7 παιδικές ταινίες που εξηγούν το Πάσχα με τον πιο όμορφο τρόπο!

Όπως είναι λογικό, τα παιδιά πολλές φορές δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις θρησκευτικές μας γιορτές. Ο καλύτερος παιδαγωγικός τρόπος για να καταλάβουν τι γιορτάζουμε, είναι μέσα από τα παραμύθια και τις παιδικές ταινίες!

Το 2021, μένοντας στο σπίτι, είναι πολύ πιο εύκολο ένας γονιός να βρει μια όμορφη ταινία online από το να αγοράσει διαδικτυακά ένα παραμύθι το οποίο αναφέρεται στο Πάσχα. Έτσι και αλλιώς, εξαιτίας της καραντίνας, μπορεί τα κούριερ να δουλεύουν κανονικά, όμως εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε τόσο την δική τους υγεία όσο και την δίκη μας.

Αφού δεν μπορούμε να παραγγείλουμε λοιπόν τόσο συχνά κάποιο παραμύθι μέσω διαδικτύου, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας, οι παιδικές ταινίες είναι η μόνη εύκολη λύση! Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τελευταία χρόνια οι παιδικές ταινίες, σταμάτησαν να είναι απλά παιδικά παραμύθια που διασκεδάζουν τα παιδιά.

Πολλές παιδικές ταινίες, δημιουργήθηκαν με την ελπίδα να διαμορφώσουν σωστές απόψεις στα παιδιά. Δεν είναι λίγες λοιπόν οι ταινίες, οι οποίες αναφέρονται στο περιβάλλον, τις διακρίσεις, την αληθινή αγάπη, ακόμη και την ισότητα των δυο φύλων!

Το Πάσχα δε θα μπορούσε να λείπει από την θεματολογία αυτών των ταινιών, καθώς είναι μια θρησκευτική γιορτή που γιορτάζεται σε πολλά μέρη του πλανήτη και φυσικά και στην Ελλάδα. Αν το παιδί σας, δυσκολεύεται να κατανοήσει το νόημα της συγκεκριμένης θρησκευτικής γιορτής, οι 7 παρακάτω ταινίες που έχουμε θα σας λύσουν τα χέρια.

Αποφασίσαμε λοιπόν να συγκεντρώσουμε τις 7 αγαπημένες μας παιδικές ταινίες με θέμα το Πάσχα, όπου εξηγούν αυτή την γιορτή στα παιδιά μας, με τον πιο όμορφο και παιδαγωγικό τρόπο! Διαλέξτε λοιπόν την αγαπημένη σας και διασκεδάστε δημιουργικά σαν οικογένεια. Δείτε παρακάτω:

Ιησούς Χριστός – Γέννηση, θαύματα και παραβολές

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παιδική ταινία, που παρουσιάζει μέσα σε δυο ώρες, την πρώτη εμφάνιση του Ιησού Χριστού στη Γη. Μιλάει για την γέννηση, τις παραβολές, τα θαύματα, τη Σταύρωση την Ανάσταση, την ανάληψη και για όλα όσα αφορούν την ζωή Του.

Μια αρκετά διδακτική ταινία, που δίνει στα παιδιά να καταλάβουν το νόημα το Πάσχα με τον πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η συγκεκριμένη ταινία μάλιστα, είναι από τις πρώτες  επιλογές, στα σχολεία λίγο πριν κλείσουν για το Πάσχα. Μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω link:

 

 

Μωυσής – Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου 

Μια πολύ όμορφη παιδική ταινία που μιλάει για την ζωή του Μωυσή και την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο καθώς και τις περιπέτειες τους μέχρι να φτάσουν στην Γη της Επαγγελίας. Πρόκειται για μια ταινία, η οποία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και μέχρι και σήμερα, αποτελεί την αγαπημένη επιλογή πολλών γονιών και παιδιών.

Μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο, ή να την αγοράσετε μέσω του Youtube:

 

 

Η ιστορία του Ιησού για παιδιά

Η παρακάτω ταινία είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά μας, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για ταινία κινουμένων σχεδίων. Περιγράφει με πολύ όμορφο και παιδαγωγικό τρόπο, για ποιον λόγο πενθούμε την Μεγάλη Εβδομάδα και εξηγεί όλα τα νοήματα του Πάσχα. Μπορείτε να την απολαύσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού

Μέσα σε 30 λεπτά, η παρακάτω ταινία περιγράφει την Σταύρωση, την Ανάσταση αλλά και τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά. Είναι μια ιδανική επιλογή για παιδιά τα οποία βαριούνται τις μεγάλες ταινίες ή είναι ακόμη μικρά, για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν σε μια ταινία για παραπάνω από μια ώρα. Μπορείτε να την δείτε παρακάτω:

 

 

Ιησούς – Παιδική ταινία

Μια ταινία που σε μια ώρα περιγράφει τις παραβολές, τα θαύματα και τις διδαχές που έκανε ο Ιησούς Χριστός στους μαθητές του. Το animation είναι εκπληκτικό και η ροή της ιστορίας, είναι εύκολη έτσι ώστε να μη μπερδεύει το παιδί και να το βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα το νόημα του Πάσχα.

 

 

Για το τέλος αφήσαμε 2 αγαπημένες ταινίες για το Πάσχα, που μπορεί να μην είναι τόσο διδακτικές όμως είναι πολύ διασκεδαστικές και σίγουρα, θα βοηθήσουν την ψυχολογία του παιδιού, τώρα που είναι κλεισμένο στη καραντίνα.

Η πρώτη είναι η ταινία Winnie the Pooh – Springtime with Roo όπου οι αγαπημένοι ήρωες που όλοι σαν παιδιά αγαπήσαμε, μπλέκουν σε…ανοιξιάτικες και πασχαλινές περιπέτειες. Η ταινία στο Youtube κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά αλλά μπορείτε να την αγοράσετε μέσω της Google.

 

 

Μια πανέμορφη ταινία που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει στα παιδικά μας χρόνια. The First Easter Rabbit το όνομα της και πρόκειται για μια πολύ γλυκιά ταινία που περιγράφει την ανάγκη ενός λαγού να γίνει…πασχαλιάτικος!

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταινίες που σας προτείναμε υπάρχουν online στο διαδίκτυο, μέσα από νόμιμες διαδικτυακές πλατφόρμες, από όπου μπορείτε να τις νοικιάσετε ή να τις αγοράσετε σε πολύ καλές τιμές! 

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close