τρόποι να αποφύγετε_τους_καυγάδες_με_τον_σύντροφό_σας_

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας. Αυτοί οι 7 αποτελεσματικοί τρόποι θα σας βοηθήσουν πολύ να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας και θα δημιουργήσει τις βάσεις για σωστότερη επικοινωνία μέσα στην σχέση.

Σίγουρα οι σχέσεις δεν είναι στρωμένες με ροδοπέταλα. Πολλές φορές έχετε τσακωθεί άσχημα με τον σύντροφό σας, είτε για σοβαρά ζητήματα είτε για χαζομάρες. Ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις από ένα σημείο και μετά ίσως να νιώσετε ότι ξεκινά να χάνεται η επικοινωνία.

Δείτε ακόμα Ζευγάρια : Λάθη που κάνουν και καταστρέφουν την σχέση τους

Αυτό σας οδηγεί σε περισσότερες και ανούσιες συγκρούσεις που θα μπορούσατε να τις είχατε αποφύγει. Μέσα σε μία σχέση όμως η επικοινωνία και η σωστή διαχείριση των καταστάσεων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε 7 αποτελεσματικούς τρόπους για να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Διαβάστε παρακάτω:

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας: Να ακούτε προσεκτικά αυτό που θέλει να σας πει ο σύντροφός σας!

Πολλές φορές έχει τύχει πάνω στα νεύρα μας να μην ακούμε ουσιαστικά τι μας λέει ο σύντροφός μας. Περισσότερο μας ενδιαφέρει να απαντήσουμε παρά να ακούσουμε. Αυτός ο τρόπος διαχείρισης όμως είναι που πολλές φορές κάνει το ζευγάρι να μαλώνει ακόμη περισσότερο.

Όταν λοιπόν ο σύντροφός σας έχει νεύρα ή έχει πληγωθεί από κάποια δική σας συμπεριφορά, ακούστε προσεκτικά τι έχει να πει. Μην διστάσετε να τον ρωτήσετε “θέλεις να πεις δηλαδή ότι δεν σου αρέσει αυτό γιατί…” . Με αυτόν τον τρόπο ο σύντροφός σας θα νιώσει ότι τον ακούτε.

τρόποι_να αποφύγετε_τους_καυγάδες_με_τον_σύντροφό_σας_

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας: Βεβαιωθείτε ότι δεν καταπιέζετε τον σύντροφό σας!

Σε μία σχέση πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά και οι δύο απόψεις. Κανένας δε θέλει να βρίσκεται για πολύ καιρό σε μία σχέση που ο ένας αποφασίζει για τα πάντα. Από το που θα πάτε διακοπές μέχρι το τι θα φορέσει το Σάββατο, ή τι θα φάτε, ή τι ηλεκτρικές συσκευές θα αγοράσετε.

Δείξτε του ότι υπολογίζετε την γνώμη του, γιατί δεν μπορείτε να κάνετε κι αλλιώς. Άλλωστε δεν μένετε μόνοι σας σε αυτό το σπίτι και σίγουρα οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται μόνο από εσάς.

τρόποι_να αποφύγετε_τους_καυγάδες_με_τον_σύντροφό_σας_

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας: Να χρησιμοποιείτε συχνά την φράση “εγώ νιώθω…” “εγώ πιστεύω…”

Πολλές φορές όταν πιστεύουμε κάτι για το άλλο μας μισό πάνω σε έναν καυγά φυσικά και του το λέμε. Όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά στην φράση “είσαι ανεύθυνος και πεισματάρης” με την φράση “εγώ νιώθω ότι συμπεριφέρεσαι ανεύθυνα και πεισματάρικα” .

Στην πρώτη περίπτωση δείχνετε ότι έχετε βγάλει ήδη τα συμπεράσματά σας. Αντιθέτως στην δεύτερη περίπτωση, του δείχνετε τι νιώθετε, χωρίς να τον κάνετε αμέσως να παίρνει θέση άμυνας. Επίσης αποφύγετε σε έναν καυγά να χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς.

