταση. Ειδικά αν ο πατριός όπως σε αυτήν την περίπτωση δεν χειρίζεται πάντα τόσο σωστά τις καταστάσεις.

Μία αναγνώστρια αντιμετωπίζει προβλήματα με την οικογένειά της, αφού ο γιός της δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά με τον δεύτερο σύζυγό της, διότι όπως πιστεύει βάζει λόγια ο πατέρας του. Θα μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας κι εσείς μπορείτε να της πείτε την γνώμη σας στα σχόλια. Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία: Ο δεύτερος σύζυγός μου δεν τα πηγαίνει καλά με τον γιο μου

Με λένε Κατερίνα και έχω έναν γιο 12 χρονών. Πριν δύο χρόνια βρήκα έναν νέο σύντροφο στην ζωή μου αφού με τον άντρα μου χωρίσαμε 4 χρόνια πριν. Με τον πρώην άντρα μου έχουμε καλές σχέσεις για χάρη του παιδιού αλλά γενικότερα πολλές φορές προσπάθησε να με διεκδικήσει και τον απέρριψα.

Είχα περάσει πολύ άσχημα μαζί του. Ήταν καταπιεστικός και ζηλιάρης. Το παιδί δυσκολεύτηκε με το θέμα του διαζυγίου αφού ήταν μικρούλης όταν έγινε αλλά προσπαθήσαμε κι εγώ κι αυτός να είμαστε δίπλα στο παιδί μας και να του εξηγήσουμε ότι είτε παντρεμένοι είτε όχι παραμένουμε οικογένεια.

ο-δεύτερος-σύζυγός-μου-δεν-τα-πηγαίνει-καλά-με-τον-γιο-μου

Photo via: cutewallpaper.org

Αυτό άλλαξε όμως όταν ο άντρας μου έμαθε ότι ξανά παντρεύομαι. Σίγουρα δεν περίμενε να μείνω για πάντα ελεύθερη αλλά του κακοφάνηκε το γεγονός ότι το επισημοποιώ και δεν είναι απλά κάτι περιστασιακό στην ζωή μου.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου όταν πληρώνει το σούπερ μάρκετ μου ζητάει να του επιστρέψω τα λεφτά

Αυτό που αγάπησα στον νύν μου, είναι ότι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το παιδί μου και δεν είχε καμία κόντρα μαζί του. Όμως όταν παντρευτήκαμε και μετά όλα άλλαξαν. Το παιδί κάθε φορά που έφευγε για τον πατέρα του τα Σαββατοκύριακα γυρνούσε όλο και πιο αλλαγμένο.

Με τον νύν μου είμαστε παντρεμένοι εδώ και ένα χρόνο με πολιτικό γάμο και από τότε το παιδί έχει αλλάξει πολύ. Κάθε φορά που γυρίζει από τον πατέρα του ψάχνεται για καυγά με μένα ή με τον πατριό του. Του φταίνε όλα. Πολλές φορές τον δικαιολόγησα λέγοντας πως μπαίνει στην εφηβεία και του είναι δύσκολο.

ο-δεύτερος-σύζυγός-μου-δεν-τα-πηγαίνει-καλά-με-τον-γιο-μου

Photo via: xnet.ynet.co.il

Όμως ξεκινάω να υποψιάζομαι ότι του βάζει λόγια ο πατέρας του γιατί κάθε φορά που μαλώνουμε μου τον αναφέρει συνέχεια. Φυσικά δεν μπορώ να το εξακριβώσω γιατί το παιδί έχει απομακρυνθεί αρκετά από μένα και ο νύν μου δεν έχει τον τρόπο να τον πλησιάσει. Και φυσικά από τον πρώην μου δεν πρόκειται να μάθω αλήθεια.

Δείτε ακόμα Αποφάσισα να βγαίνω πιο συχνά με τις φίλες μου και ο άντρας μου κάνει παράπονα

Επίσης αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη είναι ότι ο άντρας μου γίνεται ένα μικρό παιδί όταν νευριάζει. Αντί να χειριστεί την κατάσταση σαν ώριμος ενήλικας γίνεται και αυτός 12 χρονών και ‘γω πρέπει κάθε φορά να κάνω τον διαιτητή λες και μαλώνουν τα αδέρφια μεταξύ τους.

ο-δεύτερος-σύζυγός-μου-δεν-τα-πηγαίνει-καλά-με-τον-γιο-μου

Photo via: woman.rambler.ru

Και μετά έρχεται ο άντρας μου και ΚΛΑΙΕΙ κυριολεκτικά λέγοντάς μου ότι το παιδί δεν τον αγαπάει και τι θα κάνει και τέτοια. Είμαι σε απόγνωση. Σκέφτομαι να κάνω μία συζήτηση με τον γιο μου και να πάμε μαζί σε ψυχολόγο. Εκνευρίζομαι και μόνο στην ιδέα ότι ο πατέρας του τον χρησιμοποιεί.

Παρόλα αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω ότι ίσως και ‘γω να βιάστηκα να φέρω τόσες αλλαγές στη ζωή του παιδιού μου. Πριν τέσσερα χρόνια διαζύγιο, πριν δύο χρόνια νέα σχέση πριν έναν χρόνο γάμος. Δεν είναι και εύκολο. Ίσως λοιπόν απλά να μην μπορεί να αποδεχτεί τον νέο άνθρωπο στην ζωή του. Αφήστε που ο πατέρας του είναι ακόμη ελεύθερος.

ο-δεύτερος-σύζυγός-μου-δεν-τα-πηγαίνει-καλά-με-τον-γιο-μου

Photo via: theepochtimes.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close