12χρονος_πέθανε_εξαιτίας_του_κινητού_του_

Ένα τραγικό περιστατικό, όπου ένας 12χρονος έχασε την ζωή του όταν το κινητό του έπεσε στην μπανιέρα και η έκκληση της μητέρας του.

Τα παιδιά έχουν κινητά τηλέφωνα από πολύ μικρά πλέον. Μάλιστα είναι εξαρτημένα από τα κινητά τους και πολλές φορές τα παίρνουν μαζί ακόμη και στην τουαλέτα έτσι ώστε να ακούσουν μουσική, να χαζέψουν βιντεάκια ή να μιλήσουν με φίλους τους.

Πολλοί επιστήμονες και μη έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εξάρτηση των παιδιών με τα τηλέφωνα και ενημερώνουν τους γονείς για το ποια είναι η σωστή ηλικία για να αγοράσουν στο παιδί τους ένα κινητό. 

Δείτε ακόμα 7 προβλήματα υγείας που δημιουργηθούν τα κινητά

Παρόλα αυτά φαίνεται πως η εξάρτηση δεν είναι ο μόνος κίνδυνος σχετικά με την τεχνολογία. Μία απότομη κίνηση, μία παράβλεψη τόσο από το παιδί όσο και από τον γονιό του, μπορεί να αποβεί μοιραία. Ένα 12χρονο παιδί έχασε την ζωή του στο μπάνιο εξαιτίας του κινητού και η μαμά του προχώρησε σε δημόσια έκκληση. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Δυστυχώς ένα 12χρονο παιδί βρήκε τραγικό θάνατο λίγο καιρό πριν ενώ βρισκόταν στο μπάνιο με το κινητό του. Το περιστατικό έλαβε μέρος στην πόλη Ιρκούτσκ της Ρωσίας, και συνέβη όταν το παιδί πλενόταν στην μπανιέρα και το κινητό έπεσε μέσα στο νερό ενώ ήταν κι εκείνο μέσα.

Η μητέρα του παιδιού είναι art blogger και λέκτορας και ονομάζεται Anastasia Sosnovskaya. Βρήκε το αγγελούδι της αναίσθητο μέσα στη μπανιέρα με το κινητό του πεσμένο στο πάτωμα, συνδεδεμένο στον φορτιστή αλλά χωρίς να είναι στο ρεύμα.

Η 39χρονη μητέρα του έδωσε όλες τις πρώτες βοήθειες που γνώριζε ενώ παράλληλα καλούσε το ασθενοφόρο. Όμως φαίνεται πως τίποτα δεν μπορούσε να επαναφέρει το 12χρονο αγγελούδι στην ζωή. Μάλιστα η ίδια υποστήριξε ότι δεν πρόλαβε καν να τον δει εκείνο το πρωί, αφού μόλις το παιδί ξύπνησε πήγε αμέσως να κάνει μπάνιο με το κινητό του.

Η γυναίκα άφησε ένα μήνυμα. Μία σπαρακτική δημόσια έκκληση προς όλους τους υπόλοιπους γονείς του κόσμου λέγοντας:

Χάσαμε τον γιο μας. Ήταν 12 ετών, απολύτως υγιής, ευτυχισμένος, με μεγάλα σχέδια. Προσπαθήσαμε να τον ανανήψουμε για 40 λεπτά, όμως τίποτα δεν βοήθησε.

Και στην αρχή δεν καταλάβαμε τι συνέβη. Σήμερα, έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες, η εγκληματολογική ανάλυση μας εξήγησε: Ήταν ηλεκτροπληξία στο μπάνιο από το τηλέφωνό του που φόρτιζε.

12χρονος_πέθανε_εξαιτίας_του_κινητού_του_

Οι ντεντέκτιβ που ερεύνησαν το περιστατικό βρήκαν ότι το παιδί είχε καταφέρει να πετάξει το κινητό έξω από την μπανιέρα όταν αυτό γλίστρησε και έπεσε στο νερό. Όμως η ηλεκτροπληξία είχε ήδη γίνει. Η μητέρα συντετριμμένη συmπλήρωσε:

Δείτε ακόμα Τεχνολογία και παιδιά – Μία πραγματικότητα με θετικά και αρνητικά, φτάνει να υπάρχει μέτρο.

Θέλω ο καθένας να μάθει, ότι ναι, άνθρωποι πεθαίνουν από τέτοια ατυχήματα! Έτσι, απαγορεύστε οριστικά και δια παντός την χρήση το κινητού τηλεφώνου στο μπάνιο!”. Μάλιστα αναφέρει ότι η αστυνομία της έδειξε φωτογραφίες κι άλλων ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους με τέτοιο τρόπο.

Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να πεθαίνει από μια τέτοια ανοησία που μπορεί τόσο εύκολα να αποφευχθεί!”, καταλήγει η μητέρα καταρρακωμένη.

Δείτε το βίντεο:

All photos via: Will Stewart/East2West

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ασφάλεια παιδιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close