η-πεθερά-μου-ζητάει-να-κρατάει-το-παιδί-μου-επί-πληρωμή-

Η πεθερά μου θέλει να μου κρατάει το παιδί επί πληρωμή. Η πεθερά της αναγνώστριας ζητάει να κρατήσει το παιδί της επί πληρωμή και η αναγνώστρια θέλει την άποψή σας.

Πολύ συχνά οι γιαγιάδες θέλουν να κρατούν τα εγγόνια τους γιατί είναι ένας τρόπος να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Μερικές πεθερές έχουν παράλογες απαιτήσεις όσων αφορά την ανατροφή των εγγονιών τους ενώ άλλες βοηθούν διακριτικά.

Όμως σπάνια έχουμε ακούσει πεθερά να θέλει να πληρώνεται για να κρατάει το εγγόνι της. Κι όμως η αναγνώστρια αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με αυτό. Η πεθερά της, ζητάει να κρατάει το εγγόνι της επί πληρωμή και η αναγνώστρια βρίσκεται σε απόγνωση. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Μπορεί να χώρισα με τον άντρα μου αλλά με την πρώην πεθερά μου είμαστε ακόμη φίλες

Κορίτσια βρίσκομαι σε απόγνωση και δεν ξέρω πραγματικά τι άλλο να κάνω. Εδώ και 5 χρόνια είμαι παντρεμένη με έναν μαμάκια. Παντρευτήκαμε επειδή αγαπιόμασταν και επειδή έμεινα έγκυος. Η πεθερά μου λοιπόν μου είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι δεν θα κρατάει το παιδί μου.

Μου είπε ότι εκείνη μεγάλωσε τα παιδιά της και πλέον δεν έχει κουράγια. Φυσικά και το σεβόμουν αυτό μέχρι και πριν από ένα μήνα διότι αρχικά σκεφτόμουν πως δεν θα ήθελα οι γιαγιάδες να μπλέκονται στην ανατροφή του παιδιού γιατί έτσι δίνουμε δικαιώματα και ξεκινούν οι παρεξηγήσεις.

Επίσης, μπορεί να μην φαινόταν παράξενο, όμως σίγουρα σκεφτόμουν ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και ότι όντως μπορεί να μην έχει κουράγιο να κάνει οτιδήποτε άλλο πια σχετικά με τα παιδιά. Έτσι όλα αυτά τα χρόνια κρατούσε το παιδί μου μία πολύ καλή κοπέλα που ήταν βοηθός βρεφονηπιοκόμων.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου προσπαθεί να μου κάνει μάγια – Βρίσκω πουγκιά με περίεργα αντικείμενα στον κήπο

Παρόλα αυτά η κοπέλα πριν 3 μήνες μου ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο διότι θα άλλαζε πόλη. Ήταν φοιτήτρια βλέπετε. Αμέσως ξεκινήσαμε να αναζητούμε νέες νταντάδες όμως δεν μπορούσαμε να βρούμε καμία που να μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

η-πεθερά-μου-ζητάει-να-κρατάει-το-παιδί-μου-επί-πληρωμή-

Photo via: diaforetiko.gr

Οι μισές δεν μας γέμιζαν το μάτι και οι άλλες μισές ήταν πανάκριβες. Ο καιρός περνούσε κι εγώ ξεκίνησα να πιέζομαι πολύ. Προσπαθούσα να δουλέψω ενώ ταυτόχρονα κάθε μέρα αγχωνόμουν για το ποιος θα κρατήσει το παιδί.

Τον πρώτο καιρό έδινα τον μικρό στις κολλητές μου, σε συγγενείς που τα πηγαίνουμε καλά και στην κουμπάρα μου. Όμως κι εκείνες δεν μπορούν να είναι κάθε μέρα διαθέσιμες οπότε, είχαμε ανάγκη να βρούμε μία πιο σταθερή λύση μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί μία αξιόλογη επαγγελματία.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου ζητάει συνεχώς εγγονάκι και με αγχώνει

Η μητέρα μου δυστυχώς δεν ζει και ο πατέρας μου είναι πραγματικά πολύ γέρος για να αναλάβει την ευθύνη ενός παιδιού. Μοιραία λοιπόν η πεθερά μου, η οποία είναι κοτσονάτη και δραστήρια γυναίκα έγινε η μοναδική μας επιλογή.

η-πεθερά-μου-ζητάει-να-κρατάει-το-παιδί-μου-επί-πληρωμή-

Photo via: otvet.mail.ru

Ζητήσαμε λοιπόν από την πεθερά μου να μας κρατήσει το παιδί κι εκείνη μας είπε ότι θα το κάνει μόνο επί πληρωμή. Φυσικά όταν το άκουσα έβαλα τα γέλια διότι νόμιζα ότι έκανε πλάκα. Όμως το συνέχισε. Μας είπε ότι η σύνταξη έχει μειωθεί και ότι έτσι και αλλιώς θα ήθελε ένα έξτρα εισόδημα.

Μας είπε λοιπόν ότι αντί να ψάχνουμε για νταντάδες, καλό θα ήταν να τα βρούμε μεταξύ μας στην τιμή και να γίνει εκείνη η νταντά του παιδιού. Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Φυσικά δεν τσιγκουνεύομαι τα λεφτά κι έτσι και αλλιώς θα τα έδινα σε κάποια επαγγελματία.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου δεν φωνάζει το παιδί με το όνομά του αλλά με το όνομα που ήθελε να του δώσουμε

Όμως το να το λέει αυτό η γιαγιά προς το εγγόνι της – που είναι και το μοναδικό μέχρι τώρα εγγόνι – μου φάνηκε εξωφρενικό. Δηλαδή πραγματικά έχεις μόνο έναν εγγονό που σου έχει και αδυναμία τρομάρα σου επειδή σε έχει ζήσει περισσότερο και θες μόνο επί πληρωμή να τον κρατήσεις;

η-πεθερά-μου-ζητάει-να-κρατάει-το-παιδί-μου-επί-πληρωμή-

Photo via: odia.ig.com.br

Και αυτό που με εξόργισε περισσότερο, είναι ότι ο άντρας μου έδειξε κατανόηση και την βρήκε και απολύτως λογική. Όχι μόνο μπροστά της αλλά και μεταξύ μας, όταν το συζητήσαμε στο σπίτι. Μου είπε ότι είναι μεγάλη γυναίκα και ότι οφείλουμε να την στηρίξουμε οικονομικά.

Όμως ρε παιδιά είναι άλλο να της δίνουμε χρήματα για τα ψώνια ή για τους λογαριασμούς όταν χρειάζεται και ας μην είναι καν δανεικά, δώρο. Κι είναι άλλο να ζητάει ένα τέτοιο πράγμα. Είμαι παράλογη ή όντως μπορεί να αγαπάει το παιδί μου αλλά να σκέφτεται και λίγο τα ζόρια της; Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά.

 

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close