τα_παιδιά μου_ζηλεύουν_το_ένα_το_άλλο_

Τα παιδιά μου ζηλεύουν το ένα το άλλο & τσακώνονται συνέχεια.

Η αλήθεια είναι πως η αδερφική αγάπη είναι πολύ ισχυρή. Όποιοι γονείς μεγαλώνουν αδέρφια, σίγουρα κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι τα αδέρφια αγαπημένα. Οι γονείς στεναχωριούνται όταν τα αδέρφια τσακώνονται διαρκώς και με μεγάλη ένταση.

Άλλωστε έφεραν στον κόσμο παιδιά, για να αγαπιούνται και να στηρίζουν το ένα το άλλο, όταν οι γονείς φύγουν από την ζωή. Τι γίνεται όμως όταν τα αδέρφια τσακώνονται διαρκώς μεταξύ τους, ακόμη και σαν ενήλικες; Όταν μεγάλωσες δύο παιδιά ακριβώς με τους ίδιους κανόνες. όμως υπάρχει κόντρα και ζήλεια μεταξύ τους;

Δείτε ακόμα Ο αδερφός μου με έριξε στην κληρονομιά

Αυτό προβληματίζει την αναγνώστρια που αποφάσισε να μοιραστεί αυτό το οικογενειακό πρόβλημα μαζί μας. Εμείς θα το μοιραστούμε μαζί σας, για να πείτε κι εσείς την άποψή σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας γιατί νιώθω ότι είμαι σε απόγνωση. Μεγαλώνω δύο παιδιά. Ένα κòρίτσι 22 ετών κι ένα αγòρι 24. Η αλήθεια είναι πως μου άρεσε που έμεινα έγκυος σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί σκέφτηκα ότι θα μεγαλώσω παιδιά που θα βρίσκονται κοντά ηλικιακά και θα ταιριάζουν περισσότερο.

Από μικρά όμως ήταν τελείως διαφορετικά. Το κòρίτσι μου ήταν πιο αντιδραστικό το αγòρι μου πιο ήσυχο. Το κòρίτσι μου μεγαλώνοντας έγινε πιο υπεύθυνο, το αγòρι μου, νομίζω το κακόμαθα λίγο. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα και τα δύο μου παιδιά το ίδιο, όμως έχω μία μικρή αδυναμία στον γιο, χωρίς φυσικά να ξεχωρίζω τα παιδιά μου.

Δεν ταιριάζουν καθόλου λοιπόν και όλο τσακώνονται. Και δεν τσακώνονται απλά για χαζά πράγματα όπως όλα τα αδέρφια που στην συνέχεια τα βρίσκουν. Τυχαίνει μερικές φορές να τσακώνονται ανταλλάζοντας βαριές κουβέντες το ένα στο άλλο και να κάνουν να μιλήσουν ακόμη και μήνες ολόκληρους.

Την τελευταία φορά μάλιστα τσακώθηκαν για τα περιουσιακά. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει από τόσο μικρή ηλικία να ενδιαφέρονται γι’ αυτά σε τέτοιο βαθμό που να καταλήξουν μέχρι και μαλωμένοι. Το ένα έφερε το άλλο και η κòρη μου, του είπε ότι είναι ένας τεμπέλης, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του.

Ότι αν κάποιος έχει δικαίωμα στην οικογενειακή επιχείρηση είναι αυτή, διότι αυτή δουλεύει στην επιχείρηση σε αντίθεση με αυτόν που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε. Εκείνος της είπε ότι μία ζωή ήταν αλαζόνας και ότι η επιχείρηση θα πάει στον άντρα, γιατί είναι αντρική δουλειά.

Δεν ήμουν μπροστά όταν έγινε ο καυγάς. Είχα πάει μέχρι την μητέρα μου να της αφήσω φαγητό. Η κòρη μου του είπε ότι αν νομίζει ότι ο πατέρας της θα την αδικήσει έτσι κάνει πολύ μεγάλο λάθος και ότι αυτός είναι το καλομαθημένο της μαμάς και όχι του μπαμπά.

Πιαστήκαν μέχρι και στα χέρια και μέχρι και σήμερα δεν μιλούν μεταξύ τους. Προσπάθησα πολλές φορές να τους τα βρω όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν. Και οι δύο μου λένε ότι δεν θέλουν να έχουν σχέσεις ο ένας με την άλλη και ότι αν μπορούσαν θα είχαν φύγει από το σπίτι χθες.

Πονάει η ψυχή μου να βλέπω τα παιδιά μου να μαλώνουν, για τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Τα παιδιά μου γενικότερα δείχνουν να ζηλεύουν το ένα το άλλο και δεν ξέρω γιατί νιώθουν έτσι. Ο γιòς μου ειδικά, πολλές φορές χάνει την ψυχραιμία του πάνω στα νεύρα του και κάνει και λέει πράγματα που δεν πρέπει.

Το ότι σήκωσε χέρι στην αδερφή του τις προάλλες ήταν απαράδεκτο και του μίλησα κι εγώ πολύ αυστηρά. Τι μπορώ να κάνω όμως σε έναν άντρα 24 χρονών πλέον; Να τον βάλω τιμωρία για να μην το ξανακάνει; Βρίσκομαι σε απόγνωση πραγματικά. Πείτε μου τι να κάνω…

Διαβάστε όλα τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close