15 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διδάξετε τις κόρες σας να αγαπήσουν το σώμα τους!

Εμείς οι μαμάδες, δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να θέλουμε περισσότερο από το να είναι η ζωή της κόρης μας ευκολότερη από οτι ηταν η δική μας. Αυτό ισχύει για κάθε τομέα, αλλά ίσως να αφορά περισσότερο την περιοχή του σώματός μας. Εμείς σαν μητέρες αυτό που θέλουμε για τις κόρες μας είναι απλά να δούνε αυτό που βλέπουμε και εμείς: την αλήθεια. Ότι τα σώματα τους είναι όμορφα και δυνατά και ικανά και αυτό ισχύει και στην περίπτωση που δεν είναι λεπτές ή μυώδεις ή αν έχουν οποιοδήποτε τύπο σώματος.

Αλλά πώς μπορούμε να κάνουμε τα κορίτσια μας να το γνωρίζουν αυτό; Πώς μπορούμε να να τις κάνουμε να εμπιστευτούν και να αγαπήσουν το σώμα τους ενώ εμείς δεν καταφέραμε ποτέ να το κάνουμε αυτό; Σύμφωνα, λοιπόν με πολλούς εμπειρογνωμόνες καταλήξαμε σε 15 πράγματα που μπορούμε όλοι να αρχίσουμε να κάνουμε σήμερα!

Δείτε ακόμη: Η κόρη τους άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα.. έτσι εγκατέστησαν μια κάμερα στο σπίτι για να δούνε τι έχει κάνει η νταντά

1.) Σταματήστε να σχολιάζετε το σώμα της κόρης σας

 

Εμείς σαν μητέρες είναι ανάγκη να σταματήσουμε να σχολιάζουμε το σώμα του παιδιού μας, επισημαίνει ο ειδικός, καθηγητής  ψυχολογίας Mindy Erchull , ο οποίος είναι ειδικός για την σεξουαλικοποίηση των γυναικών, το φεμινισμό, και την φεμινιστική ταυτότητα. Εαν σας γονείς εστιάζουμε σε άλλα πράγματα τα οποία δεν αφορούν το σώμα, μπορούμε να στρέψουμε την προσοχή του παιδιού μας σε άλλα πιο σημαντικά πράγματα.

2.) Σταματήστε να μιλάτε για το δικό σας σώμα

 

“Όταν οι μητέρες μιλούν για το οτι πρέπει να ξεκινήσουν δίαιτα και γενικά μιλούν για την δική τους δυσαρέσκεια για το σώμα τους, οι κόρες τους τείνουν να είναι πιο ανικανοποίητες με το δικό τους σώμα” Οπότε, είναι καλό οι μαμάδες αν θέλουν οι κόρες τους να αγαπήσουν το σώμα τους, να σταματήσουν  να μιλούν για το δικό τους αμέσως!

3.) Εστιάστε σε αυτό που κάνει το σώμα σας

 

“Συζητήστε για ένα σώμα ισχυρό, ή ευέλικτο, κλπ, αντί για τον αν είναι όμορφο, λεπτό, κλπ”. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα κορίτσια σας να σκέφτομαι με αυτό τον τρόπο και είναι πολύ σημαντικό για το θέμα της αυτοεκτίμησης.

4.) Μην τις πείτε οτι είναι όμορφες

 

Φαίνεται αντιφατικό, αλλά λέγοντάς στα κορίτσια μας πόσο όμορφα είναι όλη την ώρα, θα τους κάνουμε κακό. “Καθώς αυτό διδάσκει τα κορίτσια οτι η εμφάνιση είναι ένα βασικό στοιχείο της ταυτότητάς τους”. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε ήδη από την γέννηση το παιδιού σας και να μην αναφέρεται καμιά συζήτηση που αναφέρεται στην ομορφιά!

