θέλω-να-βγαίνω-με-τις-φίλες-μου-και-ο-άντρας-μου-κάνει-παράπονα-

Αποφάσισα να βγαίνω πιο συχνά με τις φίλες μου και ο άντρας μου κάνει παράπονα. Η αναγνώστρια αντιμετωπίζει προβλήματα με τον άντρα της διότι θέλει να βγαίνει πιο συχνά με τις φίλες της και ζητάει την συμβουλή μας.

Η αλήθεια είναι πως συνήθως στην Ελλάδα τα παντρεμένα ζευγάρια, πάνε πακέτο. Όμως τα μοντέρνα ζευγάρια δεν είναι έτσι πλέον. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που κανονίζουν μία δύο φορές την εβδομάδα να βγαίνουν μόνο με τους φίλους τους.

Με αυτόν τον τρόπο η σχέση ανανεώνετε και λείπουν ο ένας στον άλλον έστω και για λίγες ώρες. Φαίνεται όμως πως η αναγνώστρια δεν έχει τέτοια σχέση με τον άντρα της. Τώρα που η αναγνώστρια αποφάσισε να περνάει λίγο περισσότερο χρόνο με τις φίλες της, ο άντρας της, της κάνει παράπονα. Έχει δίκιο; Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Ο γιός μου πήγε να σπουδάσει Θεσσαλονίκη και γύρισε πίσω με βαμμένα μαλλιά

Ονομάζομαι Δανάη και είμαι 37 ετών. Η ιστορία μου λοιπόν ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. Στην πρώτη καραντίνα όπως και οι περισσότεροι από εσάς βρήκα ευκαιρία να ασχοληθώ με τον εαυτό μου, να περάσω δημιουργικό χρόνο με τον άντρα μου που είμαστε παντρεμένοι 15 χρόνια και με τον 12χρονο γιο μου.

Στην δεύτερη καραντίνα όμως οικογενειακώς ήμασταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όταν λοιπόν έληξε και η δεύτερη καραντίνα ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι αυτή η απομόνωση δεν ξεκίνησε από την καραντίνα. Οι άνθρωποι μεγαλώνουμε και απομονωνόμαστε γενικώς.

Για παράδειγμα εγώ είχα κάποιες κολλητές που ήμασταν μαζί από το νηπιαγωγείο. Παρόλα αυτά όταν παντρεύτηκα με τα χρόνια χάθηκα. Μετά έκαναν και αυτές άλλη ζωή από μένα και δεν είχα από ένα σημείο και μετά ούτε τα τηλέφωνά τους.

θέλω-να-βγαίνω-με-τις-φίλες-μου-και-ο-άντρας-μου-κάνει-παράπονα-

Photo via: pixy.org

Δείτε ακόμα Έμαθα πριν 3 μήνες ότι είμαι υιοθετημένη και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ

Σκέφτηκα λοιπόν πως θέλω πολύ να ξανά έρθω σε επαφή μαζί τους. Να έρθουμε και πάλι κοντά, να δω τι κάνουν, να κάνουμε κάτι σαν ριγιούνιον. Φυσικά ο άντρας μου αρχικά συμφώνησε. Εκείνος δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να βρει φίλους διότι είναι πιο της οικογένειας και έχει άλλες ανάγκες αλλά έδειξε κατανόηση στις δικές μου ανάγκες.

Έψαχνα λοιπόν ασταμάτητα στο Facebook για δύο εβδομάδες περίπου και μέσα από κοινούς γνωστούς που κατάφερα να βρω, βρήκα κι εκείνες. Έδειξαν να χάρηκαν με το που είδαν το αίτημα φιλίας μου γιατί με το που το δέχτηκαν έστειλαν μήνυμα και αμέσως κανονίσαμε καφέ.

Βγήκαμε, τα είπαμε και θυμήθηκα πως ήμουν παλιά. Χωρίς παιδί να βαριέται και να ζητάει να φύγουμε, ούτε άντρα συνέχεια δίπλα μου. Σίγουρα τους αγαπάω και δεν έχει φύγει ο έρωτας. Όμως έχω ανάγκη να κάνω και πράγματα για τον εαυτό μου.

Δείτε ακόμα Έκανα την κόρη μου σε μικρή ηλικία και τώρα θέλω να ζήσω την ζωή μου

Ο άντρας μου είναι πιο κλειστός και είχαμε μόνο μερικά φιλικά ζευγάρια για να βγαίνουμε. Που κι εκείνα είχαν παιδιά. Οπότε οι βόλτες μας ήταν πάντα σε ταβέρνες με παιδικές χαρές, παιδότοπους και στην συνέχεια σε σπίτια για να παίζουν τα παιδιά κάνα ηλεκτρονικό και να μας αφήνουν στην ησυχία μας.

