74χρονη_Joan_που_έγινε_influencer_

Κι όμως! Η 74χρονη Joan κατάφερε να γίνει influencer και…δασκάλα σε 1.3 εκατομμύρια ακόλουθους. Πως το κατάφερε;

Αν επισκεφθείτε το προφίλ της Joan στο Instagram θα δείτε το μήνυμα “Αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε μπορείτε κι εσείς”. Κάτι που είναι πολύ αληθινό, αν σκεφτείτε ότι όλα ξεκίνησαν όταν η Joan ήταν 70 χρονών με πολλά προβλήματα υγείας που την δυσκόλευαν στην καθημερινότητα.

Ένα από αυτό ήταν και η αρθρίτιδα, που έκανε ακόμη και το ανέβασμα από την σκάλα να είναι δύσκολο και οδυνηρό για την Joan. Η Joan όμως αποφάσισε από το να αποδεχτεί την μοίρα της και να περιμένει το τέλος, να αλλάξει τρόπο ζωής και να επενδύσει στην σωματική και ψυχική της υγεία.

Δείτε ακόμα 20 γυναίκες που κατέρριψαν τα πρότυπα ομορφιάς

Η Joan δεν έγινε απλά μία γιαγιά που ξεκίνησε να αθλείτε και να προσέχει τον εαυτό της. Κατάφερε να επηρεάσει πολύ κόσμο και κατάφερε στα 74 της χρόνια να γίνει μία από τις μεγαλύτερες influencers με 1.3 εκατομμύρια ανθρώπους να την ακολουθούν και να την θαυμάζουν. Διαβάστε παρακάτω: 

Η κόρη της Μισέλ την παρότρυνε να ξεκινήσει το ταξίδι της.

Η Joan γνώριζε πολύ καλά ότι εάν δεν άλλαζε τον τρόπο ζωής της, ο γιατρός θα αύξανε τα φάρμακά της. Η Michelle πλησίασε την Joan με δάκρυα και της είπε ότι αν δεν έκανε κάτι, θα κατέληγε σε ένα γηροκομείο.

Τότε η Joan άρχισε να συμμετέχει σε μια ομάδα γυναικών που όλες  ήθελαν να αλλάξουν τις συνήθειές τους. Με την πάροδο του χρόνου, η απόδοσή της στο γυμναστήριο άρχισε να βελτιώνεται και τα κιλά άρχισαν να πέφτουν.

74χρονη_Joan_που_έγινε_influencer_

Η γλυκιά Joan λοιπόν κατάφερε σε λιγότερο από 4 χρόνια να χάσει περίπου 20 κιλά και πλέον ζυγίζει όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τους γιατρούς. Η ίδια δηλώνει πως στόχος της είναι να μην παρατήσει την γυμναστική και να μην ξανά γίνει υπέρβαρη εφόσον αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία της.

74χρονη_Joan_που_έγινε_influencer_

Υπήρχαν στιγμές που ήθελε να σταματήσει.

«Δεν ήθελα να επιστρέψω στο μέρος που ξεκίνησα. Ήξερα επίσης ότι αν δεν τηρούσα αυτόν τον τρόπο ζωής, θα έβλαπτα την υγεία μου. Δεν ήθελα να καταλήξω σε νοσοκομείο ή γηροκομείο. ” Ήξερε ότι ο ρυθμός της ήταν αργός, αλλά ήταν πεπεισμένη ότι η σκληρή δουλειά της θα απέδιδε καρπούς για το υπόλοιπο της ζωής της.

74χρονη_Joan_που_έγινε_influencer_

Πλέον η Joan ξέρει την αξία του να γυμνάζεσαι και να προσέχεις την διατροφή σου. Οι αντοχές της στο γυμναστήριο έχουν αυξηθεί πολύ. Τρέφεται με 5 υγιεινά γεύματα την ημέρα και γυμνάζεται δύο φορές την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες μέρες χαλαρώνει και απολαμβάνει στιγμές με την οικογένειά της.

Το να μάθει να χειρίζεται την τεχνολογία δεν ήταν εύκολο

Η κόρη της ήταν αυτή που έφτιαξε λογαριασμό για την μητέρα της στο Instagram. Όταν η Joan έκανε την πρώτη της δημοσίευση και ξεκίνησε να μιλά για τον εαυτό της, όλο και περισσότερος κόσμος την ακολουθούσε και ήθελε να μάθει περισσότερα για εκείνη.

74χρονη_Joan_που_έγινε_influencer_

Υπήρξαν όμως και φορές που  η Joan οριακά ήθελε να κλάψει όταν δεν καταλάβαινε πως λειτουργούσε η τεχνολογία. Παρόλα αυτά δεν τα παράτησε και εκσυγχρονίστηκε για να δώσει ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο.

Πλέον η Joan απολαμβάνει να μιλάει με γυναίκες και άντρες που προσπαθούν κι εκείνοι να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο. Θέλει να τους δώσει την απαραίτητη ψυχική δύναμη έτσι ώστε να ξεπεράσουν τις στιγμές που θα θέλουν να τα παρατήσουν.

74χρονη_Joan_που_έγινε_influencer_

Η συμβουλή της είναι να τηρήσετε το σχέδιό σας και να μην σταματήσετε.

Σύμφωνα με την ίδια η αλλαγή είναι ένα δύσκολο στάδιο. Γι’ αυτό αν μόλις ξεκινήσατε την προσπάθεια η συμβουλή της είναι να μην τα παρατήσετε και να κάνετε μέχρι εκεί που μπορείτε. Αν για παράδειγμα σας είναι δύσκολο να περπατήσετε για 3 τετράγωνα, τότε ξεκινήστε να περπατάτε χαλαρά αυτά τα 3 τετράγωνα.

74χρονη_Joan_που_έγινε_influencer_

Όσο περνάει ο καιρός προσπαθήστε να θέτετε νέους στόχους στον εαυτό σας. Για παράδειγμα το χαλαρό περπάτημα να γίνει γρήγορο για όσο χρόνο μπορείτε. Θα δείτε ότι με αυτό το πρόγραμμα οι αντοχές σας θα αυξηθούν και σε λίγο καιρό από σήμερα δε θα αναγνωρίζετε τον εαυτό σας. Η πίεση και το ζόρισμα θα σας κάνουν να χάσετε τον στόχο.

74χρονη_Joan_που_έγινε_influencer_

Επίσης για να καταφέρετε να φτάσετε στον στόχο σας θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να πίνετε πολύ νερό. Όμως για να τηρηθεί αυτό το πρόγραμμα, θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και φιλοσοφία και όχι απλά καταναγκαστικό έργο.

Δείτε ακόμα 9 ιδέες για τατουάζ που κρύβουν το σημάδι της καισαρικής

74χρονη_Joan_που_έγινε_influencer_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close