όταν-γέννησα-γεννήθηκα-για-δεύτερη-φορά-

Την ημέρα που γέννησα, γεννήθηκα κι εγώ για δεύτερη φορά. Γιατί η μητρότητα είναι μία εμπειρία που αλλάζει ολοκληρωτικά μία γυναίκα.

Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς πως είναι το να είσαι μαμά αν δεν είναι μαμά. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς τα συναισθήματα που νιώθεις όταν γεννάς και κρατάς για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου το μωρό σου, αν δεν το έχεις ζήσει.

Ακόμη κι αν το ζήσεις, δεν μπορείς να το περιγράψεις. Μπορείς μόνο να το προσεγγίσεις κατά μία έννοια, αλλά όχι να το περιγράψεις. Η Χριστίνα Σκλαβενίτη όμως, ψυχολόγος και γονεϊκή σύμβουλος βρήκε ένα κείμενο και το μοιράστηκε μαζί μας που το περιγράφει ακριβώς. Διαβάστε παρακάτω:

Την ημέρα που γέννησα, γεννήθηκα κι εγώ για δεύτερη φορά

«Λίγες ώρες μετά που γέννησα, βρισκόμουν εκεί στο κρεβάτι, κρατώντας το μωρό μου που κοιμόταν, όταν είπα στη μητέρα μου με δέος, ότι δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι γυναίκες το κάνουν αυτό κάθε μέρα.

Σχετικά με το πόσο ολοκληρωτικά εντυπωσιακό είναι το γυναικείο σώμα, πόσο δυνατές είμαστε μέσα μας. Με κοίταξε κουνώντας το κεφάλι της, με δάκρυα στα μάτια. Θυμάμαι να σκέφτομαι πώς ήρθα σε αυτόν τον κόσμο, φοβισμένη, γυμνή, πασχίζοντας να πάρω αέρα.

όταν-γέννησα-γεννήθηκα-για-δεύτερη-φορά-

Photo via: efoikogeneia.gr

Την ίδια μέρα που το μωρό μου ήρθε στον κόσμο. Με τον ίδιο τρόπο που το μωρό μου ήρθε στον κόσμο. Αλλά εγώ, ξαναγεννήθηκα, ως μητέρα πια. Μία εντελώς διαφορετική ύπαρξη. Ήμουν εγώ, αλλά πιο μαλακή, λιγότερο σίγουρη, νιώθοντας ότι βρίσκομαι σε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ.

Δείτε ακόμα Αγαπάω το σώμα μου γιατί αυτό το σώμα έφερε στον κόσμο τον γιο μου

Τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, ο ίδιος ο κόσμος φαινόταν διαφορετικός. Αξιοσημείωτος. Μοναχικός. Εξαιρετικός. Τρομακτικός. Και μετά ερωτεύτηκα.

όταν-γέννησα-γεννήθηκα-για-δεύτερη-φορά-

Photo via: Facebook

Τότε πίστεψα. Τότε ξαφνικά ο κόσμος μου όλος, βρισκόταν στην αγκαλιά μου. Και με τρόμαξε και με ηρέμησε ταυτόχρονα. Είχα αλλάξει μέσα σε μια στιγμή. Την ημέρα που γεννήθηκε, γεννήθηκα κι εγώ.»

Δείτε ακόμα “Από την μία στιγμή στην άλλη νιώθεις κουρέλι”: Το ξέσπασμα μίας νέας μαμάς

όταν-γέννησα-γεννήθηκα-για-δεύτερη-φορά-

Photo via: Pinterest

#healingparenting #healingstories #motherlove #motherhood #parentingsupport

⁂ Πρωτότυπο Κείμενο: Jess Urlichs, Writer
⁂ Artwork: @maniacodamore
⁂ Μετάφραση • Επιμέλεια Κειμένου: Healing Parenting – Χριστίνα Σκλαβενίτη Ψυχολόγος, Σύμβουλος Γονεϊκότητας

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close