Δείτε το αναπτυξιακό σημάδι που δείχνει πως το παιδί μπαίνει στην εφηβεία

Δείτε το αναπτυξιακό σημάδι που δείχνει πως το παιδί μπαίνει στην εφηβεία. Αναρωτιέστε πως θα καταλάβετε ότι το παιδί σας μπήκε στην εφηβεία; Αυτό το αναπτυξιακό σημάδι θα σας το δείξει.

Σίγουρα όλοι μας ξέρουμε ότι περίπου στα 12-13 τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία. Παρόλα αυτά, κανείς από εμάς δεν είναι σίγουρος πότε το παιδί ξεκινάει και μπαίνει στην εφηβεία. Βλέπετε η έναρξη της προεφηβείας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα τις ορμόνες του κάθε παιδιού.

Δείτε ακόμα Τα 12 είναι η πιο δύσκολη ηλικία και δείτε γιατί

Πως μπορεί λοιπόν ένας γονιός να αναγνωρίσει τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί του σιγά σιγά μπαίνει στην εφηβεία; Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου εξηγεί μέσα από μία δημοσίευση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook πως καταλαβαίνουμε ότι ένα παιδί μπαίνει στην εφηβεία ανάλογα το φύλο του. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε το αναπτυξιακό σημάδι που δείχνει πως το παιδί μπαίνει στην εφηβεία

Δείτε το αναπτυξιακό σημάδι που δείχνει πως το παιδί μπαίνει στην εφηβεία

Στα κορίτσια το πρώτο σημείο είναι η ανάπτυξη των μαστών (μεταξύ 8,5-12,5 ετών). Κατόπιν παρατηρείται αύξηση της τρίχωσης του εφηβαίου και ταχεία αύξηση ύψους.

Δείτε ακόμα Ραντεβού στην εφηβεία: Πράγματα που πρέπει να κάνετε σαν γονιός

Η εμμηναρχή παρατηρείται κατά μέσο όρο 2,5 χρόνια μετά την έναρξη της εφηβείας και σηματοδοτεί το τέλος της ταχείας ανάπτυξης! Στα αγόρια το πρώτο σημείο είναι η αύξηση του όγκου των όρχεων πάνω από 4 ml (μετράται από τον παιδίατρο), την οποία ακολουθεί η τρίχωση του εφηβαίου.

Η ταχεία αύξηση του ύψους τους συμβαίνει περίπου μετά από 18 μήνες (όταν ο όγκος των όρχεων είναι 12-15ml). Ωστόσο διαρκεί περισσότερο και καταλήγει σε υψηλότερο τελικό μέσο ανάστημά των αγοριών!

Photo cover via: protothema.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εφηβεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close