Φίλοι με...προσωπεία! 6 Χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους ψεύτικους φίλους!

Θα έχετε γνωρίσει και εσείς στη ζωή σας τέτοιους ανθρώπους. Μπορεί να τους θεωρήσατε φίλους σας, να τους ανοιχτήκατε, να τους εμπιστευτήκατε, αλλά να αποδείχτηκαν διπρόσωποι και ψεύτες.

Συχνά οι άνθρωποι δείχνουν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι! Και στο θέμα φιλίας οι περισσότεροι είχατε μία τέτοια εμπειρία, φίλους που σας έδειχναν έναν τέλειο εαυτό αλλά καταβάθος σας ζήλευαν.

Και πόσο εύκολο είναι να διακρίνουμε έναν τέτοιον άνθρωπο; Και πως θα το κάνουμε;

Δεν είναι δύσκολο! Αν δεν το νιώσετε και δεν το καταλάβετε σχετικά νωρίς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε έναν φίλο-φίδι. Δείτε λοιπόν παρακάτω έξι τρόπους που αν τους αναγνωρίσετε σε ένα φιλικό σας πρόσωπο, καλύτερα να απομακρυνθείτε!

Δείτε επίσης Οι πραγματικοί φίλοι θα είναι εκεί…πάντα εκεί να σε σηκώνουν όταν πέφτεις!

Παρακάτω θα βρείτε τα 6 σημάδια τα οποία δείχνουν πότε ένας άνθρωπος έχει κρυφές άσχημες προθέσεις. Πότε φορά μια μάσκα φιλίας.

1. Έχει συνεχώς απαιτήσεις

Κάποιος που φαίνεται τόσο καλός αλλά στην πραγματικότητα είναι χειραγωγός έχει την τάση να έχει απαιτήσεις. Πιστεύει ότι είναι ανώτερος από τους γύρω του. Γι’ αυτό χρησιμοποιεί άλλους ανθρώπους για να ικανοποιήσει τα θέλω του. Αμφισβητώντας τα λεγόμενα του και αρνούμενοι να πάρετε μέρος στο παιχνίδι του μπορείτε να προλάβετε την αρνητικότητα του.

2. Αισθάνεστε άσχημα μετά από τις συνομιλίες σας

Όταν αισθάνεστε άσχημα ή παράξενα μετά την συνομιλία με κάποιον, είναι συχνά το ένστικτο σας που σας ενημερώνει ότι κάτι πάει στραβά. Όταν έχετε να κάνετε με έναν καλό άνθρωπο, τότε πρέπει να νιώθετε όμορφα μετά από μια συνάντηση μαζί του. Όταν όμως πρόκειται για λύκο μεταμφιεσμένο σε πρόβατο, τότε σας μένουν αρνητικά συναισθήματα.

Η μάσκα φιλίας που φορούν οι άνθρωποι
3. Έχει παράξενη οπτική επαφή και γλώσσα του σώματος

Οι χειραγωγοί γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν την οπτική επαφή και την γλώσσα του σώματος για να σας κάνουν να τους εμπιστευτείτε. Αλλά αν τους παρατηρήσετε, τότε θα μπορέσετε να το αποφύγετε. Η παρατεταμένη οπτική επαφή που σας κάνει να αισθάνεστε άβολα είναι σημάδι ότι το πρόσωπο που σας μιλά κρύβει κάτι.

Φίλοι με...προσωπεία! 6 Χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους ψεύτικους φίλους!

4. Χρησιμοποιεί την πειθώ σαν παιχνίδι

Κάποιος με κακές προθέσεις που κρύβεται πίσω από μια καλή εικόνα χρησιμοποιεί συνεχώς την πειθώ για να πάρει αυτό που θέλει. Σας πιέζει για να σας πείσει να κάνετε κάτι που δεν θέλετε. Είναι πολύ καλός στην χειραγώγηση ατόμων γύρω του για να πάρει αυτό που θέλει.

5. Χρησιμοποιεί το χιούμορ για να σας προσβάλει

Ένας «καλός» άνθρωπος ο οποίος στην πραγματικότητα έχει αρνητικές προθέσεις μπορεί να χρησιμοποιήσει το χιούμορ για να σας προσβάλει. Όταν λέει κάτι προσβλητικό, ακολουθείται από το «πλάκα κάνω». Αυτός είναι ένας τρόπος για να σας ρίξει και να νιώσει ανώτερος. Μπορεί να χρησιμοποιεί αυτή την τακτική όταν είστε σε παρέα, για να σας κάνει να φανείτε κακοί μπροστά σε άλλους.

6. Οι συζητήσεις σας είναι πάντα μονόπλευρες

Οι φαινομενικά καλοί άνθρωποι με κακές προθέσεις προσπαθούν να μονοπωλήσουν τις συζητήσεις. Χειραγωγούν συζητήσεις. Αυτό είναι σημάδι που χρειάζεται χρόνο για να το αναγνωρίσετε. Ωστόσο, εάν ξέρετε το συγκεκριμένο άτομο για αρκετό καιρό, θα ξεκινήσετε να βλέπετε ότι δεν μπορείτε να σταυρώσετε λέξη και πως η συζήτηση πάντοτε δείχνει να περιστρέφεται γύρω από εκείνο.

Τώρα δεν είναι δύσκολο να τους αναγνωρίσετε.

Δείτε ακόμη:Περί φιλίας ο λόγος…. Λέξη που πολύ την έχουν παρεξηγήσει.

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close