Η αδερφή μου έχει καλύτερες σχέσεις με τον γιο μου από μένα και ζηλεύω

Η αδερφή μου έχει καλύτερες σχέσεις με τον γιο μου από μένα και  ζηλεύω. Η αναγνώστρια είναι νέα μανούλα στο πρώτο της παιδί και ζηλεύει την αδερφή της επειδή τα πηγαίνει καλύτερα με τον γιο της. Τι να κάνει;

Όταν μία γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά μάνα τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαντάζεστε. Τον πρώτο καιρό χρειάζεται στήριξη από τον πατέρα του παιδιού αλλά και από το οικογενειακό της περιβάλλον. Οι ορμόνες της επηρεάζουν την ψυχολογία της και το άγχος της για το πλασματάκι που βρίσκεται υπό την προστασία της μεγαλώνει.

Μερικές φορές οι νέες μητέρες έχουν αρκετές ανασφάλειες σχετικά με το αν είναι καλές μητέρες και με το αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο παιδί αλλά και στον σύντροφό τους. Φυσικά αυτές οι σκέψεις είναι σκέψεις άγχους που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου θέλει να μου κρατάει το παιδί επί πληρωμή

Σίγουρα πρέπει να σκεφτόμαστε πως να βελτιώσουμε τις τεχνικές μας απέναντι στα παιδιά και να προσπαθούμε διαρκώς να χτίσουμε μία ουσιαστική σχέση μαζί τους. Πιστεύουμε όμως ότι οι γονείς που αγχώνονται γι’ αυτό αποκλείεται να είναι κακοί γονείς.

Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας αποφάσισε να μοιραστεί μερικές ανασφάλειές της μαζί μας. Γέννησε πρόσφατα και ο γιος της φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα με την αδερφή της παρά με εκείνη. Νιώθει ότι ζηλεύει και θέλει την γνώμη μας. Διαβάστε παρακάτω:

Η αδερφή μου έχει καλύτερες σχέσεις με τον γιο μου από μένα και ζηλεύω

Ονομάζομαι Ελπίδα και γέννησα πριν 3 μήνες το πρώτο μου παιδί. Τον γιόκα μου. Η αλήθεια είναι πως βρίσκομαι σε έναν ευτυχισμένο γάμο και το παιδί δεν έγινε τυχαία. Ξεκινήσαμε να προσπαθούμε ύστερα από σκέψη και αφού είχαμε εξασφαλίσει τα οικονομικά μας.

Η ζωή μου θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι στρωμένη. Επίσης έχω μία άριστη σχέση και με τις δύο οικογένειες και η αδερφή μου ήταν ανέκαθεν το στήριγμά μου. Αυτό συμβαίνει επειδή γενικότερα ταιριάζουμε αλλά και επειδή όταν γεννήθηκα εγώ η αδερφή μου ήταν κιόλας 19 ετών.

Με λίγα λόγια με στηρίζει σαν μάνα αλλά και σαν αδερφή όλα αυτά τα χρόνια. Η μητέρα μου είναι ηλικιωμένη πλέον και δεν θέλω να υποχρεώνομαι στην πεθερά μου διότι κι εκείνη έχει τις δικές της δουλειές. Σίγουρα λοιπόν τον πρώτο καιρό είχα ανάγκη την αδερφή μου.

Δείτε ακόμα Μπορεί να χώρισα με τον άντρα μου αλλά με την πρώην πεθερά μου είμαστε ακόμη φίλες

Η αδερφή μου έχει τρία παιδιά και ήξερε πως να κάνει μπάνιο το παιδί, πως να το αλλάξει και γενικότερα πως να με καθησυχάζει κάθε φορά που αγχωνόμουν για τον λόγο που κλαίει, για εξανθήματα που μπορεί να εμφάνιζε κλπ.

