κείμενο-για-την-αγάπη-της-μάνας-

Η αγάπη της μάνας κάνει την γη να γυρίζει ή μπορεί να είναι και ο λόγος για να σταματήσει. Ένα κείμενο αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες.

Σαν μαμάδες πολλές φορές ξεχνάμε μέχρι που είμαστε ικανές να φτάσουμε για τα παιδιά μας. Νομίζουμε πολλές φορές ότι είμαστε αδύναμες και πως μόνο η αγάπη μας δεν αρκεί για να σώσει μία κατάσταση ή να βγάλει το παιδί μας από την δύσκολη θέση.

Ξεχνάμε όμως ότι η αγάπη προς τα παιδιά μας, εκτός από ένα συναίσθημα αποτελεί και κινητήριο δύναμη για κάθε μας κατόρθωμα. Η αγάπη της μάνας προς το παιδί μπορεί να ανατρέψει τους νόμους του σύμπαντος αν η ίδια νιώσει πως έτσι πρέπει να γίνει.

Δείτε ακόμα Πάρε μία αγκαλιά την μητέρα και όχι το μωρό

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή μοιράστηκε μαζί μας ένα κείμενο που μιλάει για την αγάπη της μητέρας προς το παιδί της αλλά και την δύναμη που έχει αυτή. Μπορεί να κάνει την γη να γυρίζει αλλά μπορεί και να την σταματήσει. Μπορεί να είναι αφετηρία, μπορεί να είναι και τερματικός σταθμός. Διαβάστε παρακάτω: 

Η αγάπη της μάνας κάνει την γη να γυρίζει ή μπορεί να είναι και ο λόγος για να σταματήσει

Η αγάπη της μάνας είναι αφετηρία ή τερματικός σταθμός. Είναι είτε πρωτόγαλα για τα αντισώματα είτε κώνειο για την αυτοκτονία. Η αγάπη της μάνας είναι Α και Ω, δεν έχει ενδιάμεση θέση στην αλφαβήτα. Δεν έχει ούτε Θήτα ούτε ΞΙ ούτε ΨΙ.

Η αγάπη της μάνας είναι κατάρα ή ευχή. Δεν έχει ευχολόγιο με ορθογραφικά λάθη γιατί όποια μάνα αγαπήσει έστω και λίγο σωστά, το παιδί της θα της δώσει συγχωροχάρτι και θα την βάλει σε θρόνο ούτως ή άλλως. Αν δείτε ενήλικο «παιδί» να αποστρέφεται τη μάνα, τότε πιστέψτε με, αυτή η μάνα δεν αγάπησε σωστά, ούτε λίγο, ούτε περισσότερο.

κείμενο-για-την-αγάπη-της-μάνας-

Photo via: Pinterest

Απλώς δεν αγάπησε. Η αγάπη της μάνας είναι εγκυμοσύνη που γέννας ή εγκυμοσύνη που κάποιος θα πεθαίνει στη γέννα. Δεν είναι λίγο εγκυμοσύνη, λίγο γέννα, λίγο ζωή. Η αγάπη της μάνας είναι ζωή ή θάνατος. Δεν έχει συμβιβασμούς και διαπραγματεύσεις.

Δείτε ακόμα Η κραυγή μιας Μάνας: «Το να είσαι αυτιστικός στην Ελλάδα είναι όμοιο με το να έχεις λέπρα»

κείμενο-για-την-αγάπη-της-μάνας-

Photo via: infokids.gr

Ή θα γίνεις καλός αγωγός της αγάπης της ή θα την αποποιηθείς άθελά ή και ηθελημένα. Η αγάπη της μάνας δεν είναι δεδομένη. Η μητρότητα δεν είναι απροϋποθετο καθεστώς ύπαρξης επειδή απλά έσπρωξες να βγει κάποιος από μέσα σου.

κείμενο-για-την-αγάπη-της-μάνας-

Photo via: Pinterest

Η μητρότητα είναι κλεψύδρα που μετράει μετά τη γέννα. Είναι να μπορέσεις να βάλεις μέσα σου αυτό που σε έκανε πέρασμα για να ζήσει. Η αγάπη της μάνας είναι ο λόγος που η γη γυρίζει ακόμα. Ή θα είναι μια μέρα ο λόγος να σταματήσει.
Χριστίνα Μπογιατζή

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close