γιατί_μερικές_γυναίκες_γεννούν_μόνο αγόρια_ή_μόνο κορίτσια_

Αναρωτιέστε για ποιον λόγο γεννήσατε μέχρι τώρα μόνο αγòρια ή μόνο κòρίτσια; Δεν είναι θέμα τύχης. Η επιστήμη έχει την απάντηση.

Έχουμε γνωρίσει σίγουρα ζευγάρια που έχουν μόνο αγòρια ή μόνο κòρίτσια. Υπάρχουν μάλιστα ζευγάρια που μετά από τρία αγòρια ήθελαν να κάνουν άλλη μία προσπάθεια για να…πιάσουν το κòρίτσι. Ή ζευγάρια που ήθελαν το αγòρι μετά από 2 ή 3 κòρίτσια.

Κι ενώ η γυναίκα έμεινε έγκυος και σε αυτήν την περίπτωση, το παιδί βγήκε πάλι αγóρί ή κòρίτσι. Αυτό είναι θέμα τύχης ή βιολογικών παραγόντων; Υπάρχει τρόπος να καθορίσουμε το φύλο του παιδιού ή όχι;

Δείτε ακόμα Πώς το άγχος μπορεί να επηρεάσει το φύλο του μελλοντικού σας παιδιού

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας δώσουμε την επιστημονική εξήγηση, για το ότι πολλές γυναίκες γεννούν μόνο αγòρια ή μόνο κòρίτσια. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία των γυναικών, τουλάχιστον να ξέρετε το γιατί. Διαβάστε παρακάτω: 

Είναι αδύνατο να έχουμε ένα γονίδιο κòριτσιού ή αγóριού το οποίο δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμη.

Ενώ οι περισσότερες οικογένειες έχουν και αγòρια και κòριτσια, άλλοι γονείς δεν μπορούν να συλλάβουν αγόρια ή κορίτσια, και μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι τα γονίδια κοριτσιών ή αγοριών «διευθύνουν την οικογένεια».

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έχουν βρει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να αποδεικνύει εάν ορισμένες οικογένειες μπορούν να έχουν μόνο άνδρες ή γυναίκες λόγω των γονιδίων τους.

Στο μέλλον, οι επιστήμονες μπορεί να αλλάξουν τη γνώμη τους, αλλά για τώρα, δεν υπάρχει τρόπος τα γονίδια της οικογένειάς σας να έχουν επίδραση στο αν θα έχετε παιδιά μόνο ενός φύλου.

γιατί_μερικές_γυναίκες_γεννούν_μόνο αγόρια_ή_μόνο κορίτσια_

Το φύλο καθορίζεται από τον πατέρα.

Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το φύλο ενός παιδιού εξαρτάται από τη μητέρα, επειδή είναι εκείνη που το γεννάει, στην πραγματικότητα, το φύλο εξαρτάται από τον πατέρα.

Δεδομένου ότι το σπέρμα φέρει χρωμοσώματα και για τα δύο φύλα, ορισμένα σπερματοζωάρια φέρουν χρωμοσώματα Χ για κορίτσια, ενώ άλλα φέρουν χρωμοσώματα Υ για αγόρια. Ακόμη κι αν μια γυναίκα φέρει 2 Χ χρωμοσώματα, το φύλο ενός νεογέννητου εξαρτάται από το ποιο σπερματοζωάριο (X ή Y) εισέρχεται στο θηλυκό ωάριο.

γιατί_μερικές_γυναίκες_γεννούν_μόνο αγόρια_ή_μόνο κορίτσια_

Όταν αγχώνεστε πολύ υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσετε κòρίτσι.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν βρει ορισμένους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το φύλο. Έχει αποδειχθεί ότι μετά από αγχωτικούς καιρούς, όπως όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές, τα ποσοστά γεννήσεων θα αλλάξουν όσων αφορά το φύλλο.

Τα κòρίτσια σε τέτοιες περιόδους αυξάνονται. Οι επιστήμονες λοιπόν πιστεύουν ότι οι μελλοντικές μανούλες εκτέθηκαν στο άγχος και αυτό επηρέασε το φύλο του παιδιού.

γιατί_μερικές_γυναίκες_γεννούν_μόνο αγόρια_ή_μόνο κορίτσια_

Η κατανάλωση συγκεκριμένης τροφής μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσετε κòρίτσι.

Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης ενός κòριτσιού. Για παράδειγμα, η μείωση του αλατιού και η κατανάλωση πολλών γαλακτοκομικών προϊόντων ενδέχεται να αυξήσουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν κòριτσάκι.

Από την άλλη πλευρά, οι μητέρες των οποίων η διατροφή είναι γεμάτη με τρόφιμα πλούσια σε νάτριο και κάλιο είναι πιο πιθανό να γεννήσουν αγòρια.

γιατί_μερικές_γυναίκες_γεννούν_μόνο αγόρια_ή_μόνο κορίτσια_

Συνήθως εάν μια μητέρα έχει παιδιά μόνο ενός φύλου, είναι απλώς μια σύμπτωση.

Είναι γνωστό με βεβαιότητα ότι η ισορροπία των φύλων παρέμεινε ίδια για αιώνες και δεν υπάρχουν πτυχές που μπορούν να την αλλάξουν σημαντικά. Οι οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά του ίδιου φύλου είναι σπάνιες αλλά μπορούν να εξηγηθούν στατιστικά.

Κάθε παιδί έχει 50% πιθανότητα να είναι αγόρι ή κορίτσι. Έτσι, για παράδειγμα, για 3 παιδιά, η πιθανότητα όλων αυτών να είναι αγ@ρια είναι: 0,5 Χ 0,5 Χ 0,5 = 0,125 ή 12,5%.

Δείτε ακόμα 15 πράγματα που κάθε γυναίκα έχει κάνει στην εγκυμοσύνη της!

γιατί_μερικές_γυναίκες_γεννούν_μόνο αγόρια_ή_μόνο κορίτσια_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εγκυμοσύνη στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close