Εμένα μου είχε λείψει να βγω και να πιώ ένα ποτό. Να κάτσω τυχαία σε μία καφετέρια χωρίς να νοιάζομαι αν έχει χώρο για παιδιά ή αν το παιδί θα βαρεθεί επειδή δεν έχει πολύ νεολαία. Να πάω ένα σινεμά και να δω μία ταινία θρίλερ ή μία ερωτική ταινία χωρίς να νοιάζομαι ότι το παιδί θα νιώσει άβολα ή θα βαρεθεί.

θέλω-να-βγαίνω-με-τις-φίλες-μου-και-ο-άντρας-μου-κάνει-παράπονα-

Photo via: verywellfit.com

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τις κολλητές να βγαίνουμε δύο φορές την εβδομάδα. Συνήθως τα Σαββατοκύριακα. Μην φανταστείτε πολλά πράγματα. Έναν καφέ, ένα σινεμά, ένα φαγητό, μερικές φορές καθόμασταν ακόμη και σε παγκάκια και κουτσομπολεύαμε.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου ζητάει συνεχώς εγγονάκι και με αγχώνει

Είναι και οι δύο σε σχέση οπότε σίγουρα δεν με παρασέρνουν σε…ακολασίες. Αν και ακόμη και ελεύθερες να ήταν ποτέ δε θα το έκαναν αυτό. Ο άντρας μου όμως πρόσφατα ξεκίνησε να μου κάνει παράπονα. Μου έλεγε ότι έχω χαθεί από το σπίτι και ότι έχω παραμελήσει τον γάμο και το παιδί μας.

Εγώ φυσικά του είπα ότι επειδή δύο φορές την εβδομάδα αποφάσισα να τις περνάω για τον εαυτό μου αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρομαι πρωτίστως για το παιδί μου και στην συνέχεια για τον γάμο μου. Ίσα ίσα που ο γιός μου, μου έχει πει ότι τελευταία έχω βρει τον εαυτό μου.

θέλω-να-βγαίνω-με-τις-φίλες-μου-και-ο-άντρας-μου-κάνει-παράπονα-

Photo via: marymary.gr

Μου λέει ότι είμαι καλύτερη μάνα από όταν ξεκίνησα να βγαίνω και λίγο με τις φίλες μου διότι έμαθα πως διασκεδάζει ο κόσμος, έγινα πιο ήρεμη και συζητήσιμη. Αλλά και με τον άντρα μου ξεκίνησα να βάζω φαντασία στο κρεβάτι, να του προτείνω περισσότερα πράγματα για έξοδο εκτός από το “Πάμε στη Λίτσα και στον Βαγγέλη δίπλα να κάτσουμε μέχρι τις 10.”

Δείτε ακόμα Μετά από 16 χρόνια ο γιός μου θα γνωρίσει τον πατέρα του και είμαι έξαλλη

Εκείνος όμως πιστεύει αβάσιμα ότι έχουν πάρει τα μυαλά μου αέρα και ότι τον παραμελώ. Εγώ πιστεύω ότι δεν του αρέσει που εγώ ξεκίνησα να κάνω πράγματα με τον εαυτό μου ενώ αυτός παραμένει ένας μούχλας που ακόμη και τις Κυριακές θέλει να τρώμε με την μάνα του και μετά να κοιμόμαστε από τις 10 λες και είμαστε συνταξιούχοι.

Εγώ τον αγαπάω γι’ αυτό που είναι αλλά δεν θέλω να με καταπιέζει για τις δικές μου ανάγκες. Έχει κάθε δικαίωμα να μην θέλει φίλους και ιδιαίτερες εξόδους, να νιώθει πως μεγαλώσαμε για όλα αυτά αλλά εγώ δεν νιώθω ότι μεγάλωσα ούτε πιστεύω ότι η διασκέδαση αφορά μόνο τους νέους και ωραίους.

Μάλιστα του πρότεινα να έρθει και αυτός μία φορά σε έναν καφέ με τα κορίτσια και μου είπε “τι να έρθω να κάνω; θα συζητάτε για μόδα και τηλεόραση κα θα βαριέμαι” και του είπα ότι μπορώ να κανονίσω να έρθουν και οι δικοί τους σύντροφοι. Παρέμεινε αρνητικός. Ε εγώ του φταίω;

Photo cover via: iltalehti.fi

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close