βρέφη σιαμαία_χωρίστηκαν_και_κοιτάχτηκαν_για_πρώτη_φορά_

Δύο βρέφη σιαμαία κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά μετά από την επέμβαση και οι φωτογραφίες τους, συγκινούν.

Πολλά παιδιά γεννιούνται σιαμαία. Τα σιαμαία είναι δύο ή και παραπάνω παιδιά που γεννιούνται κολλημένα το ένα με το άλλο. Μπορεί να συνδέονται μέσω του κεφαλιού, μέσω των χεριών ή των ποδιών ή και μέσω της μέσης τους. Αξίζει να δείτε και τα παιδιά με Σύνδρομο Down που γίνονται ήρωες της Disney.

Υπάρχουν πλέον επεμβάσεις που είναι σε θέση να χωρίσουν σιαμαία παιδιά για να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή. Η σημερινή μας ιστορία θα μιλήσει για δύο βρέφη, κοριτσάκια στο φύλο που γεννήθηκαν σιαμαία και έκαναν την επέμβαση. Όταν κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά, ράγισαν οι καρδιές μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Τα 12 μηνών βρέφη ήταν ενωμένα μέσω του κεφαλιού και χωρίστηκαν μετά από μία 12ωρη επέμβαση στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Soroko στη Beer Sheva όπως ανακοινώθηκε και από το νοσοκομείο. Ήταν η πρώτη φορά που χωρίστηκαν σιαμαία παιδιά στο Ισραήλ.

«Όταν δυο μωρά είναι ενωμένα στο κεφάλι αυτό σημαίνει ότι είναι ενωμένος ο εγκέφαλος και τα αγγεία – είναι περίπλοκο και αδύνατο για μας τους νευροχειρουργούς να ξέρουμε τι να περιμένουμε και πώς να το αντιμετωπίσουμε» είπε στο NBC News ο Mickey Gideon, διευθυντής παιδιατρικής νευροχειρουργικής στο Soroka Medical.

βρέφη σιαμαία_χωρίστηκαν_και_κοιτάχτηκαν_για_πρώτη_φορά_

Ο επιστήμονας μάλιστα πιστεύει ότι παρόμοιες χειρουργικές επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 20 φορές σε όλο τον κόσμο. Τα δύο βρέφη ήταν επίσης από τα νεότερα βρέφη σιαμαία που χωρίστηκαν ποτέ και τα ονόματά τους δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη.

Δείτε ακόμα Θαύμα: Γυναίκα έσωσε βρέφος από τα σκουπίδια

Ο Mickey Gideon ήθελε να κάνει αυτή την χειρουργική επέμβαση πριν κλείσουν το πρώτο έτος της ηλικίας τους καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα σημαντικό έτος ανάπτυξης για έναν άνθρωπο.

«Τις δύο πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση ότι ήταν ανήσυχες, αλλά μόλις τις βάλαμε μαζί όμως ησύχασαν. Ήταν η πρώτη φορά που κοιτούσαν η μια την άλλη και πραγματικά ήταν μια πολύ γλυκιά στιγμή» δήλωσε ο γιατρός.

βρέφη σιαμαία_χωρίστηκαν_και_κοιτάχτηκαν_για_πρώτη_φορά_

Ο Gideon και η ομάδα του λοιπόν ξεκίνησαν να σχεδιάζουν την χειρουργική επέμβαση όταν τα παιδιά βρίσκονταν ακόμη στη κοιλιά της μητέρας τους. Στην συνέχεια μετά την γέννησή τους, οι γιατροί τις εξέταζαν συνεχώς για να καταλάβουν ακριβώς τον εγκέφαλο και το σώμα τους.

Δείτε ακόμα Σούπερ μάρκετ έφτιαξε καρότσι με επιπλέον παιδικές θέσεις για πολύτεκνη πελάτισσα

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάστηκαν στενά με αρκετές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσοντας τρισδιάστατα μοντέλα και χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις εικονικής πραγματικότητας. Με αυτούς τους τρόπους θα ήταν πιο προετοιμασμένοι όταν ερχόταν η στιγμή της επέμβασης.

βρέφη σιαμαία_χωρίστηκαν_και_κοιτάχτηκαν_για_πρώτη_φορά_

Επίσης για να καταφέρουν εν τέλει να κλείσουν το σκαλπ των δύο παιδιών μετά τον χωρισμό τους τοποθέτησαν στο κεφάλι τους διαστολείς δέρματος και ιστών πριν από αρκετούς μήνες. Κατά την διάρκεια της επέμβασης και αφού οι γιατροί χώρισαν τα αιμοφόρα αγγεία και τα οστά τους, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Τα δύο παιδιά δηλαδή χειρουργήθηκαν στην συνέχεια το καθένα ξεχωριστά για να ανακατασκευαστούν τα κρανία και τα σκαλπ κάθε βρέφους. Οι φωτογραφίες από την επέμβαση κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο και προκάλεσαν δάκρια χαράς και αισιοδοξίας.

Δείτε ακόμα Γυναίκα ακρωτηριασμένη από τον σύζυγό της γίνεται το σύμβολο κατά της κακοποίησης

βρέφη σιαμαία_χωρίστηκαν_και_κοιτάχτηκαν_για_πρώτη_φορά_

Τα δύο παιδιά μετά την επέμβαση κοιτάζονται για πρώτη φορά στους 12 μήνες ζωής τους στα μάτια. Η εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου κι εμείς από την μεριά μας ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτά τα παιδιά να ζήσουν μία ζωή όπως την ονειρεύονται.

βρέφη σιαμαία_χωρίστηκαν_και_κοιτάχτηκαν_για_πρώτη_φορά_

All photos via: top-channel.tv

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close