πως_το_άγχος_μπορεί_να_επηρεάσει_το_φύλο_του_μελλοντικού_σας_παιδιού_

Κι όμως, φαίνεται πως το άγχος μπορεί να επηρεάσει το φύλο του μελλοντικού σας παιδιού.

Ξέρουμε μέχρι σήμερα ότι υπάρχουν 31% να μείνετε έγκυες αν προσπαθήσετε μία μέρα πριν την ωορρηξία και 33% πιθανότητες αν προσπαθήσετε κατά την διάρκεια της ωορρηξίας. Επίσης γνωρίζουμε ότι το άγχος σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζει ένα ζευγάρι να τεκνοποιήσει.

Δεν είναι λίγες οι ιστορίες ζευγαριών που δεν μπορούσαν χρόνια να κάνουν παιδί επειδή το άγχος για να το αποκτήσουν τους είχε καταβάλει και όταν προχώρησαν σε υιοθεσία και ήρθε η ευτυχία της ζωής τους, ξαφνικά η γυναίκα έμεινε έγκυος.

Δείτε ακόμα 15 κόλπα για να ανακουφιστείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ακόμη κι αν καταφέρει η γυναίκα να τεκνοποιήσει  το άγχος και η άσχημη ψυχολογία μπορεί να επηρεάσει την περίοδο της κύησης αλλά και την υγεία του εμβρύου και της εγκύου καθώς επίσης και μερικές τροφές που μπορεί να καταναλώσουν οι έγκυες. Αυτές είναι πληροφορίες που λίγο ή πολύ όλοι ξέρουμε.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως είναι, ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει ακόμη και το φύλο του μελλοντικού μας παιδιού. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μία νέα έρευνα. Σίγουρα το φύλο δεν παίζει ρόλο, όμως η έρευνα συνεχίζει να είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Διαβάστε παρακάτω: 

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει το φύλο του μελλοντικού σας παιδιού

Η «φυσική» αναλογία κατά τη γέννηση είναι περίπου 105 αγòρια ανά 100 κòρίτσια, αλλά μόνο το ένα τρίτο των γυναικών που παρουσίασαν συμπτώματα άγχους, όπως είναι τα αυξημένα επίπεδα ορμονών, το σάκχαρο στο αίμα, οι αλλαγές στο σωματικό βάρος και ορισμένες φλεγμονές, απέκτησαν εν τέλει αγòρι.

Οι πιέσεις της καθημερινής ζωής μπορούν να επηρεάσουν το φύλο του μòρού στη μήτρα. Σε ορισμένες μελέτες, ειδικοί παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που βιώσαν οποιοδήποτε είδος στρες συνήθως δεν αποκτούσαν αγòρι. Δεν θεωρούν αυτό το γεγονός την βασική αιτία που επηρεάζει το  φύλο, αλλά λένε ότι είναι ένας από τους πιθανούς λόγους.

πως_το_άγχος_μπορεί_να_επηρεάσει_το_φύλο_του_μελλοντικού_σας_παιδιού_

Το άγχος που οφείλεται στην κακή ψυχολογία είναι πιο έντονο.

Το σωματικό και συναισθηματικό άγχος μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε αγóρι, επειδή τα αρσενικά είναι πιο ευάλωτα σε δυσμενή προγεννητικά περιβάλλοντα.

Υπάρχει ακόμη  έρευνα που λέει ότι τα αρσενικά έμβρυα είναι λιγότερο πιθανό να επιβιώσουν, οπότε η φύση δίνει στις αγχωμένες γυναίκες κòρίτσια για να είναι σίγουρη ότι θα έχουμε ένα υγιές μòρό.

Μετά από προσεκτική παρατήρηση, κατέληξαν οι επιστήμονες ότι το 56% των υγιών γυναικών γέννησαν αγòρι, το 40% των γυναικών που βίωναν ψυχολογικό άγχος γέννησαν αγòρι και το 31% των γυναικών με σωματικό άγχος γέννησαν αγòρι.

πως_το_άγχος_μπορεί_να_επηρεάσει_το_φύλο_του_μελλοντικού_σας_παιδιού_

Η υποστήριξη από τους γύρω είναι σημαντική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

πως_το_άγχος_μπορεί_να_επηρεάσει_το_φύλο_του_μελλοντικού_σας_παιδιού_

Όση μεγαλύτερη είναι η υποστήριξη που θα λάβει μία μητέρα τόσες περισσότερες είναι και οι πιθανότητες να αποκτήσεις ένα αγòράκι. Τρία πράγματα φάνηκε να βοηθούν μία έγκυος γυναίκα. Να έχει ανθρώπους να μιλήσει, να έχει ανθρώπους που να μπορεί να περάσει χρόνο μαζί τους και τέλος να έχει ανθρώπους που να μπορεί να ζητήσει βοήθεια.

Σίγουρα λοιπόν το άγχος και η υποστήριξη που θα λάβει μία μητέρα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, μπορεί να επηρεάσει το φύλο του μελλοντικού παιδιού. Παρόλα αυτά, ποιος ο λόγος να προγραμματίσεις το φύλο του παιδιού σου; Γερό να ‘ναι έλεγε ο σοφός λαός και είχε δίκιο.

πως_το_άγχος_μπορεί_να_επηρεάσει_το_φύλο_του_μελλοντικού_σας_παιδιού_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εγκυμοσύνη στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via brightside.me

Close