Μαμά – ήρωας: Κατάφερε να σώσει την ζωή του παιδιού της με ένα πλαστικό μπουκάλι

Μαμά – ήρωας: Κατάφερε να σώσει την ζωή του παιδιού της με ένα πλαστικό μπουκάλι. Διαβάστε την συγκλονιστική ιστορία.

Μία μαμά προσέχει το παιδί της. Μία μαμά είναι πάντα δίπλα στο παιδί της. Έτσι φαίνεται πως και η μαμά της σημερινής μας ιστορίας κατάφερε την κατάλληλη στιγμή να σώσει το παιδί της χρησιμοποιώντας απλά ένα πλαστικό μπουκάλι.

Η αλήθεια είναι πως οι μαμάδες έχουν την τάση να αφουγκράζονται το πρόβλημα από όταν το παιδί είναι πολύ μικρό. Δεν ξέρουμε πως το καταφέρνουν αλλά αυτή η μαμά – ήρωας είναι τρανή απόδειξη αυτού που είπαμε μόλις τώρα. Διαβάστε την ιστορία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου παρακάτω: 

Η ιστορία

Η οικογένεια ήταν σε διακοπές και μάλιστα μακριά από την άνεση του σπιτιού τους. Η Jeri είναι δασκάλα παίδων με ειδικές ανάγκες κι έτσι όταν το παίδων κι έτσι μπόρεσε να αντιμετωπίσει δύσκολα την κατάσταση. Συγκεκριμένα το παιδί της Jeri και του άντρας της πάσχουν από άσθμα.

Το παιδί έπαθε κρίση άσθματος όταν ήταν μόλις 10 μηνών. Έτσι η μαμά ήξερε ακριβώς τι συμβαίνει όταν ξαφνικά άκουσε την ανάσα του παιδιού να σφυρίζει ελαφρώς στην εκπνοή και η εισπνοή γινόταν με δυσκολία. Έτσι η μαμά έκοψε τον πάτο ενός πλαστικού μπουκαλιού.

Στην συνέχεια κόλλησε το μπουκάλι με ταινία στο στόμα του παιδιού για να δημιουργήσει κενό αέρος και από το στόμιο ψέκασε με το δικό της διάλυμα για άσθμα. Έτσι αυτή η μαμά κέρδισε χρόνο. Βέβαια σε δύο ώρες το παιδί εμφάνισε νέα κρίση.

Δείτε ακόμα Ο γιός μου γράφτηκε μπαλέτο και ντρέπομαι να τον παρουσιάσω στους γείτονες

Σε ένα τοπικό φαρμακείο βρήκε μία ποσότητα του διαλύματος που χρειαζόταν έτσι ώστε να προλάβουν να πάρουν την πρώτη πτήση για το σπίτι. Στο νοσοκομείο οι γιατροί της είπαν πως η διάγνωση για άσθμα γίνεται συνήθως μετά τα δύο έτη και μετά από πολλές κρίσεις.

Το παιδί της όμως είχε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και συγκεκριμένα μόλις πάνω από το 80%. Η μητέρα ανησύχησε αλλά τουλάχιστον είχαν επιστρέψει με το παιδί σπίτι τους και είχαν την κατάλληλη περίθαλψη. Όμως η περίπτωσή τους δεν ήταν καθόλου απλή.

Έκτοτε την μικρή την έχουν παρακολουθήσει αρκετοί ειδικοί και έχει δοκιμάσει αρκετές θεραπείες. Καμία όμως δεν λειτουργεί για πολύ καιρό. Συγκεκριμένα οι κρίσεις σταματούν για λίγο και στην συνέχεια επανέρχονται και πάλι.

Δείτε ακόμα Συγκινητικό: Γυναίκα με καρκίνο προτίμησε να ακρωτηριάσει το πόδι της από το να κάνει έκτρωση

Καθώς μεγάλωνε η μικρή δεν μπορούσε να ολοκληρώσει μία πρόταση χωρίς να πάρει βαθιά αναπνοή. Έγινε ληθαργική εξαιτίας του χαμηλού οξυγόνου, ενώ πάθαινε και κρίσεις πανικού. Από τα τρία της χρόνια μέχρι και τα έξι της χρόνια μπαινόβγαινε συχνά στα νοσοκομεία και νοσηλευόταν για μέρες.

Μάλιστα η μαμά λέει πως μία φορά ό,τι κι αν δοκίμαζαν οι γιατροί δεν έπιανε και όλοι νόμιζαν πως το παιδί δε θα τα καταφέρει. Όμως η μικρή μαχήτρια το ξεπέρασε και αυτό. Ως παιδί η μικρή ταλαιπωρείται πολύ και ζει με μεγάλους περιορισμούς.

Από την άλλη οι γονείς της κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους και ζούνε συνεχώς με τον τρόμο για να μην της συμβεί κάτι κακό. Το θετικό είναι ότι το κ@ριτσάκι έχει μάθει πλέον να ζει έτσι ενώ μία καινούρια ενέσιμη θεραπευτική αγωγή έχει βελτιώσει αισθητά την κατάστασή της, αφήνοντας ελπίδες ότι σύντομα θα μπορέσει ακόμη και να γυμναστεί.

Photo cover via: ertnews.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close