Η εξομολόγηση ενός πατέρα για τον τοκετό της γυναίκας του_

Η εξομολόγηση ενός πατέρα για τον τοκετό της γυναίκας του. Έχουμε διαβάσει πολλές φορές την εμπειρία του τοκετού μέσα από την οπτική γωνία της μητέρας. Σπάνια όμως έχει φτάσει στα αυτιά μας ή έχει πέσει στην αντίληψή μας η οπτική γωνία του πατέρα.

Ο τοκετός είναι από τις πιο ευχάριστες και συνάμα τις πιο αγχωτικές στιγμές για όλη την οικογένεια. Όταν βιώνουμε τον τοκετό είτε προσωπικά είτε σαν πατέρας, γιαγιά, παππούς, ανυπομονούμε να αντικρίσουμε το νέο μέλος της οικογένειας. Χαιρόμαστε με τον ερχομό ενός παιδιού στη ζωή μας.

Παράλληλα όμως αγχωνόμαστε μήπως κάτι δεν πάει καλά τόσο για την μαμά όσο και για το παιδί. Ένας πατέρας λοιπόν βιώνει τον τοκετό της γυναίκας του διαφορετικά. Φοβάται για την υγεία της, φοβάται για την υγεία του παιδιού, ανυπομονεί και συγχρόνως τον φοβίζει ο ερχομός του παιδιού στην ζωή τους.

Ένας πατέρας θαυμάζει πολλές φορές την γυναίκα του όταν γεννάει. Θαυμάζει την αντοχή της στον πόνο, θαυμάζει την ψυχραιμία της. Θαυμάζει το γεγονός πως για 9 μήνες είχε έναν άνθρωπο μέσα της και παρόλες τις δυσκολίες άντεξε. Γιατί ο τοκετός είναι κάτι που ένας άντρας δε θα καταφέρει ποτέ να βιώσει.

Δείτε ακόμα Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται: Όλη η αλήθεια για τους πόνους του τοκετού

Στο σημερινό κείμενο θα δούμε την εξομολόγηση ενός πατέρα. Ποιες ήταν οι σκέψεις που έκανε όταν η γυναίκα του βίωνε τον τοκετό και πως ένιωσε όταν το παιδί ήρθε στον κόσμο. Μία πολύ συγκινητική εξομολόγηση που μας άγγιξε. Το κείμενο ανέβηκε στην σελίδα The Birth Ride. Διαβάστε παρακάτω:

~Η εξομολόγηση ενός πατέρα~
” Ειλικρινά δεν ξέρω πως τα κατάφερε.
Ήταν τόσο έντονο που μας κατέκλυσε, ακόμα κι εγώ το ένιωσα. Όλοι στο δωμάτιο το ένιωσαν. Κι όμως εκείνη τα κατάφερε.

Οι πόνοι της μου φάνηκαν απίστευτοι, η προσπάθεια της μου φάνηκε αβάσταχτη. Έπιασα τον εαυτό μου να σφίγγω τα δόντια όταν το έκανε κι εκείνη, να σφίγγομαι ολόκληρος όταν η σύσπαση ερχόταν, να τρέχουν τα δάκρυα μου μαζί της.

Όλα, συνειδητοποιώντας ότι ήμουν απλά περαστικός, χωρίς να μπορώ ποτέ να καταλάβω 100% αυτό που έζησε.
Έδωσε στον τοκετό της κάθε στάλα ζωής κι ενέργειας που είχε μέσα της. Και μετά έδωσε κι άλλο.

Και έπειτα έδωσε σε όλους εμάς χωρίς ίχνος εγωισμού, μια ιδέα του τι απολάμβανε αποκλειστικά τους τελευταίους 9 μήνες. Επιτέλους γνωρίσαμε και κρατήσαμε στην αγκαλιά μας το αγòρι μας, το αγòρι για το οποίο άλλαξε όλο της το σώμα, άλλαξε ολόκληρη η ίδια.

Δείτε ακόμα Μόλις έγινα μητέρα και δεν θέλω επισκέψεις – θέλω χρόνο για έμενα και για το παιδί μου

Ο γιòς μας είναι ένα θαύμα. Όλα τα μ@ρά είναι το θαύμα της ζωής. Αλλά για μένα το μεγαλύτερο θαύμα είναι εκείνη, η μητέρα του. Που μου έδειξε τι πραγματικά είναι η ανιδιοτελής αγάπη. ”

Του William Trice Battle για την σύζυγο του Lauren.
✒ Σμαράγδη Μαστρακάκη Τυροβολά, Τhe Birth Ride ✨
📸William Trice Battle

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον τοκετό στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close