Ο πρώην άντρας μου ξεχωρίζει τα παιδιά μας – Τι να κάνω;

Ο πρώην άντρας μου ξεχωρίζει τα παιδιά μας – Τι να κάνω; Η σημερινή μας ιστορία είναι μία οικογενειακή υπόθεση που δυστυχώς έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι τέτοιες νοοτροπίες σιγά σιγά κλείνονται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Φαίνεται πως η σημερινή μας αναγνώστρια έχει ένα πολύ μεγάλο παράπονο από τον άντρα της. Θεωρεί ότι ο άντρας της ξεχωρίζει τα παιδιά τους και δείχνει περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα στην κòρη τους. Εμείς θα μοιραστούμε την ιστορία της παρακάτω και περιμένουμε από εσάς την άποψή σας. Διαβάστε παρακάτω:

Με τον άντρα μου ήμασταν πολλά χρόνια παντρεμένοι και από αυτόν τον γάμο έχουμε αποκτήσει μία κòρη κι ένα γιo. Έχουν πέντε χρόνια διαφορά μεταξύ τους και έχω την τιμή να πω ότι μεγάλωσα δύο πολύ καλά παιδιά.

Δείτε ακόμα Είμαι έτοιμη να παντρευτώ αλλά με έχει γοητεύσει ο πεθερός μου

Με τον πρώην άντρα μου χωρίσαμε πριν μία δεκαετία περίπου και τώρα έχουμε φτιάξει και οι δύο τις ζωές μας. Από όταν ήμασταν μαζί ο άντρας μου ήταν ανεύθυνος σχετικά με τα παιδιά και τις υποχρεώσεις του. Και ήταν και ένας λόγος που χωρίσαμε.

Πρώτα γέννησα τον γιo μου και μετά από τρία χρόνια την κòρη μου. Ο άντρας μου λοιπόν με τον γιo μου ήταν πολύ αυστηρός. Ήταν οριακά αυστηρός και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχα τσακωθεί πολύ άσχημα μαζί του. Δεν είχε καν τον τρόπο  να κάνει το παιδί να μη φοβάται την θάλασσα.

Ο γιoς μου ήταν ανέκαθεν ένα πολύ ευαίσθητο παιδί. Αρκετά σκληρό σαν παιδί. Ήταν γκρινιάρης, το ομολογώ, όμως ήταν πάντα καλόψυχο και ευαίσθητο. Ο πρώην άντρας μου θεωρούσε ότι η ευαισθησία σε έναν άντρα είναι αρνητικό ελάττωμα και προσπαθούσε από μικρή ηλικία να είναι σκληρός μαζί του για να τον κάνει “άντρα” .

Εγώ μικρή τότε και μεγαλωμένη σε ένα σπίτι με παρόμοιες αξίες, πολύ συχνά έμπαινα στην μέση όμως ομολογώ ότι δεν το έκανα τόσο δραστικά όσο θα έπρεπε. Όταν πήραμε διαζύγιο τα παιδιά ήταν ακόμη πολύ μικρά. Ο γιoς μου τον πρώτο καιρό έδειχνε φοβερή αδυναμία στον άντρα μου αλλά και στα πρώην πεθερικά μου.

Τόσο που μερικές φορές με έκανε να ζηλεύω με την καλή έννοια. Ο άντρας μου όμως ανέκαθεν είχε αδυναμία στην κóρη. Ποτέ δεν ήταν τόσο αυστηρός μαζί της. Ήταν πιο τρυφερός και πιο διαλλακτικός. Επειδή τα πρώην πεθερικά μου δεν ήταν καλύτερα από τον άντρα μου, όταν ο γιoς μου μεγάλωσε λίγο και ξεκίνησε να καταλαβαίνει απομακρύνθηκε.

Ο πρώην σύζυγός μου ξεκίνησε τα παράπονα. Εγώ του έλεγα τα λάθη του και τον συμβούλευα να του μιλήσει και να τα βρουν. Εκείνος όμως φερόταν σαν μικρό παιδί. Γινόταν πιο μικρός και από τον γιo μου και έβαζε τον εγωισμό του μπροστά.

Ξεκίνησε να κάνει ψυχολογικό πόλεμο στο παιδί. Έπαιρνε ακριβά δώρα στην μικρή και τίποτα στον μεγάλο. Δημοσίευε στο Facebook φωτογραφίες μόνο με την μικρή και για τον γιo του δεν έλεγε κουβέντα. Και κάθε φορά που ο γιoς μου προσπαθούσε να τους πλησιάσει και πήγαινε να τους δει, ξεκινούσαν τα σχόλια.

“Γιατί είσαι τόσο παχουλός; Γιατί έχεις μακριά μαλλιά; Gay είσαι; Οι gay έχουν μακριά μαλλιά” . Φυσικά δεν έχω τίποτα με τους gay και ακόμη κι αν ήταν gay το παιδί εγώ μαζί του θα ήμουν φτάνει να ήταν ευτυχισμένο. Όμως πως περιμένεις να έχεις καλή σχέση με το παιδί σου όταν του λες τέτοια σχόλια;

Τόσα χρόνια προσπαθούσα να διατηρήσω μία ισορροπία. Ήμουν και μάνα και πατέρας γι’ αυτά τα παιδιά και ευτυχώς δεν υπήρχε αντιζηλία μεταξύ τους. Όχι στα όρια του αφύσικου τέλος πάντων. Όμως τον τελευταίο καιρό ο γιoς μου έχει κλειστεί πολύ στον εαυτό του.

Δεν βγαίνει από το σπίτι, δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον του, με τον πρώην άντρα μου δεν λέει ούτε καλημέρα και ξεκινάει να μιλάει απότομα και στην μικρή. Και αντί ο πρώην άντρας μου να σταθεί στο πλάι του για μία φορά και να ζητήσει ένα συγγνώμη για τα λάθη του, συνεχίζει τον ψυχολογικό πόλεμο.

Δεν τον παίρνει τηλέφωνο να μάθει τα νέα του και δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την κακή ψυχολογία του παιδιού. Αντιθέτως παίρνει συνεχώς ακριβά δώρα στην μικρή. Laptop, tablet ή ό,τι άλλο φαντάζεστε. Και η μικρή νιώθει άσχημα .

Τι να κάνω; Φοβάμαι ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει το παιδί μου πολύ αρνητικά. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Τα έχω προσπαθήσει όλα. Τον έχω φωνάξει για καφέ στο σπίτι μας και του έχω μιλήσει σαν φίλη. Τίποτα. Προσπαθώ να κάνω τον γιo μου να αδιαφορεί για την συμπεριφορά του πατέρα του, αλλά και πως να το κάνω;

Πατέρας του είναι. Όλα τα παιδιά θέλουν να έχουν την αποδοχή των γονιών τους όσο σκάρτοι κι αν είναι αυτοί οι γονείς. Λυπάμαι πραγματικά που του χάρισα ένα τέτοιο πατέρα. Γιατί εμείς επιλέξαμε να τον φέρουμε στον κόσμο χωρίς να τον ρωτήσουμε και του φόρτωσα έναν πατέρα που εξαρχής ήταν ακατάλληλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

Photo cover via: palo.gr

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς την δική σας ιστορία μαζί μας στείλτε μας μήνυμα στο inbox της σελίδας του Daddy-Cool στο Facebook. Αν θέλετε μπορεί να διατηρηθεί η ανωνυμία σας κι εμείς έχουμε πλήρη εχεμύθεια.

Close