Δεν μπορούμε να κάνουμε παιδί, του πρότεινα για εξωσωματική αλλά δεν θέλει_

Δεν μπορούμε να κάνουμε παιδί, του πρότεινα για εξωσωματική αλλά δεν θέλει, είναι το πρόβλημα που μοιράζεται σήμερα μαζί μας μία ανώνυμη αναγνώστρια. Φαίνεται πως η γυναίκα θέλει να γίνει μητέρα, αλλά δεν μπορεί με την τυπική διαδικασία. Ο άντρας της όμως δεν δέχεται να κάνει εξωσωματική.

Δείτε ακόμα Αφήστε με μόνη: Μία μητέρα εξομολογείτε τη δυσκολία του να μεγαλώνεις παιδιά στην καραντίνα

Η ιστορία της είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δυστυχώς πολλά ζευγάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η αναγνώστρια βρίσκεται σε απόγνωση γι’ αυτό αποφάσισε να την μοιραστεί μαζί μας για να ζητήσει την δική μας άποψη. Διαβάστε παρακάτω:

Είμαι 35 χρονών και προσπαθώ από τα 29 μου να μείνω έγκυος από τον σύζυγό μου. Τα προσπαθήσαμε όλα. Έχουμε κάνει και οι δύο τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο τελευταίος γιατρός που επισκεφθήκαμε, μας είπε ότι είμαστε και οι δύο υγιέστατοι απλά για κάποιον λόγο που η επιστήμη ακόμη δεν μπορεί να εξηγήσει, δεν μπορούμε να κάνουμε παιδί.

Κι εγώ και ο σύζυγός μου, έχουμε πάει σε διατροφολόγους, γιατί κάποιος ενδοκρινολόγος μας είχε πει ότι η διατροφή παίζει ρόλο. Παίρναμε συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερες λεπτομέρειες. Το σίγουρο είναι ότι το ντοσιέ το δικό μου και το δικό του με τις συγκεκριμένες εξετάσεις, μοιάζει με τόμος.

Η ψυχολογία μου έχει πέσει πολύ. Από τα 29 μέχρι σήμερα που είμαι 35 προσπαθούμε συνεχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έχω αλλάξει πολλούς γιατρούς και ειδικότητες και πλέον είμαι πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, εκτός της εξωσωματικής.

Σίγουρα είναι μία ακριβή διαδικασία, αλλά οι γονείς μου προσφέρθηκαν να μπουν εγγυητές στο δάνειο. Όλα είναι δρομολογημένα μόνο που ο άντρας μου δε το δέχεται. Θεωρεί ότι ο τελευταίος γιατρός που μας πρότεινε την εξωσωματική, το έκανε για να κερδίσει αυτός παραπάνω χρήματα.

Όμως δεν γίνεται τόσα χρόνια να παλεύουμε χωρίς αποτέλεσμα. Πήγαμε και σε δεύτερο γιατρό και μας είπε τα ίδια. Ο μόνος δρόμος είναι η εξωσωματική. Ο άντρας μου όμως θεωρεί ότι τέτοιες τακτικές δεν είναι σωστές. Παρόλο που το παιδί θα είναι δικό μου και δικό του, αφού και οι δύο είμαστε υγιέστατοι δε το δέχεται.

Δεν θέλει λέει η οικογένεια και οι φίλοι του, να θεωρούν ότι είναι “τζούφιος” . Όταν του είπα ότι θα χρησιμοποιήσουμε το δικό του σπ@ρμα και τα δικά μου ωάρια για την διαδικασία, μου είπε ότι και πάλι, τι κάνει λάθος ο ίδιος και πρέπει να μπει η ιατρική στην μέση;

Φυσικά δεν με άφησε να μιλήσω με τον γιατρό που με παρακολουθεί τότε. Του πρότεινα βλέπετε να μοιραστεί τις ανησυχίες του μαζί του, για να του εξηγήσει κι εκείνος σαν ειδικός. Όμως είναι ανένδοτος. Μου είπε ότι μπορεί να περιμένει και ότι θα κάνει προσπάθεια με χίλιους τρόπους αλλά όχι αυτό.

Εγώ όμως δεν μπορώ να περιμένω. Είμαι ήδη 35 χρονών. Ο άντρας μου είναι 38 αλλά για τον άντρα, δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. Για την γυναίκα υπάρχει. Δεν μπορώ να περιμένω άλλο γιατί τα όρια στενεύουν. Ο άντρας μου ακόμη και στα 70 μπορεί να αφήσει κάποια μικρή κοπέλα έγκυος. Εγώ;

Στην τελική δεν ήταν δική του ιδέα να γινούμε γονείς. Εγώ του άνοιξα την συζήτηση ότι μετά από τρία χρόνια γάμου είμαι έτοιμη να γίνω μητέρα. Αυτός απλά το δέχτηκε. Έχω περάσει από πολλές ψυχολογικές φάσεις. Υπήρξε καιρός που πάθαινα κρίσεις πανικού από το άγχος και την πίεση ότι δε θα γίνω μάνα.

Πήγα σε ψυχολόγο για να το αντιμετωπίσω αυτό γιατί ξέρω ότι το άγχος δεν βοηθάει. Μετά ξεκίνησα να λέω στον εαυτό μου ότι καλύτερα που δεν έχω γίνει μάνα. Ότι δεν είμαι έτοιμη ακόμα. Το έλεγα και στους δικούς μου ανθρώπους. Ήξεραν ότι δεν το εννοούσα αλλά και πάλι νόμιζα ότι αν το αφήσω τελείως στην τύχη του θα είναι πιο εύκολο.

Μετά έπιασα τον εαυτό μου να ζηλεύει και να κλαίει επειδή η κολλητή μου έμεινε έγκυος. Έχω πιάσει ψυχολογικά πάτο και μερικές φορές νιώθω ότι μου γίνεται εμμονή. Ο άντρας μου σε όλα αυτά ήταν πάντα υποστηρικτικός. Δεν έχω παράπονο.

Όμως αν πραγματικά ήθελε το καλό μου κι αν πραγματικά θέλει να κάνουμε παιδί, για ποιον λόγο δεν δέχεται την εξωσωματική; Τόσα ζευγάρια το κάνουν. Δεν θέλω να χωρίσω. Τον αγαπάω πολύ και θέλω αυτός να είναι ο πατέρας του παιδιού μου. Όμως με πνίγει το παράπονο και η απελπισία. Τι να κάνω;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

Close