Τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου κάνει η πεθερά σου!

Το έχουμε ξαναγράψει και θα το ξαναγράψουμε: οι γενικεύσεις είναι αντιπαθείς, αντί-επιστημονικές και άδικες. Προσπαθώντας να προλάβουμε τυχούσες αντιδράσεις, λοιπόν, επισημαίνουμε ότι το παρόν κείμενο έχει ως στόχο να ενώσει όλες τις βασανισμένες από τις πεθερές τους (θηλυκές) υπάρξεις.

Όχι, δεν είναι σε καμία περίπτωση όλες οι πεθερές αιμοβόροι κέρβεροι, που καραδοκούν για να υπογραμμίσουν με κακία τα ελαττώματά των συζύγων των γιων τους. Πολλές είναι οι γυναίκες που έχουν την τύχη να έχουν μια πεθερά σύμμαχο, βοηθό, δεύτερη μαμά. Άλλες, πάλι, αδικούνται και το σύμπαν στέλνει μια γυναίκα στη ζωή τους που μπορεί να έχει απίστευτα ενοχλητικές συμπεριφορές, όπως, για παράδειγμα…

Να σε συγκρίνει με προηγούμενη σχέση του γιου της (που ενέκρινε)

Από την πρώτη μέρα που η μαμά του σας γνώρισε, δεν της «γεμίσατε το μάτι». Της το γέμιζε πολύ περισσότερο η Μαρία, η μετά το σχολείο μακροχρόνια σχέση του άντρα σας, που και να μαγειρεύει μουσακά ήξερε, και πώς να σιδερώνει τα παντελόνια του Μάκη της με τσάκιση ήξερε και είχε και τρία στρέμματα ελιές στη Μάνη, που έκαναν λαδάκι ωραιότατο. Όχι σαν εσάς. Που σας πήρε μ’ ένα βρακί.

Να σε κατηγορεί ύπουλα ότι είσαι κακή μαμά

«Καλά, μ’ αυτό το τσίτι το ‘χεις το παιδί μες το κρύο;», θα πετάξει φαρμακερά σηκώνοντας το φρύδι (ενώ είναι Ιούνιος). Η γυναίκα που ο λαός ονομάζει «κακιά πεθερά», θα βρει τρόπο να μειώσει κάθε παιδαγωγική και μη επιλογή της νύφης της, επισημαίνοντας επί τη ευκαιρία πόσο καλή μάνα είναι η ίδια και πόσο όλα τα προλάβαινε («Όχι σαν τις σημερινές μαμάδες, που θέλουν τρεις νταντάδες και δυο παραδουλεύτρες για να τα βγάλουν πέρα.»).

…και, φυσικά, ανάξια του κελεπουριού που γέννησε

Αυτονόητα, το καμάρι της δεν είναι για τα μούτρα σας. Είναι νέος (Τι λέει; Έχετε την ίδια ηλικία!), είναι ωραίος (Σιγά τον Απόλλωνα –και φαλάκρα έχει κάνει και κοιλιά), έχει περιουσία (το τριάρι που μένετε και η μάνα του σας το «κοπανάει» αιωνίως) και καλή δουλειά (ενώ εσείς, ας πούμε, κάθεστε ολημερίς στο ανάκλιντρο).

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr


Close