5.) Παρουσιάστε τους όλους τους τύπους σώματος

15 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διδάξετε τις κόρες σας να αγαπήσουν το σώμα τους!Αν είναι δυνατόν, κάντε θετικά σχόλια για όλους αυτούς τους τύπους σώματος ή σχόλια σχετικά με το πόσο τα σώματα των γυναικών αντανακλούν μια τέτοια θαυμάσια σειρά από δυνατότητες,”

6.) Δώστε έμφαση στην αντοχή

 

Αντί να τους λέμε πόσο λεπτές ή όμορφες είναι, πείτε τους πόσο δυνατές είναι. Η δύναμη είναι ένας καλός στόχος και θα διαρκέσει περισσότερο και θα τους βοηθήσει περισσότερο από οτι η “λεπτότητα”.

7.) Μιλήστε τους για τα πάντα

 

Συζητήστε μαζί τους για ένα σύνολο θεμάτων ,λέει ο Δρ Kelsey Latimer , Ph D , ο οποίος είναι ο επικεφαλής ψυχολόγος του Κέντρου Υγείας του Παιδιού για τις Παιδικές διατροφικές διαταραχές. «Όταν βλέπω ανθρώπους που δεν τους αρέσει το σώμα τους, αυτό μεταφράζεται σε άλλα πράγματα στη ζωή τους, που δεν αφορά στην ουσία το σώμα τους.,”  λέει ο Latimer . «Στην κουλτούρα μας, καλούμαστε να εξετάσουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο. Μας λένε πολλά για το τι πρέπει οι γυναίκες να κάνουν και πως να μοιάζουν, και προωθείται έτσι μια πολύ αρνητική εικόνα του σώματος για τον εαυτό μας.”

Καθαρίστε τις άσχημες σκέψεις που έχετε για το σώμα σας και έτσι και η κόρη σας δεν πρόκειται να τις κληρονομήσει αυτές:

8.) Βρείτε το θετικό
Αν η κόρη σας παραπονιέται για το σώμα της, ενθαρρύντε την να βρει αυτό που της πηγαίνει και να επικεντρωθεί σε αυτό , λέει ο Laurie Brucker , πιστοποιημένη σύμβουλος εικόνας, προσωπική στυλίστρια, και σύμβουλος. Καλεί τη μέθοδο της “Αποδοχή, απόσπαση της προσοχής, και ενθάρρυνση”. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό σημαίνει το να βρεί τα αξεσουάρ και το στυλ των ρούχων που θα την βοηθήσει να επιστήσει την προσοχή της στα μέρη που την κάνουν να νιώθει πιο σίγουρη.

Δείτε ακόμη: Οι σκέψεις μιας μαμάς για τις αλλαγές στο σώμα της μετά την δεύτερη εγκυμοσύνη της

9.) Κάντε τες να κινηθούν

 

Η Sarah Davis εργάζεται για μια μη κερδοσκοπική εταιρεία,που έχει σχεδιαστεί για να παρακινεί τα νέα κορίτσια. Όταν κινούνται, οι πιθανότητές να βελτίωσουν την εμπιστοσύνης τους σε κάθε τομέα είναι σημαντικά αυξημένες. «Έχουμε δει κορίτσια ηλικίας 14 χρονών να παραδέχονται ότι θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να διορθώσουν ένα μέρος του σώματος που τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς», λέει η Davis. “Στην πραγματικότητα, το 31 τοις εκατό των μαθητών γυμνασίου σε μια πρόσφατη έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται το ίδιο. Εμείς προτείνουμε να εμπιστευτούν το σώμα τους μέσα από κάθε είδους κίνησης:όπως η γιόγκα, ο χορός, το τρέξιμο, το παιχνίδι, τα ομαδικά αθλήματα – πείτε το εσείς όπως θέλετε! ”

10.) Μιλήστε για τα τρόφιμα σαν καύσιμα

 

“Πολλοί από τους ανθρώπους που γνωρίζω έχουν μια αστεία σχέση με τα τρόφιμα», λέει ο Scarlett Redmond, προπονητής CrossFit. “Θα πρέπει να τρώνε αυτό. Δεν πρέπει να τρώνε αυτό. Αλλά τα τρόφιμα είναι  φίλος σας. Ολόκληρη η νοοτροπία σας αλλάζει όταν τα δείτε με αυτό τον τρόπο. Τα κορίτσια αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρουν στο να γίνουν δυνατές και να αποκτήσουν εξουσία από το να είναι πεινασμένες και αδύνατες. Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή στην αντίληψη”

