Πως να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο μόλις σε ένα μήνα

Η blogger Svetlana Pokrevskaya, υπόσχεται κάτι τολμηρό σε όσους θα ακολουθήσουν το σχέδιο της για ένα μήνα: τους υπόσχεται οτι μόλις σε ένα μήνα αυτοί δεν θα αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους.

Όπως εξηγεί, «Πρόσφατα έλαβα μια επιστολή από έναν από τους αναγνώστες μου.” Γεια σου, Svetlana! Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου με βάση τον τρόπο ζωής σου! »

Ουάου. Άρχισα να αναρωτιέμαι – έχω πραγματικά ένα συγκεκριμένο “τρόπο ζωής”; Λοιπόν, φαίνεται ότι έχω! Και αμέσως ήθελα να το περιγράψω με λόγια, θέτοντας το τρόπο ζωής μου σημείο προς σημείο. Και στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι είναι γελοία απλό. Κατέληξα να θέτω το τρόπο ζωής μου σε τέσσερις ενότητες – μια ενότητα την εβδομάδα. Αυτό που χρειάζεται μόνο είναι ένας μήνας ανεξάρτητης δουλειάς από εσάς, προκειμένου να κάνετε την ζωή σας καλύτερη!
Έτσι, για κάθε εβδομάδα υπάρχει ένα σχέδιο που αποτελείται από τρεις εργασίες, οι οποίες θα πρέπει να ενσωματωθούν στη ζωή σας και να συνεχίζετε να τις κάνετε όλο τον υπόλοιπο μήνα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να συνεχίσετε να το κάνετε ακόμη και με το πέρας του μήνα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσετε οι ίδιοι.
Εβδομάδα 1: Καθαρίστε το μυαλό και το σώμα σας

 • Το να ξυπνάτε νωρίς , γύρω στις 6 το πρωί είναι πολύ σημαντικό. Έτσι με αυτό το τρόπο μπορείτε να βρείτε το χρόνο που ψάχνατε για τον εαυτό σας κατά την διάρκεια της ημέρας. Θα δείτε ότι αυτή θα είναι μια ειρηνική και ήσυχη περίοδος , όταν θα είστε σε θέση να λύσετε διάφορα πράγματα που πρέπει να κάνετε, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας,καθώς όλοι οι άλλοι στο σπίτι θα κοιμούνται. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για ασκήσεις το πρωί, η οποία θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για την επερχόμενη ημέρα στο μέγιστο. Το αίσθημα τεμπελιάς και η απροθυμία να σηκωθείτε από το κρεβάτι νωρίς, πραγματικά δεν είναι ένδειξη ότι είστε κουρασμένοι. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δείχνει ότι πραγματικά δεν θέλετε να ζήσετε τη δική σας ζωή. Γιατί να σηκωθείτε από το κρεβάτι, όταν θα πρέπει ακριβώς να συναντήσετε τις ίδιες καταθλιπτικές καιρικές συνθήκες, το να πάρετε πάλι το μετρό, να συναντήσετε κίνηση στο δρόμο και να πάτε για δουλειά … Αλλά τι θα γινόταν αν, αντί αυτής της νοοτροπίας, σκεφτόσασταν οτι μια ακόμη τέλεια μέρα βρίσκεται μπροστά σας και πρέπει να ξυπνήσετε νωρίς για να την κερδίσετε; Παραδεχτείτε το – αν έχετε νιώσει έτσι, το να σηκωθείτε νωρίς από το κρεβάτι δεν θα αποτελούσε πρόβλημα Αυτό είναι ακριβώς απλή λογική. Εάν ζείτε τη ζωή σας στο έπακρο, θα θελήσετε να να ξεπηδήσετε από το κρεβάτι αμέσως. Ή δείτε το διαφορετικά – αν πηδήξετε από το κρεβάτι το πρωί, η ζωή θα αρχίσει να φαίνεται περισσότερο λαμπρή!

 

