μαμά-γιατί-δεν-είσαι-στις-φωτογραφίες-

“Μαμά, γιατί δεν είσαι ποτέ σε καμία φωτογραφία;”. Ένα κείμενο για όλες τις μαμάδες του κόσμου…από τα παιδιά τους.

Πράγματα που σε εμάς φαίνονται ασήμαντα για τα παιδιά δεν είναι. Για παράδειγμα, το να τα πάρεις αγκαλιά κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, είναι κάτι που μερικές φορές σκέφτεσαι ότι προλαβαίνεις να το κάνεις και αύριο. Τα παιδιά όμως έχουν ανάγκη αυτήν την αγκαλιά.

Έτσι γίνεται και με κάτι τόσο απλό όσο οι φωτογραφίες. Δεν είναι λίγες οι μητέρες που προτιμούν να τραβούν την φωτογραφία από το να ποζάρουν σε αυτήν. Τα παιδιά όμως αύριο μεθαύριο αυτές τις φωτογραφίες θα βλέπουν και θα νοσταλγούν.

Δείτε ακόμα Μητέρα: Ένα πρόσωπο εξιδανικευμένο που όμως κάνει και αυτή λάθη

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να περνάμε χρόνο μαζί τους, ακόμη κι αν πρόκειται απλά για μία φωτογραφία. Δεν είναι λοιπόν πρόβλημα αν είσαι άβαφτη ή έχεις αχτένιστα μαλλιά. Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα κείμενο που θα σας αγγίξει. Διαβάστε παρακάτω:

Ήσουν εκεί μαμά; Εκείνη την ημέρα στο πάρκο; Εκείνη την ημέρα στο σχολείο; Ήσουν εκεί μαμά; Εκείνη την ημέρα στην παραλία; Εκείνη την ημέρα στο ζωολογικό κήπο; Ήσουν εκεί μαμά; Εκείνη τη μέρα που υποδυόμασταν άλλους, φορώντας διάφορα αξεσουάρ και ρούχα;

μαμά-γιατί-δεν-είσαι-στις-φωτογραφίες-

Τότε που είχαμε πάει για πίτσα; Μαμά, που είσαι σε όλες αυτές τις φωτογραφίες; Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες μου, μαμά! Μου αρέσει να τις κοιτάζω και να γελάω με τις αστείες μου γκριμάτσες. Βλέπω και τον μπαμπά σε τόσες φωτογραφίες! Είναι τόσο διασκεδαστικό να βγάζεις φωτογραφίες με τον μπαμπά!

Δείτε ακόμα Όταν έγινε μητέρα όλα ήταν κάπως…σκ@τα

Βλέπω το αδερφάκι μου σε μερικές από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες, αλλά…δεν βλέπω εσένα. Που είσαι, μαμά; Μαμά, που είσαι σε όλες αυτές τις φωτογραφίες; Εκείνη τη μέρα στη παραλία τα μαλλιά σου ήταν χάλια;

Τότε που με πήγες σχολείο πρώτη φορά δεν είχες προλάβει να ετοιμαστείς; Δεν είχες χρόνο να βαφτείς όταν πήγαμε στο ζωολογικό κήπο; Δεν ένιωθες όμορφη εκείνη την ημέρα που δοκιμάζαμε ρούχα και αξεσουάρ και παίζαμε θέατρο;

Και τότε στη πιτσαρία φαινόσουν χάλια; Μαμά, εκείνη τη μέρα στο πάρκο που δεν σου άρεσαν τα μαλλιά σου, νόμιζα ότι τα μαλλιά σου ήταν τόσο όμορφα, ειδικά όταν τα φυσούσε και τα έπαιρνε ο άνεμος καθώς τρέχαμε.

Δείτε ακόμα Οι γυναίκες έχουν μάθει να κουβαλούν μπιμπερό, τσάντα και προβλήματα

Μαμά, όταν ανησυχούσες για την εμφάνιση σου την πρώτη μου μέρα στο σχολείο, χάρηκα τόσο πολύ που ήσουν στο σχολείο μαζί μου. Ήμουν ενθουσιασμένο που θα έβγαζα μια φωτογραφία μαζί σου, αλλά δεν το ήθελες.

Θυμάσαι εκείνη την ημέρα στην παραλία που είπες ότι ένιωθες άσχημα με το μαγιό σου; Το μόνο που είδα ήταν η όμορφη μαμά μου που έμεινε στην ξαπλώστρα της όλο το απόγευμα. Μακάρι να είχα μια φωτογραφία μαζί σου από την παραλία εκείνη την ημέρα.

