Νέα μαμά: Τα 9 πιο κοινά λάθη που κάνει

Νέα μαμά: Τα 9 πιο κοινά λάθη που κάνει. Τα 9 πιο κοινά λάθη που κάνει μία νέα μαμά.

Ετοιμάζεσαι να γίνεις για πρώτη φορά μαμά και σε έχει πιάσει άγχος ότι μπορεί και να μην τα καταφέρεις. Έγινες μαμά πριν λίγο καιρό και δεν ξέρεις πως να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις αν είσαι νέα μαμά αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Μία νέα μαμά κάνει πολλά λάθη. Αρχικά γιατί είναι άνθρωπος και κανένας άνθρωπος δεν είναι αλάνθαστος και δεύτερον διότι δεν είναι εύκολο το να γίνεις μαμά ή μπαμπάς οπότε σίγουρα τα λάθη θα γίνουν. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε ποια είναι αυτά τα λάθη. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα λάθη που κάνει μία νέα μαμά: Σε πιάνει πανικός συνεχώς

Φυσικά το να γίνεις μαμά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τον πρώτο καιρό λοιπόν πανικοβάλλεσαι με το παραμικρό. Το παιδί έβηξε, το παιδί δεν έφαγε πολύ χορτάτα σήμερα, γιατί δεν κοιμήθηκε πολλές ώρες σήμερα και άλλα.

Είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα και φυσικά η φύση μας έχει κάνει έτσι, που να θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Όμως δεν χρειάζεται πανικός. Κάθε φορά που σκέφτεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά ή δεν είναι και τόσο φυσιολογικό επικοινωνείς με τον γιατρό σας και όλα θα πάνε καλά.

τα-λάθη-της-νέας μαμάς-

Photo via: mama365.gr

Τα λάθη που κάνει μία νέα μαμά: Δεν αφήνετε τον μπαμπά να σας βοηθήσει

Πολλές φορές μία νέα μαμά δεν αφήνει τον μπαμπά να βοηθήσει. Μπορεί να το κάνει επειδή θεωρεί ότι αυτή ξέρει καλύτερα. Μπορεί να το κάνει επειδή θεωρεί ότι η δουλειά της μαμάς είναι να τα κάνει όλα αυτή. Μεγαλώσαμε σε μία κοινωνία με πολλές προκαταλήψεις.

Μία κοινωνία που θέλει την μαμά πάνω από το παιδί και τον μπαμπά στην δουλειά και αραχτό στον καναπέ. Αυτό δεν είναι σωστό ούτε για την μαμά, ούτε για τον μπαμπά, ούτε φυσικά για το παιδί. Πρέπει λοιπόν να μοιράζεστε τις δουλειές και τις αρμοδιότητες με τον μπαμπά.

Δείτε ακόμα Το πιο σημαντικό πράγμα που δεν μου είπε κανείς όταν έγινα μαμά

Με αυτόν τον τρόπο εσείς θα ξεκουράζεστε, ο μπαμπάς θα έρχεται όλο και πιο κοντά με το παιδί και φυσικά θα μπορεί και αυτός να αναλάβει τα πράγματα όταν εσείς δεν μπορείτε. Τέλος, το παιδί θα μάθει ότι σε ένα σπίτι βοηθάμε όλοι και όσο είναι μικρό δεν θα είναι εξαρτημένο αποκλειστικά από εσάς.

τα-λάθη-της-νέας μαμάς-

Photo via: Pinterest

Τα λάθη που κάνει μία νέα μαμά: Δεν προσέχετε τον εαυτό σας

Φυσικά δεν εννοούμε να είστε κοκέτες. Γνωρίζουμε ότι πρώτον δεν έχουμε πάντα την όρεξη γι’ αυτό και δεύτερον δεν έχουμε πάντα τον χρόνο. Παρόλα αυτά οι νέες μαμάδες πέφτουν με τα μούτρα στο παιδί και παραμελούν τον εαυτό τους.

Και αν αυτό τις γεμίζει εμάς μας περισσεύει. Το θέμα είναι ότι από ένα σημείο και μετά η μαμά νιώθει άσχημα με τον εαυτό της. Δεν της αρέσει αυτό που βλέπει στον καθρέφτη και νιώθει ότι έχει αφεθεί τελείως. Προσέξτε λοιπόν την διατροφή σας, κάντε λίγη γυμναστική, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Μία καλή μαμά είναι μία χαρούμενη μαμά.

τα-λάθη-της-νέας μαμάς-

Photo via: themamagers.gr

Τα λάθη που κάνει μία νέα μαμά: Κοιμάστε μαζί με το παιδί

Πολλές μαμάδες επιλέγουν από ανησυχία να κοιμηθούν μαζί με το παιδί. Παρόλα αυτά, αυτή δεν είναι μία καλή πρακτική αφού σύμφωνα με τους ειδικούς ο αιφνίδιος βρεφικός θάνατος έχει αυξημένα ποσοστά στα παιδιά που κοιμούνται μαζί με τους γονείς του.