 • Επίσης η καλύτερη διατροφή είναι πολύ σημαντική . Οι επικείμενες αλλαγές θα απαιτήσουν ένα τεράστιο ποσό ενέργειας από εσάς. Το πιο πιθανό, είναι να χρησιμοποιείτε ήδη το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σας για τη διατήρηση της λειτουργίας του σώματός σας, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του αλκοόλ, των τσιγάρων, και των λιπαρών ή και των ανθυγιεινών τροφίμων. Κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά τους ελαττώμματα που πρέπει να αντιμετωπίσει Ή μάλλον, θα πρέπει να το ξεπεράσει. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε όποιο είδος διατροφής φαίνεται σωστό για εσάς. Προσωπικά, είμαι χορτοφάγος και πιστεύω στη κατανάλωση ωμών τροφίμων. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω ότι ισχύει για όλους μας: το αλκοόλ, τα πατατάκια, τα ζαχαρούχα ποτά, τα έτοιμα γεύματα, και το πρόχειρο φαγητό – κανένα από αυτά τα πράγματα δεν χωράει σε μια υγιεινή διατροφή. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κόψετε όλα αυτά τα πράγματα από τη διατροφή σας. Επίσης, να μειώσει τις μερίδες που τρώτε, και μην τρώτε πριν πάτε για ύπνο. Κατά τα άλλα, απλά ακούστε τι λέει το σώμα σας, ή συμβουλευτείτε ένα διαιτολόγο. Το πιο σημαντικό πράγμα, όμως, είναι να αποφευχθεί η επιβάρυνση του εαυτού σας με τοξίνες. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να διευκολύνετε τα δεινά του σώματός σας όσο το δυνατόν περισσότερο με την κατανάλωση ελαφρών, υγιεινών, νόστιμων φαγητών. Θα είστε πιο ευτυχισμένοι και θα έχετε περισσότερη ενέργεια η οποία απαιτείται για έναν δραστήριο τρόπο ζωής.

 

 • Αθληθείτε. Αγαπώ τον αθλητισμό και για μένα είναι απολύτως υποχρεωτικός. Ποτέ δεν κουράζομαι να λέω οτι ένας υγιές σώμα είναι ζωτικής σημασίας για την πνευματική υγεία κάποιου. Για να ταρακουνήσετε τη ζωή σας από το κουρασμένο σώμα σας, θα πρέπει να ταρακουνήσετε το σώμα σας το ίδιο! Και με οποιαδήποτε μέθοδο η οποία φαίνεται σωστή για εσάς. Μου αρέσει η γιόγκα, το τρέξιμο και ο χορός. Προσπαθήστε να μετακινήσετε όσο περισσότερο μπορείτε κάθε μέρα, με όποιο τρόπο μπορείτε – χορέψτε μπροστά από τον καθρέφτη, όταν ετοιμάζεστε για δουλειά, πηγαίνετε με τα πόδια αντί για το ασανσέρ ,καθιερώσει μια πλήρη προπόνηση για τον εαυτό σας στο γυμναστήριο.

Δείτε ακόμη: Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας γιατί δεν είναι τέλειος σύμφωνα με τα πρότυπα της διαφήμισης.

Με τη διεξαγωγή αυτών των πράγματων κάθε μέρα και με την εργασία στη ζωή σας, θα αρχίσετε να αισθάνεστε μια αίσθηση αρμονίας και της παντοδυναμίας!

 Εβδομάδα 2: Βάλτε τη προσωπική σας ζωή σε τάξη

 • Καθαρίστε τον προσωπικό σας χώρο . Πετάχτε τα πάντα! Ήρθε η ώρα να βάλετε σε τάξη  κάθε γωνιά, του τραπεζιού και του ντουλαπιού στο σπίτι σας . Σκεφτείτε το: κάθε αντικείμενο στο σπίτι σας – ακόμα και το μικρότερο – όχι μόνο καταλαμβάνει χώρο, αλλά και καταναλώνει μέρος της ενέργειάς σας. Πραγματικά αξίζει να τα κρατάτε στα χέρια σας αυτά; Προθυμοποιήθηκα τόσο πολύ για αυτή τη μέθοδο, που πέταξα σχεδόν όλα τα πράγματα μου στα σκουπίδια. Κρατήστε μόνο τα πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα ή χρειάζεστε πραγματικά, πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους, ή που που αγαπάτε πολύ. Ένα άλλο πράγμα επίσης – αν μέχρι τώρα έχετε κρατήσει ότι αρκουδάκι σας έχει δώσει ο σύντροφος σας για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το 1998, αλλά έχετε πλέον χωρίσει εδώ και πολύ καιρό , τότε δεν χρειάζεστε τέτοιες «ευτυχισμένες» αναμνήσεις πλέον. Απελευθερωθείτε από αυτες, χωρίς δισταγμό. Αφού έχετε κάνει όλα αυτά, θα δείτε οτι θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Ειδικά αν σκουπίστε τη σκόνη από παντού, και πλύνετε τα πατώματα.