μαμά-γιατί-δεν-είσαι-στις-φωτογραφίες-

Και τότε που παίζαμε υποδυόμενοι άλλους σου έβαλα εκείνο το καπέλο και είπα, «Μαμά, βγάλε μας φωτογραφία με αυτά τα καπέλα!» Είπες ότι δεν ένιωθες όμορφη εκείνη τη μέρα, οπότε δεν έβγαλες φωτογραφία, αλλά μαμά ,εμένα μου φαινόσουν πολύ όμορφη.

Δείτε ακόμα Νέα μαμά: Τα 9 πιο κοινά λάθη που κάνει

Μαμά, όταν πήγαμε στο ζωολογικό κήπο, θυμάμαι ότι τράβηξα εκείνη την αστεία φωτογραφία με τον μπαμπά δίπλα στις καμηλοπαρδάλεις. Δεν με ένοιαζε που δεν φορούσες μακιγιάζ εκείνη τη μέρα. Μαμά, σε ακούω να λες ότι δεν φαίνεσαι όμορφη και περιποιημένη.

Σε ακούω να λες ότι πρέπει να βαφτείς. Θα πεις πράγματα όπως ότι τα μαλλιά σου είναι χάλια ή ότι δεν νιώθεις όμορφη εκείνη τη μέρα όταν δεν θες να βγεις φωτογραφία.

Ακούω αυτά τα πράγματα και δεν τα καταλαβαίνω, γιατί εγώ νομίζω ότι είσαι όμορφη, μαμά. Είσαι η μαμά μου που κάθε πρωί μου δίνεις φιλιά και μου φτιάχνεις τα μαλλιά. Είσαι η μαμά μου που με πηγαίνεις στο πάρκο και με κάνεις σβούρες.

Δείτε ακόμα Ο αριθμός των παιδιών σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εγκεφάλου

Είσαι η μαμά μου που παίζεις μαζί μου, με πιτσιλάς και σε βρέχω και εγώ ,στην πισίνα, στην παραλία. Είσαι η μαμά μου που στο ζωολογικό κήπο κάνει αστείους θορύβους ζώων καθώς εξερευνούμε μαζί.

Αυτά θυμάμαι μαμά. Μαμά, ξέρω ότι ήσουν εκεί εκείνες τις ιδιαίτερες μέρες που πήγαμε στο πάρκο και στην παραλία. Όταν με κουνούσες και μου έλεγες, «Κρατήσου καλά !» καθώς σου ζητούσα να με σπρώχνεις όλο και πιο ψηλά.

μαμά-γιατί-δεν-είσαι-στις-φωτογραφίες-

Στην πισίνα, θυμάμαι όταν με πήρε ο ύπνος στο στήθος σου, και ήταν ο καλύτερος υπνάκος που είχα ποτέ. Άκουγα τον χτύπο της καρδιάς σου και με ηρεμούσε όσο τίποτα άλλο.

Δείτε ακόμα Η παγίδα των social media: Μαμάδες μην συγκρίνεστε

Θυμάμαι εκείνη τη φορά που πήγαμε για πίτσα και σου ζητούσα να τους πεις να μην βάλουν μανιτάρια στη πίτσα γιατί εμένα δεν μου αρέσουν. Μπορώ να θυμηθώ όλα αυτά τα πράγματα αυτή τη στιγμή, αλλά μια μέρα, όσο περνά ο καιρός, θα είναι δύσκολο για μένα να θυμηθώ συγκεκριμένες λεπτομέρειες για σένα, μαμά.

Μια μέρα, πολύ καιρό από τώρα, θα είναι δύσκολο για μένα να θυμηθώ πώς έδειχνες εκείνη τη μέρα μαμά. Είχες τα μαλλιά σου κάτω ή ψηλά; Ήταν τα μαλλιά σου καστανά ή ξανθά ; Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά σου εκείνη την ημέρα;

Τα μάτια σου ήταν κουρασμένα από την δουλειά ή ήταν από μια από εκείνες τις μέρες που ξαγρυπνούσες μαζί μου ; Φορούσες μπλε ή άσπρο εκείνη την ημέρα; Χαμογελούσες πλατιά ή έκανες αυτό το πονηρό χαμόγελο που μου χαρίζεις μερικές φορές;

Δείτε ακόμα Το πιο σημαντικό πράγμα που δεν μου είπε κανείς όταν έγινα μαμά

Δεν θα μπορώ να θυμηθώ μαμά αν έκανες μια αστεία γκριμάτσα εκείνη τη μέρα. Λατρεύω τις γκριμάτσες σου, μαμά. Μακάρι να είχα μια φωτογραφία σου. Μαμά, μπορείς να με βοηθήσεις να θυμηθώ αυτές τις μέρες βγάζοντας φωτογραφίες μαζί μου;

Μετάφραση: Διαπροσωπικές Σχέσεις
Κείμενο: She Pens by Aliette Silva

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close