ο-ξάδερφός-μου-θέλει-να-δώσει-στο-παιδί-του-το-όνομα-του-πατέρα-μου-

Ο ξάδερφός μου έκανε πρώτος παιδί και θέλει να του δώσει το όνομα του πατέρα μου. Η αναγνώστρια αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ξάδερφό της και θέλει την γνώμη μας.

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να δίνουμε στα παιδιά μας ονόματα από τους γονείς και τα πεθερικά μας. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει σταματήσει κάπως να ισχύει με τους γονείς να επιλέγουν ονόματα από Αγίους που έχουν τάξει το παιδί, ονόματα που απλά τους αρέσουν ή ονόματα από άτομα που έχουν συναισθηματική αξία γι’ αυτούς.

Σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται πως ο ξάδερφος αυτής της αναγνώστριας αποφάσισε να ακολουθήσει το τρίτο μονοπάτι. Αποφάσισε να δώσει στον γιο του το όνομα του θείου του, τον οποίο έχασε πριν πολλά χρόνια και η αναγνώστρια είναι έξω φρενών. Τί την συμβουλεύετε να κάνει; Διαβάστε παρακάτω:

Ο ξάδερφός μου έκανε πρώτος παιδί & θέλει να του δώσει το όνομα του πατέρα μου

Ονομάζομαι Φρόσω και είμαι 28 ετών. Ενώ έχω σχέση εδώ και αρκετά χρόνια ακόμη δεν έχουμε μιλήσει για τον ερχομό ενός παιδιού ούτε για γάμο ή κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να κάνω ένα παιδί στο μέλλον αλλά ακόμη ίσως να μην νιώθω έτοιμη.

Όπως και να ‘χει όταν ήμουν 11 χρονών ήρθα σε επαφή για πρώτη φορά με ένα τραγικό συναίσθημα. Έχασα τον πατέρα μου απότομα από ανακοπή καρδιάς, χωρίς να υπάρχει κάποια αρρώστια στην μέση. Ακόμη δεν έχω καταλάβει αν ο πατέρας μου εκτός από πίεση είχε κάποια άλλα προβλήματα υγείας που έκρυψε ή δεν έμαθε ποτέ.

Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν για ένα 11χρονο παιδί να μείνει ορφανό από πατέρα. Στο μεταξύ του είχα φοβερή αδυναμία. Η μητέρα μου ήταν μία εργαζόμενη μητέρα και αρκετά μικρή όταν με έκανε. Ο πατέρας μου είχε διαφορά ηλικίας με την μητέρα μου και ήταν πολύ κοντά μου. Σαν μάνα και πατέρας μαζί.

Δείτε ακόμα Η αδερφή μου έχει καλύτερες σχέσεις με τον γιο μου από μένα και ζηλεύω

Φυσικά και η μητέρα μου είναι ένας άγγελος αλλά όταν τον χάσαμε και εγώ και εκείνη νιώσαμε ότι χάσαμε τον βράχο της οικογένειας. Στο μεταξύ ο ξάδερφός μου – ο γιος του θείου μου – είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από μένα και του είχε ακριβώς την ίδια αδυναμία.

ο-ξάδερφός-μου-θέλει-να-δώσει-στο-παιδί-του-το-όνομα-του-πατέρα-μου-

Photo via: baomoi.com

Ο θείος μου είναι πολύ καλός άνθρωπος όμως σαν πατέρας είναι κάπως αναχρονιστικός και δεν είχε τον τρόπο με τα παιδιά του. Σε αντίθεση με τον πατέρα μου που είχε πάντα έναν τρόπο να πλησιάζει τα ανίψια του. Έτσι ο ξάδερφός μου είδε στα μάτια του πατέρα μου τον δεύτερο μπαμπά του, που του κάλυπτε το κενό του βιολογικού του μπαμπά.