 

 • Εκπληρώστε τις υποχρεώσεις σας . Θυμάστε πόσα χρόνια επάνε που λέτε να προγραμματίσετε να μάθετε ισπανικά; Και πόσες φορές έχετε υποσχεθεί να οδηγήσετε μέχρι να επισκεφθείτε τους παππούδες σας στο χωριό; Πόσες από τις επιθυμίες σας τις έχετε μεταφέρει από έτος σε έτος;; Θα πρέπει να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας όλες τις υποσχέσεις που έχετε προς τον εαυτό σας και στους άλλους, και να αποφασίσετε πώς και πότε θα ασχοληθείτε μαζί τους. Έχετε ουσιαστικά δύο επιλογές: (1) να τις εκπληρώσετε, ή (2) να τις διαγράψετε μια και καλή από τη λίστα σας . Αλλά αν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε την υποχρέωση να δείτε τους παππούδες σας, φυσικά, τότε πηγαίντε αύριο. Κάνε ό, τι πρέπει να κάνετε, αντί να σέρνεστε γύρω από αυτά τα συναισθήματα της υποχρέωσης και να απογοητεύετε τον εαυτό σας.

 

 • Ξεχωρίστε την κοινωνική σας ζωή . Διακόψτε κάθε σχέση που  σας κάνει να αισθάνεστε οτι πάτε προς τα πίσω ή σας φέρνει κατάθλιψη. Σταματήστε να μιλάτε με εκείνους που έχουν μια αρνητική προοπτική, που είναι αλαζόνες, και με τους οποίους δεν έχετε τίποτα κοινό. Μάθετε να λέτε και όχι. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι αχάριστος, ανάγωγος, να ενεργεί σαν τρελός, να είναι δυσάρεστος – αν αυτό είναι ό, τι χρειάζεται προκειμένου να αισθάνεστε ελεύθεροι. Η μόνη εξαίρεση σε όλα αυτά θα πρέπει να είναι οι γονείς σας. Κατά την άποψή μου, πρέπει απολύτως να έχετε καλές σχέσεις μαζί τους, ακόμη και αν αυτό είναι μια σκληρή δουλειά για εσάς.

Δείτε ακόμη: Τα χείλη σας μαρτυρούν τη προσωπικότητα σας

Εβδομάδα 3: Στόχοι, όνειρα και σχέδια

 • Γράψτε τα, και στη συνέχεια  πραγματοποιήστε τα σχέδιά σας . Φαίνεται ότι έχετε καταλήξει με έναν κατάλογο  καθηκόντων που κάνατε από την περασμένη εβδομάδα. Πώς σας κάνει αυτό να αισθάνεστε; Νιώθετε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για αυτό; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε ίσως σας αξίζεινα κάνετε μερικά νέα πράγματα. Ή εναλλακτικά, υλοποιείστε αυτά που θέλετε, και στη συνέχεια διώχτε τα μακριά. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, το αποτέλεσμα που σας περιμένει είναι ένα κύμα δύναμης και μια ανανεωμένη δίψα για ζωή. Θυμηθείτε, τι είναι αυτό που αγαπάτε ή σε κάποιο σημείο που ήταν αυτό που αγαπούσατε να κάνετε; Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να παίρνετε όχι μόνο την εργασία σας και τις οικονομικές υποχρεώσεις στα σοβαρά, αλλά επίσης θα πρέπει να προγραμματίσετε και τον ελεύθερο χρόνο σας – ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε, να δείτε τους φίλους και τους αγαπημένους σας, και (αυτό είναι που ξεχνά ο καθένας μας πάντα) να βρείτε χρόνο για εσάς τους ίδιους. Θα πρέπει να γράψετε το είδος του σχεδίου πμε το οποίο θέλετε να ξεκινήσετε. Γράψτε το σε μία μόνο στιγμή, και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε συγκεκριμένες προθεσμίες και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Φανταστείτε οτι η ιστορία της ζωής σας πρόκειται να είναι το αντικείμενο του βιβλίου αυτού;?θα και θα πρέπει να είναι αυτό που θα θέλατε να διαβάσετε μόνοι σας για εσάς.

 

 • Κάντε μια λίστα με τα πιο απίθανα όνειρα σας . Αυτό είναι ένα από τα απόλυτα αγαπημένα μου πράγματα. Κάνω αυτή την άσκηση τακτικά, και κάθε φορά οι ιδέες μου γίνονται ακόμα πιο γελοίες. Θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με όλα εκείνα τα πράγματα που ονειρεύεστε να κάνετε, αλλά ξέρετε είναι πολύ απίθανο να συμβούν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ας πούμε το να γίνετε  κυρίαρχος του κόσμου ή  να κάνετε αναρρίχηση στο όρος Έβερεστ όταν  θα είστε 89 χρονών Αγνοήστε την λογική φωνή στο κεφάλι σας, και φανταστείτε ότι ο κόσμος είναι το στρείδι σας.. το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ τα δάχτυλά σας. Έχετε όλο το χρόνο, τα χρήματα, τις συνδέσεις, και το ταλέντο που χρειάζεστε. Τι θα κάνετε;  Με την ευκαιρία, η πρώτη μου λίστα των ονείρων αυτών που έγραψα τον περασμένο Φεβρουάριο του 2014, έχει πλέον πλήρως υλοποιηθεί στο σύνολό της. Και τώρα βρίσκω αστείο ότι οι επιθυμίες μου ήταν τόσο μικρές, αλλά τη στιγμή εκείνη μου  φαίνοταν αδύνατο να επιτευχθούν.