η-αδερφή-μου-έχει-καλύτερες-σχέσεις-με-τον-γιο-μου-από-μένα-

Photo via: heart.co.uk

Επειδή και ο άντρας μου είναι πρωτάρης η αδερφή μου μας βοηθούσε να μιλάμε με τον γιατρό, μας συμβούλευε σχετικά με το παιδί και γενικότερα έκανε όλα αυτά που θα έκανε μία μάνα για την κόρη της, όταν η κόρη της γίνει κι αυτή μάνα για πρώτη φορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδερφή μου έχει μία άριστη σχέση με τα παιδιά. Γενικότερα της αρέσει να φροντίζει παιδιά και ζώα γι’ αυτό και έχει πολλά κατοικίδια ενώ έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκόμος. Τα παιδιά την εμπιστεύονται αμέσως.

Δείτε ακόμα Ανακάλυψα πριν 5 μήνες ότι ο άντρας μου φλέρταρε με άλλη στο Facebook και τον υποψιάζομαι συνεχώς

Έχει τον κατάλληλο να τους μιλάει, να τους συμπεριφέρεται και γενικότερα κάνει τα πάντα να μοιάζουν πολύ απλά, σε αντίθεση με μένα που νιώθω μία αποτυχία. Τον τελευταίο καιρό ξεκίνησα να νιώθω ανασφάλειες σχετικά με την αδερφή μου και τον γιο μου.

η-αδερφή-μου-έχει-καλύτερες-σχέσεις-με-τον-γιο-μου-από-μένα-

Photo via: cutewallpaper.org

Έχω διαπιστώσει ότι η αδερφή μου είναι σε θέση να ηρεμήσει το παιδί όταν εγώ δεν μπορώ. Είναι σε θέση να κάνει πράγματα που εγώ θα έπρεπε να κάνω και παρόλα αυτά ο γιος μου φαίνεται πως την εμπιστεύεται περισσότερο από μένα.

Ο άντρας μου, μου λέει πως είμαι υπέροχη μάνα και πως όλα αυτά είναι στο μυαλό μου επειδή ακόμη είμαι νέα μητέρα. Ότι αν δεν ήταν η αδερφή μου οι ανασφάλειές μου θα ξεσπούσαν κάπως αλλιώς και πως ούτε εκείνη στο πρώτο παιδί δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει με τέτοια ευκολία όσο το κάνει σήμερα.

Δείτε ακόμα Ο δεύτερος σύζυγός μου δεν τα πηγαίνει καλά με τον γιο μου

Παρόλα αυτά εγώ την ζηλεύω και νιώθω πως πληγώνομαι. Θέλω πολύ να είμαι καλή μάνα για τον γιο μου. Και δεν είναι μόνο η ζήλεια που με κατατρώει. Είναι η ζήλεια και οι τύψεις που ενώ η αδερφή μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν διπλά σε εμένα και ακόμη και τώρα οπότε την χρειαστώ είναι εδώ, εγώ την ζηλεύω.

Δεν το κάνω όμως με κακία και αυτό σας το υπόσχομαι. Το κάνω με παράπονο. Γιατί όταν έμεινα έγκυος επειδή ήταν μία συνειδητή απόφαση πίστευα ότι όλα θα είναι πιο εύκολα. Πίστευα ότι το παιδί εμπιστεύεται την μάνα από ένστικτο.

η-αδερφή-μου-έχει-καλύτερες-σχέσεις-με-τον-γιο-μου-από-μένα-

Photo via: huaglad.com

Μου φαίνεται λοιπόν εξωπραγματικό το γεγονός ότι προχθές που έκλαιγε συνεχώς και είχε ας το πούμε “νεύρα” – όσα νεύρα μπορεί να έχει ένα βρέφος – εγώ δεν μπόρεσα να το ηρεμήσω και το ηρέμησε η αδερφή μου μέσα σε λίγα λεπτά. Κάνω κάτι λάθος; Μήπως επεμβαίνει πολύ στην ανατροφή του γιου μου; Μήπως όλα αυτά είναι στο μυαλό μου;

Photo cover via: babla.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close