Η αβάσταχτη απώλεια της μάνας: Όταν θα έχει φύγει θα την ψάχνεις

Η απώλεια της μάνας πραγματικά είναι αβάσταχτη και το κενό που σου αφήνει είναι μεγάλο. Η θέση της στην ζωή σου είναι αναντικατάστατη και κανείς μα κάνεις δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο αυτό, αν δεν τον έχει νιώσει.

Όλοι αγαπάμε την μαμά μας, αλλά πολλές φορές δεν αναγνωρίζουμε την αξία της και το πόσο σημαντική μας είναι, μέχρι να έρθει η στιγμή να φύγει από κοντά μας.

Η απώλεια της μάνας είναι αβάσταχτη. Από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, ήταν ο άνθρωπος που δίπλα του νιώθαμε ασφάλεια και πλήρεις. Και ειδικά στις ελληνικές οικογένειες, που όσων αφορά την ανατροφή των παιδιών οι μαμάδες ως επί το πλείστον, αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο.

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει άσχημα και απότομα στην μαμά μας. Πολλές φορές είπαμε ότι δεν μας καταλαβαίνει, ότι δεν μας αγαπάει ή ότι είναι εκνευριστική. Μετά από λίγο όμως, τα ξεχνάμε όλα και της τα συγχωρούμε όλα.

Δείτε ακόμα Μαμά αν σε είχα ξανά στην ζωή μου θα σε άκουγα με περισσότερη προσοχή και θα σου ‘λεγα περισσότερα σ’ αγαπώ

Την πραγματική αξία που έχει η μαμά μας στη ζωή μας όμως, την καταλαβαίνουμε όταν έρχεται η στιγμή που την χάνουμε. Η συγγραφέας και μητέρα Nikki Pennington μοιράστηκε πριν λίγο καιρό το παρακάτω κείμενο με αφορμή την απώλεια της μητέρας της. Διαβάστε παρακάτω:

«Και όταν θα έχει πεθάνει, θα την ψάχνεις όσος καιρός κι αν έχει περάσει που έχει φύγει. Θα την ψάχνεις ήδη από το πρώτο λεπτό που θα έχει φύγει, μέσα στο ίδιο το δωμάτιο. Θα ψάχνεις στον ουρανό. Θα ψάχνεις online.

η-αβάσταχτη-απώλεια-της-μάνας-

Photo via: pillowfights.gr

Θα ψάχνεις ομαδικές συζητήσεις. Θα ψάχνεις παλιά μηνύματα. Θα ψάχνεις παλιά γραπτά μηνύματα. Θα ψάχνεις παλιά γράμματα. Θα ψάχνεις παλιές κάρτες. Θα ψάχνεις για εκείνη. Θα ψάχνεις σε παλιές σχολικές φωτογραφίες.

Δείτε ακόμα Η συγκινητική ιστορία της Όλγας: Για να σώσει την ζωή του παιδιού της έκανε δίδυμα

Θα ψάχνεις σε παλιά φωτογραφικά άλμπουμ. Θα ψάχνεις στις αναμνήσεις παλιών φίλων. Θα ψάχνεις στα πράγματά της. Θα ψάχνεις και στο πλήθος. Παρόλο που κάποιος σου είπε ότι έφυγε, εσύ ακόμα θα την ψάχνεις.

Και όταν θα πηγαίνεις νυφούλα στην εκκλησία, όταν θα γεννιέται το μωρό σου και όταν θα έρχονται οι καλοκαιρινές διακοπές, εσύ θα ψάχνεις στο δωμάτιο για εκείνη.

η-αβάσταχτη-απώλεια-της-μάνας-

Photo via: mothersblog.gr

Όταν οι μέρες θα είναι δύσκολες και όταν θα είναι καλές…Όταν οι εποχές θα είναι δύσκολες και όταν θα είναι τόσο όμορφες που η χαρά θα γεμίζει την ψυχή σου…

Δείτε ακόμα «Μην ξεχνάς να είσαι καλό παιδί. Οι βαθμοί δεν έχουν σημασία»: Η ευχή αυτής της μητέρας είναι ό,τι πιο όμορφο διαβάσαμε σήμερα

Όταν θα κάθεσαι στη βεράντα και θα προσπαθείς να βάλεις σε μια σειρά τα προβλήματά σου, θα σηκώνεις το βλέμμα και έστω για ένα λεπτό θα ψάχνεις εκείνη.

Τότε κάποια μέρα δεν θα χρειάζεται να την ψάχνεις πια, γιατί θα την βρίσκεις. Θα την βρίσκεις στο απαλό αεράκι. Θα την βρίσκεις στις λέξεις του αγαπημένου σου τραγουδιού.

η-αβάσταχτη-απώλεια-της-μάνας-

Photo via: imommy.gr

Θα την βρίσκεις στο χαμόγελο του παιδιού σου. Θα την βρίσκεις όλο και περισσότερο, καθώς οι μέρες θα περνούν και έτσι, κάποια μέρα, θα συνειδητοποιήσεις, ότι ήταν εκεί πάντα. Δεν χρειαζόταν να ψάχνεις μακριά για να την βρεις, γιατί είσαι η κόρη της και αυτό σημαίνει, ότι ένας κομμάτι της είναι πάντα μαζί σου.»

Διαβάστε όλες τις ιστορίες αγάπης στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close