Με τον ξάδερφό μου δεν ήμασταν όμως ποτέ κοντά. Εκείνος ήταν έξω καρδιά και κάπως ψωνισμένος από μικρός. Προσπαθούσε να τραβήξει τα βλέμματα και πάντα το κατάφερνε τόσο από την οικογένεια όσο και από τους φίλους. Σε αντίθεση με μένα που περνούσα κάπως απαρατήρητη.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου θέλει να μου κρατάει το παιδί επί πληρωμή

Διότι ποτέ δεν είχα το χιούμορ του, ποτέ δεν ήμουν τόσο όμορφη και τόσο διάσημη και ποτέ δεν κατάφερνα να κάνω την παρέα ή την οικογένεια να με προσέξει. Ήμουν πάντα χαμηλών τόνων και σοβαρή. Στην αρχή τον ζήλευα σαν παιδί αλλά μεγαλώνοντας αποδέχτηκα ότι εγώ είμαι διαφορετική.

ο-ξάδερφός-μου-θέλει-να-δώσει-στο-παιδί-του-το-όνομα-του-πατέρα-μου-

Photo via: universomamma.it

Παρόλα αυτά συνεχίζαμε να μην τα πηγαίνουμε τόσο καλά. Δεν ταιριάζουμε ούτε στις απόψεις ούτε στον τρόπο που διασκεδάζουμε. Φυσικά τον αγαπάω, όμως δεν μπορώ να κάνω παρέα μαζί του και νομίζω ότι τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Επίσης αυτό που δεν μου αρέσει στον ξάδερφό μου είναι ότι πάντα θέλει να περνάει το δικό του.

Όπως και να ‘χει, ο ξάδερφός μου είχε σχέση με την ίδια κοπέλα από την πρώτη λυκείου. Κάτι που φυσικά είναι οξύμωρο διότι από την μία είναι έξω καρδιά και γλεντζές και από την άλλη στις σχέσεις του είναι πάρα μα πάρα πολύ σοβαρός και πιστός. Σχεδόν εξαρτιέται από το αντίθετο φύλο.

Δείτε ακόμα

Παντρεύτηκαν στα 25 και πριν έναν χρόνο περίπου ήρθε στην ζωή και το πρώτο τους παιδί, ένα γλυκούλη αγοράκι. Πρόσφατα λοιπόν ανακοίνωσε στην οικογένεια χαρούμενος – παρουσίας δικής μου -, ότι το παιδί θα το ονομάσει Παναγιώτη, όπως τον πατέρα μου.

Φυσικά έγινα έξαλλη. Δεν έδειξα κάτι εκείνη την στιγμή όμως αργότερα όταν μείναμε οι δυο μας του είπα ότι αυτό δεν είναι σωστό. Ότι δεν μπορεί να βγάλει το παιδί του Παναγιώτη γιατί μπορεί να θέλω και ‘γω αύριο μεθαύριο να βγάλω το παιδί μου έτσι και πόσους Παναγιώτηδες να έχουμε στην οικογένεια;

Εκείνος τότε μου είπε ότι σε αντίθεση με μένα που δεν έχω παιδιά εκείνος έχει και μάλιστα αγόρι. Εγώ ακόμη δεν ξέρω αν θα κάνω παιδί κι ακόμη κι αν κάνω μπορεί να μην είναι καν αγόρι. Μου είπε ότι το όνομα Παναγιώτης έχει συναισθηματική αξία γι’ αυτόν και ότι δεν έχει πρόβλημα να έχουμε δύο και τρεις Παναγιώτηδες στην οικογένεια.

Είχε ένα υπεροπτικό ύφος που δεν μου άφηνε περιθώρια να του αλλάξω γνώμη. Ακόμη και όταν του είπα ότι ο θείος μου θα πληγωθεί με αυτή την απόφαση, μου είπε ότι το δεύτερο μπορεί να το βγάλει έτσι αλλά όπως και να ‘χει με τον θείο του τα πήγαινε καλύτερα από ότι με τον πατέρα του.

ο-ξάδερφός-μου-θέλει-να-δώσει-στο-παιδί-του-το-όνομα-του-πατέρα-μου-

Photo via: magieetvoyance.fr

Η αλήθεια είναι πως του στοίχισε ο χαμός του πατέρα μου. Θυμάμαι ότι πήγε μέχρι και σε ψυχολόγο διότι σαν παιδί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον χαμό του. Ε ας έκανε τατουάζ το όνομά του. Όχι όμως να βγάλει το παιδί του με το όνομα του δικού μου μπαμπά. Είμαι παράλογη που έχω νευριάσει τόσο;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close