Μένουμε Σπίτι: Μια μαμά μας δείχνει τον τρόπο που κρατά τα παιδιά της απασχολημένα!

Η έξαρση του κορονοϊού, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε κατάσταση εγκλεισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Αυτό έχει αλλάξει πολύ την καθημερινότητα μας και φυσικά τα παιδιά, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα.

Βρίσκονται σε μια ηλικιακή φάση που έχουν ανάγκη να παίξουν και να κινηθούν και φυσικά βαριούνται εύκολα. Έτσι, οι γονείς που αναγκάζονται να κρατούν τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι, αυτές τις μέρες δυσκολεύονται πολύ να το καταφέρουν!

Μια μητέρα από την Γιούτα της ΗΠΑ βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο, να κρατά τα παιδιά της απασχολημένα και δημιουργικά καθώς μένουν σπίτι. Φυσικά, μοιράστηκε την τεχνική της με όλους τους υπολοίπους, μέσα από τα social media και γρήγορα έγινε viral.

Άλλωστε, οι μαμάδες αυτή την εποχή, έχουν τόση μεγάλη ανάγκη να βρουν εναλλακτικούς μεθόδους για να απασχολούν τα παιδιά τους, που τέτοιες τεχνικές γρήγορα αναπαράγονται. Αποφασίσαμε λοιπόν, να την αναδείξουμε κι εμείς μέσα από το παρακάτω άρθρο:

Η Jonelle Edwards αποφάσισε λοιπόν, να γράψει σε έναν πινάκα ένα πρόγραμμα όπου θα το βλέπουν όλοι. Ο πινάκας, αναθέτει μια δουλειά ή μια δραστηριότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας, ανά μια ώρα και είναι υποχρεωμένη όλη η οικογένεια να το τηρεί.

Έτσι, τα παιδιά της μένουν πάντα απασχολημένα και δημιουργικά. Από τη μια, βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, κάτι που είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι βοηθάει πολύ τα παιδιά να αναλάβουν ευθύνες και να νιώσουν…μεγάλοι και φυσικά, τα απασχολεί δημιουργικά μέσα από όμορφες δραστηριότητες.

Βέβαια, υπάρχουν και διάσημες μαμάδες, οι οποίες μέσα από τα social media, αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί μας τις δικές τους τακτικές. Η Κρίστι Τέιγκεν παραδείγματος χάρη, μέσα από το Twitter μοιράστηκε τον δικό της τρόπο.

Σε ένα μπολ, τοποθέτησε πολλά χαρτάκια τα οποία γράφουν δραστηριότητες που μπορεί να κάνει το παιδί. Καθημερινά, διαλέγει από ένα χαρτάκι στη στη συνέχεια καλείται να το φέρει εις πέρας. Άλλη μια πολύ όμορφη και δημιουργική τακτική, που είναι εύκολο να την κάνετε κι εσείς!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν τραβάει χαρτάκια μόνο η κορoύλα της, αλλά και η ίδια, έτσι ώστε να δώσει στο παιδί να καταλάβει, ότι και αυτή έχει ανάγκη από διασκέδαση και φυσικά, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουν πράγματα μαζί.

Photo via: hamogelo.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close