Ο γιός μου γράφτηκε μπαλέτο και ντρέπομαι να τον παρουσιάσω στους γείτονες

Ο γιός μου γράφτηκε μπαλέτο και ντρέπομαι να τον παρουσιάσω στους γείτονες. Ποια είναι η γνώμη σας;

Προσπαθούμε στη σύγχρονη Ελλάδα να ανατινάξουμε από πάνω μας στερεοτυπικές απόψεις του παρελθόντος. Θέλουμε να μεγαλώσουμε κορίτσια και αγορια με ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα, χωρίς να υπολογίζουμε το φύλο, την σεξουαλικότητά τους, κάποια μορφή ιδιαιτερότητας ή το θρήσκευμα.

Κι ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν ευαισθητοποιηθεί γύρω από αυτά τα ζητήματα, οι προκαταλήψεις είναι ακόμα πολλές. Μία αναγνώστρια μοιράζεται μαζί μας το πρόβλημά της. Ο γιός της αγαπάει το μπαλέτο και θέλει να το ακολουθήσει επαγγελματικά αλλά εκείνη θεωρεί ότι είναι γυναικείος χορός και ντρέπεται για εκείνον. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Συγκινητικό: Γυναίκα με καρκίνο προτίμησε να ακρωτηριάσει το πόδι της από το να κάνει έκτρωση

Ονομάζομαι Δέσποινα και μένω σε ένα χωριό κοντά στην Καρδίτσα. Η αλήθεια είναι πως στην ζωή μου δεν υπήρξα πολύ τυχερή όσων αφορά τις επιλογές μου στους άντρες. Πριν 17 χρόνια έμεινα έγκυος και ο τότε σύντροφός μου, με παράτησε μόλις το έμαθε.

Εγώ φυσικά κράτησε το παιδί μου και έκτοτε μεγαλώνουμε οι δύο μας. Δεν έχω βρει κάποιον άλλον σύντροφο από τότε διότι το χωριό λέει πολλά και η αλήθεια είναι πως δεν νιώθω ότι το παιδί μου έχει ανάγκη από έναν πατέρα. Ή αυτό πίστευα τέλος πάντων.

Μέχρι που τον Σεπτέμβρη μου ανακοίνωσε πως γράφτηκε μπαλέτο σε μία σχολή χορού στην πόλη. Μόλις το έμαθα έγινα έξαλλη. Θεωρώ ότι το μπαλέτο δεν είναι αντρικός χορός και η αλήθεια είναι πως το χωριό όπως σας είπα και πριν μιλάει πολύ.

Δείτε ακόμα “Δεν μεγαλώνεις σωστά το παιδί μου”: Γιαγιά προσέχει το εγγόνι της αλλά η νύφη δεν είναι ποτέ ευχαριστημένη

Στην αρχή ανησύχησα μήπως το παιδί είναι gay αλλά εκείνος μου είπε ότι ο χορός που διαλέγει κανείς δεν έχει να κάνει με την σ3ξουαλικότητά του. Όπως και να ‘χει προσπάθησα να τον πείσω να γραφτεί σε κανέναν άλλον χορό.

Να μάθει τσάμικο, ζεϊμπέκικο, παραδοσιακούς, μέχρι και hip hop ή όπως το λένε. Εκείνος ανένδοτος. Μου είπε ότι έχει ταλέντο σε αυτό, ότι αυτό αγαπάει και ότι σκέφτεται να το ακολουθήσει επαγγελματικά. Είμαι να πεθάνω. Τον φαντάζομαι να χορεύει με κορίτσια και να φοράει μπαλαρίνες ή όπως λέγονται στα πόδια και μου ‘ρχεται συγκοπή!

Μετά από δύο εβδομάδες έβαλα τον αδερφό μου να του μιλήσει. Είναι πολύ κοντά οι δυο τους και η αλήθεια είναι πως ο αδερφός μου, μου στάθηκε από την πρώτη στιγμή που μάθαμε ότι είμαι έγκυος, σε αντίθεση με τους γονείς μου που τον πρώτο καιρό με είχαν σχεδόν αποκληρώσει.

Δείτε ακόμα Απίστευτο: Πήγε στο νοσοκομείο για σκωληκοειδίτιδα και τελικά γύρισε μαμά

Του μίλησε όμως δεν είχε αποτέλεσμα. Μου είπε ότι ο ανιψιός του είναι κάθετος και πως αν δεν δεχτώ την απόφασή του το πολύ πολύ να κάνει υπομονή μέχρι να ενηλικιωθεί και μετά θα φύγει από το σπίτι. Τότε έκανα μία συζήτηση με τον αδερφό μου που με προβλημάτισε.