Είναι διαφορετικό το “είσαι ανεύθυνος και πεισματάρης” και διαφορετικό το “συμπεριφέρεσαι ανεύθυνα και πεισματάρικα στην προκειμένη περίπτωση” . Η πρώτη φράση δείχνει ότι γενικά, σε όλες τις πτυχές της ζωής του είναι έτσι. Ενώ η δεύτερη, δείχνει ότι στην προκειμένη στιγμή, δεν χειρίζεται τα πράγματα όπως θα έπρεπε.

τρόποι να αποφύγετε_τους_καυγάδες_με_τον_σύντροφό_σας_

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας: Να είστε ενθαρρυντικοί με τον σύντροφό σας!

Σε μία μακροχρόνια σχέση τα ζευγάρια σίγουρα νιώθουν άνετα να πουν οτιδήποτε ο ένας στον άλλον. Πολλές φορές όμως η άνεση μεταφράζεται με αγένεια. Όταν λοιπόν ο σύντροφός σας κάνει μία προσπάθεια πάνω σε κάτι, ακόμη κι αν δεν είναι καλός εσείς οφείλεται να είστε υποστηρικτικοί και ευγενικοί.

Θα μπορούσατε λοιπόν να πείτε “πιστεύω ότι μπορείς και καλύτερα, όμως είναι μία καλή πρώτη προσπάθεια” ακόμη κι αν από μέσα σας σκεφτήκατε ότι “είναι ό,τι χειρότερο έχω δει σήμερα” . Με αυτόν τον τρόπο ο σύντροφός σας θα κοιτάξει να βελτιωθεί, χωρίς να νιώσει ότι είναι άχρηστος ή ότι δεν τον εκτιμάτε.

τρόποι να αποφύγετε_τους_καυγάδες_με_τον_σύντροφό_σας_

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας: Μην του συμπεριφέρεστε σαν να είναι μ@ρο παιδί

Του είπατε μία φορά να κάνει μία δουλειά. Δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνετε  κάθε φορά, μέχρι να το κάνει. Είναι εκνευριστικό. Βέβαια, αν ο σύντροφός σας, γενικότερα δεν βοηθάει στις δουλειές ή είναι αναβλητικός, θα πρέπει να το συζητήσετε και να θέσετε όρους.

Μέχρι να γίνει αυτό όμως, δεν είναι ανάγκη κάθε 5 λεπτά να του υπενθυμίζετε ότι πρέπει να πλύνει τα πιάτα. Θα τα πλύνει.

τρόποι να αποφύγετε_τους_καυγάδες_με_τον_σύντροφό_σας_

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας: Μην είστε επικριτικοί!

Ο σύντροφός σας αποφάσισε να ασχοληθεί με την μαγειρική μόνο και μόνο για να σας ξεκουράσει. Ακόμη κι αν αυτό που έφτιαξε έχει γεύση σκυλοτροφής, εσείς δεν χρειάζεται να του το πείτε. Θυμηθείτε ότι ένας άνθρωπος που μαγειρεύει καταθέτει χρόνο, προσπάθεια και κούραση. Όσο χαλαρός κι αν το παίζει λοιπόν σίγουρα τέτοια σχόλια τον ενοχλούν.

τρόποι να αποφύγετε_τους_καυγάδες_με_τον_σύντροφό_σας_

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας: Να φιλτράρετε τις σκέψεις σας!

Ο σύντροφός σας ήταν για ώρες στην δουλειά και του είχε κλείσει το κινητό από μπαταρία. Άργησε λίγο να γυρίσει, εσείς δεν τον βρίσκατε και φυσικά αυτό σας δημιούργησε νεύρα. Όταν γυρίσει σπίτι λοιπόν και σας πει ότι είχε κλείσει το κινητό του από μπαταρία, δεν χρειάζεται να κάνετε ολόκληρη σκηνή.

Γενικότερα, θα πρέπει να φιλτράρετε τις σκέψεις σας προτού μιλήσετε. Γιατί πολλές φορές μας νευριάζει μία κατάσταση, όμως δεν ευθύνεται ο σύντροφός μας γι’ αυτό. Ευθύνεται η κατάσταση. Σε αυτή τη περίπτωση, θα ήταν άδικο να τα βάλετε με το άλλο σας μισό.

τρόποι να αποφύγετε_τους_καυγάδες_με_τον_σύντροφό_σας_

Διαβάστε ό,τι θα θέλατε να μάθετε για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

 

Close