απαράδεκτο σχόλιο_οι_μητέρες_που_δεν_δουλεύουν_είναι_τεμπέλες_

Διαβάστε το απαράδεκτο σχόλιο ενός άντρα που δεν δίστασε να πει ότι οι μαμάδες που δεν δουλεύουν είναι τεμπέλες.

Ζούμε σε μία εποχή όπου η γυναίκα παλεύει για την χειραφέτησή της σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν μέχρι και τώρα γυναίκες που προσπαθούν να αποδείξουν τα αυτονόητα. Γυναίκες που στην Ελλάδα χάνουν παράνομα την δουλειά τους επειδή μένους έγκυες ή που δεν προσλαμβάνονται αν δεν υποσχεθούν ότι δεν θα θέλουν να κάνουν παιδί στο μέλλον.

Υπάρχουν γυναίκες που παλεύουν καθημερινά με το νοικοκυριό, την καριέρα και το παιδί. Κι άλλες γυναίκες που ενώ φέρουν στον κόσμο το παιδί τους αποφασίζουν να αλλάξουν προτεραιότητες και να του αφιερωθούν.

Δείτε ακόμα Κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού μόνος μου & η γυναικά μου δεν με βοηθάει καθόλου!

Από την μία οι άντρες κρίνουν τις γυναίκες που δουλεύουν και μεγαλώνουν παιδιά ταυτοχρόνως, γιατί σύμφωνα με τους ίδιους δεν δίνουν στο παιδί την απαραίτητη σημασία.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που κρίνουν τις γυναίκες που αποφασίζουν να αφήσουν την δουλειά για να μεγαλώσουν το παιδί τους. Όμως ξεχνούν ότι Μία γυναίκα που είναι νοικοκυρά και δεν δουλεύει είναι μία μικρή ηρωίδα. Σαν τον άντρα της σημερινής μας ιστορίας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Άμα κάτσεις να διαβάσεις όλα αυτά τα σχόλια που έχουν ειπωθεί όλα αυτά τα χρόνια γύρω από τις επιλογές που κάνει μία γυναίκα για το σώμα της, την σ@ξουαλική της ζωή, τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της, τον τρόπο που ντύνεται ή που συμπεριφέρεται θα δεις ότι οι περισσότεροι που κατακρίνουν μία γυναίκα είναι άντρες.

Και σκεφτόμαστε “τι σας νοιάζει; τι σας αφορά;”. Αυτό βέβαια θα το σκεφτούμε ακόμη κι αν μία άλλη γυναίκα αποφασίσει να αποδείξει πόσο τέλεια είναι κρίνοντας άλλες γυναίκες ή μαμάδες. Και δυστυχώς είναι πολλές αυτές οι γυναίκες.

Η σημερινή μας ιστορία όμως έχει να κάνει με έναν άντρα – αναγνώστη που άφησε ένα απαράδεκτο σχόλιο σε μία ξένη δημοσίευση στο Facebook. Ο συγκεκριμένος αναγνώστης αποφάσισε να αφήσει την αποψάρα του σχετικά με το πόσο τεμπέλες είναι οι γυναίκες που δεν δουλεύουν και μεγαλώνουν παιδιά.

Δείτε ακόμα To παράπονο μιας νοικοκυράς: Αγαπημένε μου σύζυγε…απλά κουράστηκα!

Γιατί σε μία πατριαρχική κοινωνία, δεν πρέπει να δουλεύεις όταν μεγαλώνεις παιδιά αλλά επίσης πρέπει να δουλεύεις όταν μεγαλώνεις παιδιά. Λογικά ο συγκεκριμένος κύριος έχει ξεχάσει ότι μία γυναίκα που δεν δουλεύει κάνει την πιο δύσκολη και χωρίς κανέναν μισθό δουλειά.

Πρέπει να σηκωθεί, να πλύνει τα πιάτα, να προσέξει το παιδί, να μαγειρέψει, να σκουπίσει, να σφουγγαρίσει, να πληρώσει λογαριασμούς, να διαβάσει το παιδί και άλλες τέτοιες,.. πανεύκολες δουλειές που κάθε τεμπέλης και κάθε τεμπέλα μπορεί να κάνει. Σωστά;

Το σχόλιο το άφησε κάτω από μία δημοσίευση της σελίδας «Stay At-Home Mum» και φυσικά προκάλεσε σάλο. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ευτυχώς αρνητικές. Γυναίκες που αποφάσισαν να του απαντήσουν κατάλληλα και όχι μόνο. Διαβάστε το απαράδεκτο σχόλιο παρακάτω:

Το σχόλιο

«Όλο αυτό ενθαρρύνει τις γυναίκες να μην εργάζονται και να βασίζονται στους άνδρες. Όχι, δεν είμαι φεμινιστής. Δεν πρέπει να είστε τεμπέλες. Οι άνδρες φροντίζουν τα παιδιά τους και παράλληλα εργάζονται. Γιατί οι γυναίκες να μην κάνουν το ίδιο;

Το να είσαι με κάποιον, ο οποίος δουλεύει σκληρά και σου δίνει όλα τα του χρήματα, ενώ εσύ μένεις στο σπίτι με τα παιδιά δεν είναι ”δουλειά” και σε καμία περίπτωση δεν είναι εντάξει. Το να εκμεταλλεύεσαι κάποιον και να τον αντιμετωπίζεις σαν τράπεζα είναι λάθος».

Photo cover via: newsbeast.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close