Επίσης μπορεί οι γονείς πάνω στον ύπνο να το πλακώσουν ή να το τραυματίσουν. Τέλος το ζευγάρι αποξενώνεται και αυτό δεν είναι σωστό και από ψυχολογικής φύσης. Οπότε ο καθένας στο κρεβάτι…και στην κούνια του.

τα-λάθη-της-νέας μαμάς-

Photo via: iatronet.gr

Τα λάθη που κάνει μία νέα μαμά: Δεν δέχεστε συμβουλές και βοήθεια στον θηλασμό

Ο θηλασμός είναι μία δύσκολη φάση όμως οι γυναίκες προτιμούν να το περάσουν μόνες τους. Θεωρούν ότι επειδή είναι στη φύση τους κάθε ερώτηση ή βοήθεια είναι ντροπή. Παρόλα αυτά δεν είναι. Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές σχετικά με τον θηλασμό αλλά και με οτιδήποτε άλλο σας προβληματίζει.

τα-λάθη-της-νέας μαμάς-

Photo via: Pinterest

Τα λάθη που κάνει μία νέα μαμά: Συγκρίνεστε διαρκώς

Κάθε μαμά είναι μοναδική ακριβώς γι’ αυτό που είναι. Κάποια είναι πιο ψύχραιμη, κάποια άλλη είναι πιο δυναμική, κάποια άλλη είναι πιο ρομαντική και ευαίσθητη. Η κάθε μαμά αγαπάει το παιδί της με τον δικό της τρόπο και εφόσον αυτός ο τρόπος δεν είναι τοξικός τότε σίγουρα το παιδί είναι χαρούμενο.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να συγκρίνεστε με άλλες μαμάδες και να φορτώνετε τύψεις τον εαυτό σας χωρίς λόγο. Δεν χρειάζεται να μοιάσετε στην υπέροχη μαμά του Instagram. Κατά πάσα πιθανότητα ό,τι ανεβαίνει στα social media είναι ψέματα. Οπότε; 

τα-λάθη-της-νέας μαμάς-

Photo via: infokids.gr

Τα λάθη που κάνει μία νέα μαμά: Συμβουλεύεστε το internet

Έχετε δει σίγουρα μαμάδες να ρωτούν σε ομάδες για το παιδί τους. Αυτό είναι λάθος. Όσο έμπειρες μαμάδες και να είναι σε μία ομάδα καμία δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά. Ακόμη και σε ομάδα παιδιάτρων να έχετε μπει, οι παιδίατροι εξηγούν ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Σίγουρα δεν μπορούν να προχωρήσουν σε διάγνωση χωρίς να εξετάσουν από κοντά τον ασθενή. Έτσι αν θέλετε να μάθετε οτιδήποτε για το παιδί σας ρωτήστε τον παιδίατρό σας και όχι τον κάθε ξένο στο διαδίκτυο.

τα-λάθη-της-νέας μαμάς-

Photo via: mothersblog.gr

Τα λάθη που κάνει μία νέα μαμά: Δεν μιλάτε γι’ αυτά που σας απασχολούν

Λίγο το άγχος της μητρότητας, λίγο οι ορμόνες, πολλές μητέρες κλείνονται στον εαυτό τους. Δεν λένε στον μπαμπά, στους γονείς τους, στους φίλους ή στα αδέρφια τους αυτά που τις απασχολούν. Φοβούνται μην τις παρεξηγήσουν, μην και κάνει κάποια χαζή ερώτηση.

Δείτε ακόμα Την ημέρα που γέννησα, γεννήθηκα κι εγώ για δεύτερη φορά

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις ότι χάνεις την μπάλα. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις ότι μπορεί και να το μετάνιωσες ή ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και πρέπει να τα συζητάς με κάποιον που έχει πιο καθαρή σκέψη από σένα.

τα-λάθη-της-νέας μαμάς-

Photo via: themamagers.gr

Τα λάθη που κάνει μία νέα μαμά: Σας πιάνει μία υπερκατανάλωση

Δεν χρειάζεται να δώσετε ένα σκασμό λεφτά σε ρούχα και παπούτσια για το παιδί. Σε δύο μήνες το πολύ θα θέλει καινούρια. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κούνια και καρότσι και καθισματάκι αφού μπορείτε να βρείτε άλλες μαμάδες που να θέλουν να σας δώσουν τα δικά τους.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε στο παιδί 500 διαφορετικές πιπίλες και 300 διαφορετικά μπιμπερό. Τα παιχνίδια δεν χρειάζονται. Το παιδί πιθανότατα θα έχει μία με δύο πιπίλες αν και δεν τις συστήνουμε.

Όσων αφορά το μπιμπερό 1 με 2 μπιμπερό είναι μία χαρά. Και τα παιχνίδια; Όσο είναι μωρά δεν παίζουν. Πιθανότατα μόνο κάποιο παιχνίδι με χαλαρωτική μουσική χρειάζεται σε αυτή τη φάση.

τα-λάθη-της-νέας μαμάς-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close