Το -πιο- πρόωρο- παιδί -του- κόσμου-έζησε- και- γιορτάσε -τα- πρώτα- του- -

Το πιο πρόωρο παιδί του κόσμου επέζησε και γιορτάσε τα πρώτα του γενέθλια. Αυτό το παιδί είναι το πιο πρόωρο παιδί που γεννήθηκε ποτέ και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια!

Υπάρχουν σε όλο τον κόσμο παιδιά μαχητές. Παιδιά που έμαθαν δυστυχώς να επιβιώνουν μόνα τους. Παιδιά που από μικρή ηλικία ήρθαν αντιμέτωπα με ασθένειες που ούτε ένας ενήλικας δε θα έπρεπε να περνάει. Παιδιά που βρήκαν το θάρρος και έσωσαν ακόμη και τους ίδιους τους, τους γονείς.

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα παιδί μαχητή που είναι το πιο πρόωρο μ@ρο που γεννήθηκε ποτέ στον κόσμο. Όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει αλλά γιορτάζει και τα πρώτα του γενέθλια. Η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου γεμίζοντας χαμόγελα τους αναγνώστες. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Το παιδί γεννήθηκε στις πριν ένα χρόνο και ονομάζεται Curtis Zy-Keith Means. Γεννήθηκε πρόωρα και μάλιστα στις 21 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 420 γραμμάρια. Φυσικά για να επιβιώσει χρειάστηκε εντατική ιατρική φροντίδα.

«Οι πιθανότητες επιβίωσής του θα ήταν πολύ λιγότερες από το 1%», δήλωσε ο Dr Colm Travers, καθηγητής στο τμήμα νεογνολογίας του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα όπου και γεννήθηκε το παιδί. Η μητέρα του παιδιού, Michelle Butler δεν περίμενε φυσικά ότι θα γεννήσει τόσο πρόωρα το παιδί της.

το-πιο-πρόωρο παιδί-που-γεννήθηκε-ποτέ-γιορτάζει-τα-πρώτα-του-γενέθλια-

Ξαφνικά όμως χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη για άγνωστο λόγο. Ο γιός της γεννήθηκε μία μέρα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο και λόγω του χαμηλού σωματικού του βάρους και της σοβαρής κατάστασης της υγείας του, οι γιατροί φοβήθηκαν ότι δε θα τα κατάφερνε.

Δείτε ακόμα Μαμά – ήρωας: Κατάφερε να σώσει την ζωή του παιδιού της με ένα πλαστικό μπουκάλι

«Το ιατρικό προσωπικό μου είπε ότι συνήθως δεν κρατάνε μωρά σε αυτή την ηλικία» είπε η μητέρα στο Guinness World Records. Μόνο τα μισά παιδιά που γεννιούνται πριν από την 24η εβδομάδα εγκυμοσύνης επιβιώνουν και τα παιδιά που γεννιούνται πριν από την 22η εβδομάδα σπάνια επιβιώνουν.

Επίσης τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα υποφέρουν συχνά από προβλήματα στους πνεύμονες επειδή αυτά τα ζωτικά όργανα είναι και τα τελευταία που αναπτύσσονται όσο το παιδί βρίσκεται στη μήτρα. Είναι επίσης πολύ πιθανό να γεννηθούν με εντερικά προβλήματα, προβλήματα ακοής ή όρασης και φυσικά οδοντικά προβλήματα.

το-πιο-πρόωρο παιδί-που-γεννήθηκε-ποτέ-γιορτάζει-τα-πρώτα-του-γενέθλια-

Η μητέρα γέννησε επίσης μία δίδυμη αδερφή που όμως δεν τα κατάφερε και έφυγε από την ζωή μία μέρα μετά. Ο μικρός όμως ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην θεραπεία. Μεγάλωσε και δυνάμωσε και με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να μπει στο σπίτι του.

Δείτε ακόμα Απίστευτο: Μαμά γέννησε και τις 3 κόρες της την ίδια ημερομηνία χωρίς να είναι τρίδυμες

«Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση όταν είδα τον Curtis ήταν πόσο μικροσκοπικός ήταν και πόσο εύθραυστο ήταν το δέρμα του. Έμεινα έκπληκτος που σε τόσο νεαρή ηλικία ήταν ζωντανός και που ανταποκρινόταν στις θεραπείες», δήλωσε ο Travers στο Guinness World Records.

Μετά από 275 μέρες ύστερα από την γέννησή του ο μικρός κρίθηκε από τους γιατρούς ότι είναι αρκετά δυνατός για να μπει σπίτι του. Αυτό ήταν φυσικά ένα εκπληκτικό κατόρθωμα για ένα παιδάκι που γεννήθηκε τόσο πρόωρα.

το-πιο-πρόωρο παιδί-που-γεννήθηκε-ποτέ-γιορτάζει-τα-πρώτα-του-γενέθλια-

Δυστυχώς ακόμη χρειάζεται σωλήνα σίτισης και συμπληρωματικό οξυγόνο όμως γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια λίγους μήνες πριν και σύμφωνα με τους γονείς του είναι ένα χαρούμενο και υγιής παιδί που μένει στο σπίτι του με τους γονείς του.

All photos via: lematin.ch

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close