"Προτιμώ το παιδί μου να τσιρίζει παρά να είναι φοβισμένο και σιωπηλό"  Το κείμενο μιας μητέρας που άλλαξε τον τρόπο σκέψης μας

“Προτιμώ το παιδί μου να τσιρίζει παρά να είναι φοβισμένο και σιωπηλό”. Μια μητέρα αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μητρότητα.

Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο πράγμα. Και το να είσαι μητέρα είναι σίγουρα μια δύσκολη δουλειά που την μαθαίνεις…στην πράξη! Πολλές φορές έχεις νιώσει σαν μητέρα ότι έχεις φτάσει στα όρια σου. Ότι δεν είσαι καλή μαμά, ότι σου τελειώνει η υπομονή.

Έχεις νιώσει ότι θαυμάζεις άλλες μητέρες, που δείχνουν συνεχώς τόσο τρυφερές, τόσο υπομονετικές, τότε…τέλειες στον έξω κόσμο. Που έχουν παιδιά που κάθονται φρόνιμα όταν βρίσκονται κάπου έξω, σε αντίθεση με τα δικά σου παιδιά που γκρινιάζουν, θέλουν να παίξουν και τα κυνηγάς διαρκώς.

Διαβάστε ακόμα γιατί όταν χάνεις την μητέρα σου ενώ είσαι κι εσύ μητέρα είναι ακόμη πιο δύσκολο!

Πολλές φορές έχεις ξαπλώσει και νιώθεις τύψεις επειδή μίλησες απότομα στο παιδί την ίδια στιγμή που κάποια γνωστή σου, κάτω από τις ίδιες συνθήκες του είχε μιλήσει πιο όμορφα από εσένα. Αυτό που ξεχνάς όμως, είναι ότι τα παιδιά πρέπει να φωνάζουν, να τσιρίζουν και να θέλουν διαρκώς να παίξουν.

Να αναζητούν διαρκώς την προσοχή σου. Αυτό που ξεχνάς, είναι ότι κάθε μητέρα φαντάζει η ιδανική μητέρα όταν βρίσκεται έξω. Στο σπίτι όμως, όταν κλείνει η πόρτα έχει ακριβώς τις ίδιες ανασφάλειες, τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ξεσπάσματα με σένα.

“Προτιμώ το παιδί μου να τσιρίζει παρά να είναι φοβισμένο και σιωπηλό”

Μια μητέρα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε μια προσωπική ιστορία, που νιώσαμε ότι μίλησε στις καρδιές όλων των μητέρων εκεί έξω. Διαβάστε παρακάτω και πάρτε δύναμη:

«Πριν από μερικές εβδομάδες, μία φίλη παιδοψυχολόγος κοίταξε τα παιδιά μου κει είπε: “είσαι τόσο καλή μαμά!”.

Νιώθοντας πως με κοροϊδεύει, της απάντησα πως “δεν αισθάνομαι καλή μαμά. Τα παιδιά με τρελαίνουν! Χάνω την υπομονή μου, νιώθω τύψεις γι’ αυτό και το βράδυ πριν κοιμηθώ αναρωτιέμαι από πού θα αντλήσω υπομονή για την επόμενη ημέρα”. Η απάντησή της, όμως, ήταν τέτοια που δεν μπόρεσα ποτέ να την ξεχάσω:

Διαβάστε ακόμα την γυναίκα που στα 51 της χρόνια κι ενώ ήταν ήδη γιαγιά θέλησε να ξανά γίνει μαμά – Έκανε ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ

“Τα μωρά κλαίνε – έτσι επικοινωνούν. Τα νήπια ουρλιάζουν, τα παιδιά γκρινιάζουν και οι έφηβοι παραπονιούνται. Έπειτα οι μαμάδες, καταπίνουν μία κακιά λέξη ενώ παίρνουν μια βαθιά ανάσα πριν από κάθε τους απάντηση. Έτσι επικοινωνούμε.

Σκέψου, όμως, πως όλο αυτό είναι καλύτερο από τη σιωπή!

Ένα σπίτι με παιδιά που τσιρίζουν και έφηβους που τσακώνονται και γονείς που απορρίπτεται η κάθε τους ερώτηση ή απαίτηση, είναι ένα υγιές σπίτι.

Αυτό που με κάνει να ανησυχώ είναι τα αμίλητα παιδιά, τα φοβισμένα νήπια ή οι έφηβοι που δεν επιστρέφουν σπίτι και οι γονείς που δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν. Και τα παιδιά δε σε τρελαίνουν. Ήσουν τρελή από πριν – γι΄αυτό έκανες παιδιά εξάλλου!”

Διαβάστε ακόμα το υπέροχο κείμενο “Μανούλα τα παιδιά σου, ήρθαν στη ζωή σου επειδή εσύ είσαι αυτό που έχουν ανάγκη!”

Κι έτσι ξαφνικά, από την μια στιγμή στην άλλη, ένιωσα ξανά καλή μαμά. Πάρτε βαθιές ανάσες, λοιπόν, και να θυμάστε πως κάνουμε καλή δουλειά!»

Δείτε την αρχική δημοσίευση:

"Προτιμώ το παιδί μου να τσιρίζει παρά να είναι φοβισμένο και σιωπηλό" Το κείμενο μιας μητέρας που άλλαξε τον τρόπο σκέψης μας

Photo via: filiatrablog.blogspot.com

Cover photo via: revivalredesign.blogspot.com

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close