Πάρε μία αγκαλιά την μητέρα και όχι το μωρό

Πάρε μία αγκαλιά την μητέρα και όχι το μωρό. Πάρε μία αγκαλιά την μητέρα και όχι το μωρό. Κράτα την μητέρα, γιατί η μητέρα σε έχει ανάγκη.

Κάθε φορά που μία γυναίκα γίνεται μητέρα όλη η η οικογένεια και οι φίλοι ενθουσιάζονται για εκείνη και για την νέα ζωούλα που ήρθε στον κόσμο. Όμως πέφτουν όλοι με τα μούτρα στο μωρό και ξεχνούν ότι το μωρό έχει ανάγκη την μαμά και τον μπαμπά όμως η μητέρα έχει ανάγκη όλους τους άλλους.

Είναι ευαίσθητη, είναι νευρική, είναι αγχωμένη και τρομοκρατημένη. Έχει ανάγκη από μερικούς ανθρώπους να της δείξουν ότι την εμπιστεύονται, ότι είναι δίπλα της, ότι δεν θα είναι μόνη και ότι θα τα καταφέρει. Όμως αυτό το ξεχνάμε. Ξεχνάμε ότι η μητέρα μας έχει ανάγκη και όχι το παιδί.

Δείτε ακόμα Μητέρα: Ένα πρόσωπο εξιδανικευμένο που όμως κάνει και αυτή λάθη

Ένα κείμενο από την σελίδα Προχωράμε, εξηγεί ακριβώς αυτό. Πως μπορεί όλοι να επισκεπτόμαστε την μητέρα και τον πατέρα περισσότερο για να δούμε το μωρό, όμως αυτή που πραγματικά έπρεπε να θέλουμε να δούμε είναι η ίδια η μητέρα. Διαβάστε παρακάτω: 

“Κράτα τη μητέρα, όχι το μωρό. Επειδή το μωρό είναι φροντισμένο- Ταϊσμένο, κουρνιασμένο, και του έχει δοθεί όλη η αγάπη του κόσμου-
Όχι μόνο από τη μητέρα, Αλλά από τ@ σύντροφό της, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τα αδέλφια, τα ξαδέλφια και τους φίλους.

η-λεχώνα-έχει-την-ανάγκη-σου-και-όχι-το-παιδί-

Photo via: Pinterest

Όμως η μητέρα… Μπορεί να έχει κενά στο μυαλό της από την έλλειψη ύνου, μπορεί να κάνει μηχανικά τις κινήσεις της καθώς αναρρώνει, μπορεί μέσα της να αισθάνεται περισσότερο σαν χάος, παρά σαν μητέρα,
μπορεί να κάθεται στο κρεβάτι, να κλαίει και να νιώθει πελαγωμένη μέσα στο σώμα και τη ζωή της.

Δείτε ακόμα Όταν έγινε μητέρα όλα ήταν κάπως…σκ@τα

Μπορεί να είναι γεμάτη «ενοχές της μαμάς», επειδή στο μυαλό της «δεν είναι αρκετά καλή» και αιμορραγεί, μορφάζει από τον πόνο, πρησμένη και ευαίσθητη. Και η μητέρα είναι όλος ο κόσμος αυτού του μωρού, και πρέπει να γίνει ορατή για να μην εξαφανιστεί στην ομίχλη της λοχείας.

Δείτε ακόμα Μαμά, γιατί δεν είσαι ποτέ σε καμία φωτογραφία;

η-λεχώνα-έχει-την-ανάγκη-σου-και-όχι-το-παιδί-

Photo via; babyradio.gr

Κράτα λοιπόν τη μητέρα, όχι το μωρό. Μια μητέρα συμφωνεί πως το μωρό της έχει μεγαλύτερη σημασία. Αλλά πονάει, ενώ εκείνη είναι το πρόσωπο που, πίσω από το μωρό, στο παρασκήνιο, κάνει τα πάντα να συμβαίνουν:
ταΐζει το μωρό της όλες τις ώρες, σφίγγει το μωρό στην αγκαλιά της, για να παρηγορήσει το κλάμα του νεογέννητου, και είναι το παν γι’ αυτό το μωρό.

η-λεχώνα-έχει-την-ανάγκη-σου-και-όχι-το-παιδί-

Photo via: infokids.cy

Κράτα λοιπόν τη μητέρα, όχι το μωρό. Είναι λοιπόν η μητέρα που χρειάζεται την αγάπη σου. Και η μητέρα θα θυμάται ποιος τη στήριξε.
Αντί λοιπόν για το «έρχομαι να δω το μωρό», δοκίμασε να πεις «έρχομαι να σε δω και να γνωρίσω και το μωρό». Επειδή η μητέρα χρειάζεται περισσότερο τη στήριξη.

Μετάφραση/επιμέλεια κειμένου Blossom – Pregnancy, Birth & Early Parenting
This Mama Doodles
🖊 Living FULL”
(Via: MommyCool)

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close