Ο αδερφός μου έχει βαφτίσει το παιδί μου & δεν του έχει πάρει ούτε λαμπάδα

Ο αδερφός μου έχει βαφτίσει το παιδί μου και δεν του έχει πάρει ούτε λαμπάδα! Η αλλιώς πρέπει να προσέξουμε ποιος θα βαφτίσει το παιδί μας. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές επιλέγουμε να βαφτίσουν τα παιδιά μας άνθρωποι, που μετά την βάφτιση εξαφανίζονται. Γι’ αυτό και τα σύγχρονα ζευγάρια επιλέγουν άτομα του κοντινού τους οικογενειακού περιβάλλοντος για νονούς.

Πιστεύουμε ότι τα αδέρφια και τα ξαδέρφια μας, δεν πρόκειται να παραμελήσουν τα παιδιά μας. Ότι δεν θα τσακωθούμε εύκολα με αυτά τα πρόσωπα. Όμως δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και τα αδέρφια, μας απογοητεύουν. Η αναγνώστρια μας, φαίνεται πως έχει ένα τέτοιο πρόβλημα.

Ο αδερφός της, βάφτισε το παιδί της και παρόλα αυτά, δεν έχει αγοράσει ποτέ ούτε μία λαμπάδα στο παιδί. Αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας για να ακούσει τις απόψεις σας. Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια: 

Ο αδερφός μου έχει βαφτίσει το παιδί μου και δεν έχει πάρει ούτε λαμπάδα

Αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας γιατί είμαι έξω φρενών. Θα σας πω τα πράγματα από την αρχή, για να ξέρετε ακριβώς τον τρόπο σκέψης μου. Για αρχή θα πρέπει να ξέρετε ότι είμαι δεύτερη φορά παντρεμένη. Από τον πρώτο μου γάμο έχω ένα παιδί, που πλέον είναι 18 χρονών. Παντρεύτηκα μικρή.

Δείτε ακόμα Η γυναίκα μου βλέπει συνεχώς τηλεόραση και παραμελεί τα παιδιά μας

Τότε λοιπόν, είχα αποφασίσει να κάνω κουμπάρους και νονούς του παιδιού μας, ένα πολύ φιλικό μας ζευγάρι. Μετά τον χωρισμό μας όμως, το τότε ζευγάρι τάχθηκε υπέρ του πρώην άντρα μου. Και μπορεί σήμερα να έχουμε φιλικές σχέσεις με τον πρώην άντρα μου, όμως οι νονοί του παιδιού μου μετά τον χωρισμό μας απομακρύνθηκαν.

Λες και το παιδί είχε καμία σχέση με τον χωρισμό μου. Ακόμη κι αν έφταιγα – που πιστέψτε με είχα ανεχτεί πολλά – το παιδί δεν θα έπρεπε να άνηκε στις παράπλευρες απώλειες από την μεριά των νονών του. Όταν λοιπόν έμεινα έγκυος με τον δεύτερο σύζυγό μου είχα πάρει μία πολύ σοβαρή απόφαση.

Κουμπάρο και νονό θα έκανα τον έναν και μοναδικό αδερφό μου. Ήμασταν δεμένα αδέρφια και ήξερα ότι οτιδήποτε και να γινόταν, ο αδερφός μου δε θα έφευγε ποτέ από το πλάι του παιδιού μου. Ο αδερφός μου είναι ένας άνθρωπος με καλή δουλειά και χωρίς υποχρεώσεις.

Δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει δικά του παιδιά. Πάντα ήταν ο καλομαθημένος της οικογένειας επειδή είναι ο μικρότερος, όμως εγώ τον εμπιστεύτηκα. Παρόλα αυτά με απογοήτευσε. Από την στιγμή που βάφτισε το παιδί μου δεν έχει πάρει ούτε μία λαμπάδα στο παιδί. Και το παιδί μου είναι πλέον 10 ετών.

Το μόνο που κάνει είναι που και που να του δίνει κάνα 20αρικο. Και αυτό σε τίποτα γενέθλια ή γιορτές του μικρού. Στην αρχή προσπάθησα να τον καλύψω. Πίστεψα ότι επειδή δεν έχει δικά του παιδιά και επειδή πάντοτε ήταν λίγο προοδευτικός σε αυτά, δεν σκέφτηκε ότι είναι υποχρέωσή του.

Μίλησα όμως με την μητέρα μου σχεδόν αμέσως και με συμβούλευσε να του μιλήσω. Του μίλησα λοιπόν και ξεκίνησε να μου λέει τότε δικαιολογίες του τύπου, “δεν έχω λεφτά” “έρχομαι δύσκολα” και τέτοια. Εγώ του εξήγησα ότι δεν είναι ανάγκη να του πάρει κάποια ακριβή λαμπάδα.

Κυκλοφορούν στην αγορά πολύ φθηνές λαμπάδες. Ίσα ίσα για να νιώσει το παιδί την χαρά του δώρου. Καμία διαφορά όμως. Και δεν είναι μόνο που επί 10 χρόνια αδιαφορεί πλήρως για το παιδί, αλλά πλέον το παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να καταλαβαίνει και πληγώνεται.

Και αυτό είναι που με εξοργίζει περισσότερο. Γιατί τόσα χρόνια του αγοράζαμε εμείς τις λαμπάδες και προσπαθούσα να κάνω τα στραβά μάτια αν και ο άντρας μου πολύ συχνά το σχολίαζε αρνητικά. Πλέον όμως το παιδί δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν παίρνει όπως όλα τα παιδιά τις λαμπάδες του από τον νονό του.

Η μητέρα μου με εξοργίζει ακόμη περισσότερο γιατί τον δικαιολογεί. Ο αδερφός μου έχει μία πολύ καλή δουλειά και δεν δέχομαι την δικαιολογία ‘δεν έχω λεφτά” . Μεγαλώνω δύο παιδιά, δουλεύω σε εργοστάσιο με μισθούς πείνας, το ίδιο και ο άντρας μου και παρόλα αυτά είμαι πάντα εκεί για τα παιδιά μου.

Και ο αδερφός μου δεν έχει 10 ευρώ για μία λαμπάδα και 10 ευρώ για ένα παιχνίδι της πλάκας; Φυσικά και έχουμε απομακρυνθεί. Δεν του έχω μιλήσει γιατί θεωρώ ότι είναι αυτονόητο. Μπορεί να είναι ο μικρότερος όμως δεν είναι και κάνα μωρ@. Τι θα κάνατε στη θέση μου;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: pexels.com

Close