Κάρπαθος: Το μαγευτικό νησί που πρέπει να επισκεφτείς το φετινό καλοκαίρι _

Το φετινό Καλοκαίρι αξίζει να το ζήσεις στην μαγευτική Κάρπαθο κι εμείς θα σε βοηθήσουμε να μάθεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να την επισκεφθείς.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού. Ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας του Καλοκαιριού και οι άνθρωποι στην Ελλάδα ξεκινούν σιγά σιγά να προγραμματίζουν τις άδειες και τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Είτε πάρεις την άδειά σου τον Ιούλιο είτε τον Αύγουστο εμείς θα σου προτείνουμε φέτος να επισκεφθείς την Κάρπαθο.

Η Κάρπαθος είναι ένα όμορφο νησί που ανήκει στα Δωδεκάνησα και είναι μία υπέροχη επιλογή για οικογενειακές, παραδοσιακές αλλά και διακοπές με φίλους. Έχει πολλές και ονειρικές παραλίες, όπως επίσης διαθέτει πλούσια τοπική κουζίνα και υπέροχα αξιοθέατα. Εμείς θα τα μοιραστούμε όλα αυτά μαζί σου. Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για την Κάρπαθο

Η Κάρπαθος είναι ένα πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Ρόδο και στην Κρήτη. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στα Δωδεκάνησα και το δέκατο πέμπτο μεγαλύτερο νησί σε όλη την Ελλάδα.

Η Κάρπαθος είναι γενικότερα ένα ορεινό και βραχώδες νησί. Αν επισκεφθείτε την Κάρπαθο θα συναντήσετε επίσης πολλές πηγές με τρεχούμενα νερά αλλά και δάση που αποτελούνται από πεύκα. Το λιμάνι της Καρπάθου είναι ένας γραφικός οικισμός που ονομάζεται Πηγάδια.

καλοκαιρινές_διακοπές_στην_Κάρπαθο_

Photo via: clickatlife.gr

Αυτός ο γραφικός οικισμός αποτελείται από πετρόχτιστα σπίτια με αυλές και μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια. Στα Πηγάδια όμως θα βρείτε επίσης πολλά μπαράκια, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης με μουσική. Επίσης υπάρχει κι ένα αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο που ονομάζεται Λευκός και βρίσκεται προς τα βόρεια.

Δείτε ακόμα Οικογενειακές διακοπές στην Χίο: Τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς

Εκτός από την διασκέδαση όμως η Κάρπαθος είναι ένα νησί που διατηρεί ζωντανή την παράδοση. Οι κάτοικοι μπορεί να δέχονται πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο, όμως φαίνεται πως δεν ξεχνούν τις ρίζες τους και δεν αλλοιώνουν την προσωπικότητα του νησιού.

καλοκαιρινές_διακοπές_στην_Κάρπαθο_

Photo via: karpathos.gr

Στο χωριό Όλυμπος της Καρπάθου οι γυναίκες κυκλοφορούν με παραδοσιακές φορεσιές. Επίσης κάθε χρόνο διεξάγονται στην Κάρπαθο πανηγύρια με παραδοσιακό φαγητό για όλους τους επισκέπτες. Στα πανηγύρια η μουσική είναι από τα τοπικά ακούσματα του νησιού.

Αν βρεθείτε στην Κάρπαθο τον Αύγουστο αξίζει να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο πανηγύρι της χρονιάς για το νησί που διεξάγεται στις 15 Αυγούστου στο χωριό Όλυμπος. Άλλα μεγάλα πανηγύρια είναι στις 7 Σεπτεμβρίου στα Πηγάδια και στις 29 Αυγούστου στην αρχαία σπηλιά της Βρουκούντας.

Δείτε ακόμα Άνδρος: Ο αγαπημένος σου προορισμός για το καλοκαίρι του 2021

Επίσης πολύ όμορφο και μεγάλο πανηγύρι είναι και του Αγίου Παντελεήμονα στον Όθο στις 27 Ιουλίου. Τέλος στην Καρπάθο θα συναντήσετε ονειρικές παραλίες με υπέροχη άμμο και τιρκουάζ νερά. Μάλιστα συχνά τα πεύκα που στολίζουν το νησί φτάνουν μέχρι και την θάλασσα.

καλοκαιρινές_διακοπές_στην_Κάρπαθο_

Photo via: letsferry.com

Η Κάρπαθος είναι ένα ήσυχο νησί και αποτελεί ιδανικό προορισμό αν θέλετε φέτος το Καλοκαίρι να χαλαρώσετε και να έρθετε σε επαφή με την φύση. Επίσης η Κάρπαθος θα σας μάθει σίγουρα πολλά για την πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου και οι φιλόξενοι κάτοικοί της, θα ανοίξουν τις αγκαλιές τους.

Οι παραλίες στην Κάρπαθο

Στην Κάρπαθο υπάρχουν αρκετές πανέμορφες παραλίες και σήμερα θα τις μοιραστούμε μαζί σας. Θα ξεκινήσουμε από την παραλία Λευκός που βρίσκεται στην δυτική Κάρπαθο και είναι στην ουσία τρεις συνεχόμενες παραλίες με όμορφη άμμο και πεντακάθαρα νερά.