Μου είπε ότι το παιδί είναι λογικό να είναι κάπως μπερδεμένο σχετικά με τα γούστα του και τον τρόπο διασκέδασής του, διότι δεν είχε ποτέ το αντρικό πρότυπο μέσα στο σπίτι. Εκτός από τον αδερφό μου που και αυτός έχει την δική του οικογένεια οπότε δεν μπορεί να είναι διαρκώς μέσα στο σπίτι μας κανένας άλλος άντρας δεν πάτησε στο σπίτι μας.

Φυσικά ντρέπομαι και για το χωριό αλλά λέτε να έχει δίκιο; Λέτε εγώ να κατέστρεψα το παιδί μου εξαιτίας της επιλογής μου να μείνω μόνη μου και να μεγαλώσω το παιδί μου; Ήθελα να ΄ξερα οι φίλοι του δεν του λένε πόσο περίεργο είναι για ένα αγ@ρι να χορεύει μπαλέτο; Τι να κάνω για να του αλλάξω γνώμη;

Η γνώμη του Daddy-Cool.gr

Αγαπημένη μας Δέσποινα χαιρόμαστε που μοιράστηκες το πρόβλημα σου μαζί μας. Η αλήθεια είναι πως σπάνια παίρνουμε θέση αφήνοντας τους αναγνώστες μας να βγάζουν το φίδι από την τρύπα. Δεν είναι ότι δεν έχουμε άποψη, απλά προσπαθούμε να παραμείνουμε αντικειμενικοί και αποστασιοποιημένοι όσων αφορά τα προβλήματά σας.

Εδώ όμως δεν μπορούσαμε να μην μιλήσουμε διότι θεωρούμε πως έχεις άδικο φίλη μας. Καταρχάς η άποψή του αδερφού σου περί πατρικού προτύπου είναι απαρχαιωμένη. Η αλήθεια είναι πως το παιδί έχει ανάγκη και τους δυο του γονείς, όμως η απώλεια του πατέρα αν έχει στιγματίσει το παιδί κάπου, αυτό σίγουρα δεν είναι ο χορός και οι ενασχολήσεις του.

Αν μας έλεγες ότι το παιδί έχει τον φόβο της εγκατάλειψης, είναι πολύ ανασφαλές ή δεν εμπιστεύεται εύκολα τους ερ@τικούς του συντρόφους θα συμφωνούσαμε ότι η εγκατάλειψη του μπαμπά του τον έχει επηρεάσει στην ψυχολογία.

Δείτε ακόμα Η γυναίκα μου δεν ξέρει να μαγειρεύει και παραγγέλνουμε συνεχώς απέξω

Το ότι αγαπάει το μπαλέτο όμως δεν έχει να κάνει με την απώλεια του μπαμπά του. Απλά το αγαπάει. Δεν υπάρχει γυναικείος και αντρικός χορός και καλά θα κάνεις να χαίρεσαι και να καμαρώνεις που το παιδί σου έχει ταλέντο σε έναν τόσο σκληρό και δύσκολο χορό.

Οι χορευτές μπαλέτου χρειάζονται μεγάλη πειθαρχία σε όλα και οι χορευτικές κινήσεις τους είναι πολύ δύσκολες. Δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και ότι ο γιος σου είναι σε θέση να το κάνει μόνο περηφάνια πρέπει να σε γεμίζει.

Υπάρχουν άντρες χορευτές μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι μόνο γυναικείος χορός. Είναι ένας αρκετά θεατρικός, κλασικός χορός που παλιότερα θαυμάζονταν πολύ. Πλέον στην Ελλάδα τον θεωρούμε…γυναικείο.

Δείτε ακόμα Το Βρέφος που γεννήθηκε μόλις 600 γραμμάρια και διατηρήθηκε ζωντανό σε σακούλακι για σάντουιτς αψήφησε τις πιθανότητες και ξεκινά το σχολείο

Μην στερείς το δικαίωμα στο παιδί να κάνει αυτό που αγαπάει απλά και μόνο επειδή το χωριό έχει στερεοτυπικές αντιλήψεις, γιατί θα το χάσεις. Ο κόσμος πάντα κάτι θα έχει να πει για το οτιδήποτε. Το θέμα είναι εσύ να επιτρέψεις στο παιδί σου να είναι ο εαυτός του και να αδιαφορεί για την γνώμη του κόσμου.

Photo cover via: womantoc.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close