 

 • Σχεδιάστε τις δουλειές που έχετε να κάνετε σε καθημερινή βάση. Γράψτε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, κάθε βράδυ. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρό, ή ένα τραχύ σχέδιο – μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος σχεδίου για όσο διάστημαθα το έχετε γράψει. Και είναι σημαντικό να το κάνετε ειδικά το βράδυ. Ακόμα κι αν δεν θυμάστε τίποτα από την επόμενη ημέρα, θα είστε πιο παραγωγικοί. Αυτό έχει δοκιμαστεί και ελεγχθεί! Επιπλέον, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο συνολικό σχέδιο σας και να ρωτήστε τον εαυτό σας, που βαδίζει στη ζωή. Παει κάπου ή όχι;

Δείτε ακόμη: Τα πρωτά παιδιά κρύβουν μέσα τους τεράστια δύναμη

Εβδομάδα 4: Διευρύνετε τους ορίζοντές σας

 • Προσπαθήστε να ζήσετε διαφορετικά . Ακόμη και τα μικρότερα πράγματα μπορεί να έχουν μια επίδραση. Πάρτε μια διαφορετική διαδρομή για να λειτουργήσει αυτό. Πηγαίνετε σε μια καφετέρια όπου δεν έχετε ξαναπάει, ή ένα πολύ ακριβό κατάστημα. Δοκιμάστε ένα νέο είδος αθλητισμού. Δοκιμάστε να κάνετε ό, τι δεν έχετε κάνει πριν. Και κάθε μέρα, όταν είστε απασχολημένοι με τα πράγματα που έχετε συνηθίσει να κάνει όλη την ώρα, ρωτήστε τον εαυτό σας – τι μπορώ να κάνω λίγο διαφορετικά αυτή τη στιγμή; Θα χρειαστεί να κάνω κάτι νέο ; Με αυτόν τον τρόπο θα ξεφύγετε σταδιακά από τη ρουτίνα.

 

 • Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας . Φυσικά, αν έχετε καταφέρει να πραγματοποιήσετε όλα τα προηγούμενα βήματα, έχετε ήδη προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό από τη ζώνη άνεσής σας. Αλλά θα πρέπει να προχωρήσετε περισσότερο και να κοιτάξετε μεγαλύτερους φόβους σας στα μάτια. Και όχι μόνο να τους δείτε, αλλά και να κάνετε μάχη μαζί τους. Σε αυτό το θέμα, είμαι υπέρμαχος των ριζοσπαστικών μεθόδων. Φοβάστε τα ύψη; Πηγαίνετε να κάνετε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Φοβάστε το αφεντικό σας; Πηγαίντε του από μόνοι σας μια νέα πρόταση στη δουλειά. Εάν είστε φοβάστε να γνωρίζετε νέα άτομα, πηγαίνετε σεένα μέρος όπου δεν θα ξέρετε κανέναν άλλο. Μαθαίνουμε νέα πράγματα και να αναπτύσσουμε αυτά τα είδη των καταστάσεων.

 

 • Κάντε ένα διάλειμμα . Τι σκεφτήκατε ;; Αυτό πρόκειται να είναι σκληρή δουλειά; Μόνο ‘ένα διάλειμμα »εδώ σημαίνει ότι πρέπει να βγείτε από το σπίτι, να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση Wi-Fi, και να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι. Σημαίνει, επίσης, οτι θα δώσετε στον εαυτό σας κάποια ειλικρινή ανατροφοδότηση. Πως ήταν ο προηγούμενος μήνας, για σας; Πώς άρχισαν όλα , τι αλλαγές συνέβησαν στη ζωή σας; Και πώς μπορείτε να προχωρήσετε τώρα που τέλειωσαν όλα;

Τα πράγματα που σας περιμένουν, ενώ στέκεστε στην μέση του δρόμου σε αυτό το ταξίδι ,θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας. (! Οι οποίες είναι πραγματικά πολύ απλές) με τη διεξαγωγή αυτών των πράγματων κάθε μέρα και με την εργασία στη ζωή σας, θα αρχίσετε να αισθάνεστε μια αίσθηση αρμονίας και της παντοδυναμίας! Θα αρχίσετε να βλέπετε το φως στο τέλος του τούνελ. Ναι, αυτό ακούγεται λίγο επιτηδευμένο … αλλά πιστέψτε με, είναι αλήθεια.

Πηγή: brightside.me
Close