11.) Ξεκινήστε ένα ταξίδι ευγνωμοσύνης του σώματος σας

 

“Κάθε βράδυ γράψτε τρία πράγματα που σας αρέσουν ή  εκτιμάτε στο σώμα σας και κάντε τη κόρη σας να κάνει το ίδιο», λέει η Lisa Nordquist , συγγραφέας. “Αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι λειτουργικά, όπως,« το οτι εκτιμώ ότι η καρδιά μου κτύπησε έντονα όλη την ημέρα σήμερα,,« Αγαπώ τα μάτια μου –αγαπώ τόσο πολύ το χρώμα τους που είναι τόσο βαθύ μπλε ». Ρωτήστε για λεπτομέρειες και προσφέρετε η μια στην άλλη ιδέες για το τι πράγματα εκτιμάτε και τι πράγματα αγαπάτε η μια στην άλλη “.

Δείτε ακόμη: Μια μαμά εξομολογείται: «Όσα δεν μου είπε κανείς για τον πρώτο χρόνο της μητρότητας»

12.) Απαγορεύστε την δίαιτα, φάτε υγειηνά αλλά μην κάνετε δίαιτα

 

Μιλήστε στα παιδιά σας προκειμένου να μάθουν να ακούν το σώμα τους, αντί να προσπαθούν να εξαναγκάσουν τον εαυτό τους να λιμοκτονήσει ! », λέει ο Nordquist . “Σταματήστε όταν είστε πλήρεις και πείτε το φωναχτά. Ξεκουραστείτε όταν είστε κουρασμένοι και να πείτε το δυνατά. Επιλέξτε λαχανικά αντί για τηγανητές πατάτες, και να πείτε το φωναχτά. Μαμά, θα σου δείξει το δρόμο, που πρέπει να ακολουθήσεις! όταν θα τρώτε παραπάνω τροφή και δεν θα ακούτε το σώμα σας; Μαντέψτε; και τα παδιά σας θα κάνουν το ίδιο.

13.) Για κάθε κομπλιμέντο που θα κάνετε για την εμφάνιση κάντε άλλα 2 για άλλα πράγματα

 

Αν θέλετε να κάνετε ένα κομπλιμέντο για την εμφάνιση, μην ξεχάσετε συγχρόνως να κάνετε και ένα κομπλιμέντο για τις αποδόσεις του παιδιού σας στο σχολείο ή για το πόσο καλά τα πάει στα αθλήματα που κάνει. Το παιδί σας έτσι θα μάθει οτι υπάρχουν και άλλα πολυτιμότερα πράγματα από οτι η εμφάνιση και μπορούν να εκτιμηθούν για αυτά!

14) Διδάξτε τους την ουσία

 

“Η κόρη σας δεν είναι το σώμα της και η πραγματική αγάπη δεν θα έρθει από το σώμα της – αν αγαπιέται μόνο για το σώμα της, αυτό δεν είναι αγάπη!” λέει ο Nordquist. “Ρωτήστε την κόρη σας ,αν η τελευταία φορά που ρώτησε έναν φίλο της για να βγουν έξω ή για να πάνε στην παραλία, αν έκανε την επιλογή της, με βάση το ποιος θα φαινόταν ωραίος να κάτσει δίπλα της; Ή μήπως ζήτησε από κάποιον που πραγματικά της άρεσε η παρέα του; ( το τελευταίο βέβαια!) Οι πιο ελκυστικές πτυχές γι ‘αυτήν δεν είναι το πως μοιάζει, άσχετα με το πόσο όμορφη είναι. ”

15.) Καθάριστε τις σκέψεις σας

 

Εάν αισθάνεστε άσχημα για το σώμα σας είναι κάτι το οποίο χωρίς να το θέλετε θα το μεταδώσετε στην κόρη σας. Καθαρίστε τις άσχημες σκέψεις που έχετε για το σώμα σας και έτσι και η κόρη σας δεν πρόκειται να τις κληρονομήσει αυτές:

 

Close