Μητέρες-στην-εφηβεία-εξομολογήσεις-

Μητέρες στην εφηβεία: Οι συγκινητικές εξομολογήσεις τους. Πως αισθάνονται αυτές οι έφηβες που έγιναν μητέρες νωρίς; Τα συναισθήματα αντιφατικά.

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί περισσότερο σχετικά με την σ@ξουαλική διαπαιδαγώγηση στους έφηβους και στις έφηβες. Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη μία μερίδα κόσμου που θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι ανήθικο και το αντιμετωπίζει ως ταμπού, όμως αυτή η μερίδα όσο πάει και λιγοστεύει.

Η σ@ξουαλική διαπαιδαγώγηση είτε μέσα από τους χώρους του σχολείου είτε μέσα από την οικογένεια είτε μέσα και από τα δύο περιβάλλοντα ταυτόχρονα, είναι αναγκαία. Η προφύλαξη κατά τη διάρκεια του σ3ξ, τα δικαιώματα των ανθρώπων στο σ@ξ, το δικαίωμα κ@ριτσιών και αγ@ριών στο όχι, είναι μαθήματα που πρέπει να γνωρίζουν.

Η σωστή ηλικία για να βιώσει ένας άνθρωπος την πρώτη του φορά, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά την εφηβεία, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά το σ3ξ, τα αφροδίσια νοσήματα, είναι μαθήματα που κάποιος πρέπει να γνωρίζει.

Δείτε ακόμα Μαμά ξεσπά: Στο πρώτο μου παιδί οι “τέλειες μαμάδες” μόνο κριτική μου έκαναν

Το σ@ξ είναι ανθρώπινη ανάγκη και δεν υπάρχει λόγος να θεωρούμε ότι το να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με αυτές τις πληροφορίες είναι κάτι το ανήθικο. Πόσο μάλλον τώρα που το σ@ξ βρίσκεται παντού, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα πράγματα γι’ αυτό.

Γιατί πολλές φορές τα παιδιά στην εφηβεία βιάζονται να αποκτήσουν ολοκληρωμένες σχέσεις όμως κανείς δεν τους έχει μιλήσει για τους κινδύνους. Για το τι μπορεί να συμβεί σε ένα σώμα το οποίο δεν είναι έτοιμο οργανικά να κάνει σ@ξ.

Κανείς δεν τους έχει μιλήσει ότι το σ@ξ πέρα από απόλαυση είναι και ευθύνη. Ευθύνης ως προς τον εαυτό σου αλλά και ως προς το άτομο που έχεις μαζί σου. Υπάρχουν λοιπόν κι εκείνα τα κ@ρίτσια που έγιναν μανούλες μικρές.

Δείτε ακόμα “Μπορεί να είμαι από μικρή σε αμαξίδιο αλλά είμαι καλή μάνα”

Που η κοινωνία της αποπήρε, που κανείς δεν μπήκε στην διαδικασία να καταλάβει πως ένιωσαν ή πως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να νιώθουν. Μία πατριαρχική κοινωνία που κρίνει και κατακρίνει τις γυναίκες κάθε ηλικίας γιατί…μπορεί και ποτέ δεν έχει μπει στη διαδικασία να ρωτήσει τις ίδιες.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε μαζί τις εξομολογήσεις εφήβων κ@ριτσιών που έγιναν μητέρες. Ανέβασαν ανώνυμα αυτές τις εξομολογήσεις whisper κι εμείς θα τις μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω: 

«Ποτέ δεν αναφέρω το γεγονός ότι είμαι μαμά όταν συναντώ καινούριους ανθρώπους για τον μόνο λόγο ότι δεν θέλω να με κρίνουν που είμαι μια έφηβη μαμά».

Δείτε ακόμα “Μανούλα τελείωσες την δουλειά;” : Οι ενοχές μίας εργαζόμενης μητέρας

«Το να είσαι μαμά στην εφηβεία είναι άθλιο. Κανείς δεν θέλει να σε αγαπήσει εκτός από το παιδί σου».

«Είμαι έφηβη μαμά. Μερικές φορές είμαι περήφανη γι’ αυτό. Άλλες πάλι, με μισώ γι’ αυτό. Πάντοτε απορώ αν είμαι καλή μαμά και αυτό το μισώ».

«Αποκτώντας παιδί στην εφηβεία απέκτησα μεγαλύτερο κίνητρο να τελειώσω το σχολείο και να έχω ένα επιτυχημένο μέλλον».

«Μισώ το ότι οι άντρες θεωρούν ότι κάνω σ3ξ με τον κάθε τυχαίο απλά επειδή είμαι μια έφηβη μαμά».

Δείτε ακόμα Απαράδεκτο σχόλιο: Οι μαμάδες που δεν δουλεύουν είναι τεμπέλες

«Είμαι έφηβη μαμά και ακόμη πηγαίνω σχολείο. Μερικές φορές θέλω να τα παρατήσω για να έχω περισσότερο χρόνο με τον γιο μου».

«Είμαι η τρίτη γενιά στην οικογένειά μου που έγινε μαμά στην εφηβεία. Έχω βάλει σκοπό της ζωής μου να τελειώσω το σχολείο και να πάω στο κολλέγιο, να μην τα παρατήσω και να μην κατηγορήσω το παιδί μου, όπως έκαναν η μαμά μου και η γιαγιά μου».

«Είμαι έφηβη μαμά και λατρεύω την κόρη μου, αλλά καταστρέφει ό,τι άλλο καλό υπάρχει στη ζωή μου».

Δείτε ακόμα Οι λόγοι που η μάνα είναι πάντα σάκος του μποξ

«Όταν είσαι έφηβη μαμά δεν χρειάζεται να σταματήσεις να ζεις. Δεν μπορείς να κάνεις όσα θα ήθελες, αλλά μαθαίνεις να είσαι υπεύθυνη πολύ πιο γρήγορα. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σου πει ότι σπαταλάς τη ζωή σου».

«Το χειρότερο πράγμα είναι πως είμαι πολύ ώριμη για να κάνω παρέα με τα κορίτσια της ηλικίας μου και πολύ νέα για να κάνω παρέα με μεγαλύτερες γυναίκες».

«Είμαι έφηβη μαμά και ποτέ μου δεν θα μετανιώσω το ότι απέκτησα τον γιο μου, αλλά μετανιώνω το πόσο γρήγορα χρειάστηκε να μεγαλώσω η ίδια».

Δείτε ακόμα «Λατρεύω την κόρη μου αλλά μισώ να είμαι μητέρα.» : Η εξομολόγηση μίας μαμάς

«Μέσα μου ελπίζω η κόρη μου να γίνει λ3σβία όταν μεγαλώσει ώστε να μην ανησυχώ μήπως γίνει κι αυτή μαμά στην εφηβεία της όπως εγώ».

«Είμαι μια έφηβη μαμά και πρόκειται να αποφοιτήσω από το κολλέγιο με άριστα αυτό το φθινόπωρο. Μπορείς να τα καταφέρεις. Θα χαρώ πολύ να τρίψω το πτυχίο μου στη μούρη όσων δεν πίστεψαν σε μένα».

«Ναι, έγινα μαμά στην εφηβεία και ναι, ο μπαμπάς του μας εγκατέλειψε, αλλά ξέρετε κάτι; Μου άφησε αυτόν τον άγγελο και τον ευγνωμονώ γι’ αυτό».

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close