έφηβος-ζωγραφίζει-γραμμές-στα-χέρια-κάθε-φορά-που-δέχεται-bullying-στο-σχολείο-σχολικός εκφοβισμός-

Ακόμη δεν ξεκίνησαν τα σχολεία και τα πρώτα κρούσματα bullying έκαναν την εμφάνισή τους…Αποκαρδιωτικό τουλάχιστον!

Τα σχολεία άνοιξαν πριν λίγες εβδομάδες και μικροί και μεγάλοι χάρηκαν πολύ με αυτό. Οι μεγάλοι γιατί για λίγες ώρες θα ξεκουραστούν από την ευθύνη των παιδιών τους ενώ οι μικροί γιατί θα ξανά έβλεπαν τους φίλους τους. Κι ενώ το σχολείο θα έπρεπε να είναι ένα ασφαλές μέρος για όλα τα παιδιά, δεν είναι.

Το σχολείο θα έπρεπε να είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά θα μάθαιναν να σέβονται το ένα το άλλο. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να νιώθει μόνο ή τρομαγμένο στο σχολείο. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να νιώθει πως είναι “ξένο” και “διαφορετικό” σε ένα σχολείο. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να νιώθει μη αποδεκτό για οποιοδήποτε λόγο.

Δείτε ακόμα Εκφοβισμός στην εφηβική ηλικία μεταξύ κοριτσιών – Πως αντιμετωπίζεται

Όμως δυστυχώς το σχολείο αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας. Και όταν η κοινωνία μεγαλώνει γενιές και γενιές, που ο ένας ανταγωνίζεται τον άλλον και προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να κανιβαλίσει τον συνάνθρωπό του, το σχολείο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Γιατί τα παιδιά που ασκούν bullying στο σχολείο είναι παιδιά που μεγάλωσαν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον βίας και παραμέλησης και όχι κάποια εξωγήινα παιδιά που ακόμη δεν έχουν μάθει να συμπεριφέρονται όπως…εμείς. Μία άρρωστη κοινωνία φαίνεται από τα σχολεία της.

Τώρα αν κάνουμε πιο συγκεκριμένο το θέμα του bullying στην χώρα μας, θα σας πούμε πως κατά την γνώμη μας και πολλοί εκπαιδευτικοί δεν δρουν όπως θα έπρεπε να δράσουν, όταν γίνονται μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Κανείς δεν προσπάθησε να σταθεί δίπλα στα θύματα αλλά και στους θήτες, που στην πραγματικότητα, θύματα είναι και αυτοί.

Δείτε ακόμα Εξωφρενικό: Μαμά παινεύεται που η κόρη της εκφοβίζει παιδιά στις κούνιες

Λίγες εβδομάδες αφού άνοιξαν τα σχολεία και η διάθεση όλων είναι ανεβασμένη, μία δημοσίευση από έναν μπαμπά από το Ηνωμένο Βασιλείου, τον Matthew Beard μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Διαβάστε παρακάτω: 

Ένας μπαμπάς από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Matthew Beard ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτογραφία με το χεράκι του γιου του. Στο χέρι του παιδιού υπήρχαν γραμμές που με μία πρώτη ματιά φαίνονται σαν τις γραμμές που κάνουν οι φυλακισμένοι, όταν μετρούν μέρες, ή σαν σκορ που κρατούν τα παιδιά για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

έφηβος-ζωγραφίζει-γραμμές-στα-χέρια-κάθε-φορά-που-δέχεται-bullying-στο-σχολείο-σχολικός εκφοβισμός-

Φαίνεται πως περισσότερο εν τέλει παραπέμπει στο πρώτο, αφού το παιδί νιώθει σαν φυλακισμένο στο σχολείο του. Ο μικρός, θέλησε να κάνει γραμμές στο χέρι, κάθε φορά που δέχεται σχολικό εκφοβισμό στο σχολείο του. Το παιδί σε 2 μέρες έχει ζωγραφίσει 21 γραμμές και αυτό είναι το λιγότερο λυπηρό.

έφηβος-ζωγραφίζει-γραμμές-στα-χέρια-κάθε-φορά-που-δέχεται-bullying-στο-σχολείο-σχολικός εκφοβισμός-

Δείτε ακόμα Πως θα καταλάβετε ότι το παιδί σας έχει πέσει θύμα bullying

Ο μπαμπάς του μικρού ανέβασε την φωτογραφία την οποία την συνόδευσε με το εξής κείμενο:  «Ο γιος μου ξεκίνησε το γυμνάσιο εδώ και μια εβδομάδα. Στο χέρι του έχει καταγράψει τις φορές που έπεσε θύμα λεκτικού ή σωματικού εκφοβισμού τα δύο τελευταία 24ωρα.

έφηβος-ζωγραφίζει-γραμμές-στα-χέρια-κάθε-φορά-που-δέχεται-bullying-στο-σχολείο-σχολικός εκφοβισμός-

Συνολικά, έχει σημειώσει 21 γραμμές σε 2 μέρες! Είναι αποκαρδιωτικό. Τα σχολεία πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τους νταήδες και να τιμωρούν τους γονείς τους!».

Ήθελε να μοιραστεί την συγκεκριμένη φωτογραφία με τους ακόλουθούς του και όχι μόνο, διότι θεωρεί ότι αυτή η φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και θέλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και στους άλλους γονείς. Ως πότε θα μεγαλώνουμε παιδιά που μόνο βία ξέρουν να δίνουν; Ως πότε θα μένουμε αμέτοχοι σε αυτό; Ως πότε;

All photos via: honey.nine.com.au

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close