Θα συνεχίσουμε με τον Αργιλοπόταμο στην στην νοτιοδυτικά Κάρπαθο που είναι μία απομονωμένη παραλία με ανοιχτόχρωμη άμμο και ρηχά νερά. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε την Αρκάσα στην νοτιοδυτική Κάρπαθο η οποία είναι μία δημοφιλής παραλία με ανοιχτόχρωμη άμμο και καθαρά κρυστάλλινα νερά.

Η παραλία Φοινίκι βρίσκεται στην νοτιοδυτική Κάρπαθο και είναι μία μικρή παραλία που αποτελείται από άμμο, καθαρά νερά και φυσικά μερικά αρμυρίκια. Από την άλλη η Μικρή Αμμοοπή και η Μεγάλη Αμμοοπή βρίσκονται στην νοτιοανατολική Κάρπαθο και είναι κοσμικές παραλίες λίγο νότια από την πόλη με άμμο και όμορφα νερά.

Δείτε ακόμα Σύβοτα: Το χωριό της Θεσπρωτίας με τις ωραιότερες παραλίες

Η παραλία Δαματρία βρίσκεται στην νοτιοανατολική Κάρπαθο και είναι μία ήσυχη παραλία με όμορφη αμμουδιά και φυσικά νερά που δεν χορταίνεις κολύμπι. Αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία Χριστού Πηγάδι όπου βρίσκεται και αυτή στην νοτιοανατολική Κάρπαθο και είναι μεγάλη, οργανωμένη παραλία με άμμο και βοτσαλάκι αλλά και γαλάζια νερά.

Η παραλία Βαλιάς στην νότια Κάρπαθο είναι μία μεγάλη σε μήκος παραλία η οποία είναι και οργανωμένη. Αποτελείται από βότσαλο και είναι ιδανική για τους τουρίστες που αρέσκονται στην ιστιοσανίδα. Ο Διακοφτής βρίσκεται στην νότια Κάρπαθο και είναι μία μικρή και όμορφη παραλία με άμμο και διάφανα νερά που είναι αρκετά ρηχά.

καλοκαιρινές_διακοπές_στην_Κάρπαθο_

Photo via: wondergreece.gr

Η παραλία Ψωράρης βρίσκεται στην νότια Κάρπαθο και είναι μία μεγάλη και οργανωμένη παραλία με άμμο. Το Διαφάνι στην βορειοανατολική Κάρπαθο είναι μία όμορφη και στενόμακρη παραλία με βότσαλο που αξίζει να επισκεφθείτε. Ο Άγιος Μηνάς στην βορειοανατολική Κάρπαθο είναι μία μικρή παραλία με λευκό βότσαλο χωρίς οργάνωση.

Δείτε ακόμα Επισκεφθείτε την Σύμη για εναλλακτικές διακοπές

Η Βανάντα είναι στην βόρεια Κάρπαθο και είναι από τις αγαπημένες μας παραλίες αφού είναι γραφικές και με βότσαλο. Επίσης και σε αυτή την παραλία τα νερά είναι πεντακάθαρα και η παραλία έχει και αρμυρίκια. Η παραλία Απέλλα στην ανατολική Κάρπαθο είναι μία παραλία με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά.

Η Κυρά Παναγιά στην ανατολική Κάρπαθο είναι μία πανέμορφη και πολύ γνωστή παραλία με τιρκουάζ νερά, λευκή άμμο αλλά και μικρό βότσαλο. Η παραλία Αχάτα στην ανατολική Κάρπαθο είναι μία ήσυχη αλλά πανέμορφη παραλία με βότσαλο και με μαγευτικά νερά.

Τέλος η παραλία Άφωτη στην ανατολική Κάρπαθο είναι μία τεράστια σε μήκος παραλία και οργανωμένη. Έχει ανοιχτόχρωμη άμμο, υπέροχη θάλασσα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκείνους που θέλουν και λίγη κοσμικότητα στις διακοπές τους.

Πως φτάνω στην Κάρπαθο;

Η Κάρπαθος συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά με το ταξίδι να διαρκεί 10 με 12 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει και αεροδρόμιο για ευκολότερη πρόσβαση, με τουλάχιστον ένα δρομολόγιο κάθε μέρα. Η πτήση διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Οι τοπικές λιχουδιές στην Κάρπαθο

Η Κάρπαθος διαθέτει εξαιρετική ντόπια κουζίνα με λιχουδιές όπως οι μακαρούνες (χειροποίητα ζυμαρικά), κοπέλες (τριγωνικές χορτόπιτες), κατσίκι γεμιστό φούρνου, σαλάτα με πατάτα και αυγό, κολοκυθανθούς γεμιστούς και φυσικά ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά.

Τα αξιοθέατα στην Κάρπαθο

Όλυμπος

H Όλυμπος είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό στο βόρειο τμήμα της Καρπάθου όπου βασιλεύει η παράδοση.

Σπήλαια Καρπάθου

Η Κάρπαθος διαθέτει πολλά και αξιόλογα σπήλαια με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Εκκλησάκι Αγίου Λουκά

Ένα θαυμάσιο μικρό εκκλησάκι σκαλισμένο μέσα σε σπηλιά στην περιοχή Άπελλα, βόρεια από τα Πηγάδια. Στην Κάρπαθο επίσης υπάρχει πλήθος μουσείων που θα σας φέρουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Διαβάστε όλες τις αποδράσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close