νέα σχολική χρονιά-tips-για-γονείς-

Σε λίγες μέρες ξεκινούν τα σχολεία κι αυτά τα χρήσιμα και έξυπνα tips θα βοηθήσουν γονείς και παιδιά να έχουν μία εύκολη και δημιουργική σχολική χρονιά!

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κοντοζυγώνει και σίγουρα γονείς και μαθητές έχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Για να είναι μία σχολική χρονιά όμορφη χρειάζεται σωστή οργάνωση. Η σωστή οργάνωση πολλές φορές δεν έρχεται αυτόματα από τον κάθε γονιό.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά δικά μας tips σχετικά με την νέα σχολική χρονιά. Tips που θα βοηθήσουν γονείς και μαθητές να είναι προετοιμασμένοι και οργανωμένοι σε όλους τους τομείς. Διαβάστε παρακάτω: 

Έξυπνα tips για γονείς για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο: Αγοράστε τα νέα ρούχα του παιδιού μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων

Αν το παιδί σας επηρεάζεται από τους φίλους και τους συμμαθητές του, τότε καλό θα ήταν να περιμένετε μία εβδομάδα πριν του αγοράσετε τα καινούρια ρούχα του. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει από μικρή ηλικία να του μεταλαμπαδεύσετε το πόσο σημαντικό είναι να είναι διαφορετικό και να εκφράζεται όπως πραγματικά θέλει.

Όμως επειδή κακά τα ψέματα, σε αυτές τις ηλικίες το ένα παιδί παρασύρεται από το άλλο, ίσως να θέλετε να γλιτώσετε χρόνο και κόπο και να επιλέξετε ρούχα που πραγματικά θέλει το παιδί και θα απολαύσει.

νέα σχολική χρονιά-tips-για-γονείς-

© ROMSVETNIK / Shuttershock.com

Έξυπνα tips για γονείς για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο: Μην ξεχνάτε τα προϊόντα περιόδου στην τσάντα

Πολλά σχολεία πλέον έχουν στις τουαλέτες σερβιέτες για τις μαθήτριές τους. Παρόλα αυτά σαν γονείς θα πρέπει πάντα η μικρή σας να έχει στην τσάντα της ένα κουτί με μερικές σερβιέτες και μερικές αλλαξιές καθαρά εσώρουχα για ώρα ανάγκης.

νέα σχολική χρονιά-tips-για-γονείς-

© Katerina Holmes / Pexels

Έξυπνα tips για γονείς για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο: Κολλήστε σε ένα κομμάτι ταινία τους μαρκαδόρους του παιδιού

Σαν παιδιά σίγουρα έχετε αφήσει πολλές φορές τους μαρκαδόρους να στεγνώσουν επειδή χάνατε τα καπάκια τους. Για να αποφύγετε τα ίδια λάθη και από…τα δικά σας παιδιά μπορείτε να κολλήσετε τα καπάκια των μαρκαδόρων σε ένα κομμάτι ταινία.

Δείτε ακόμα Back to school: 7 τρόποι για να προετοιμάσετε τα παιδιά χωρίς άγχος

Έτσι το παιδί θα χρησιμοποιεί μόνο τον μαρκαδόρο και όχι το καπάκι και εφόσον είναι κολλημένο σε ταινία, αποκλείεται να χαθεί τόσο εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο οι μαρκαδόροι σας θα κρατούν περισσότερο.

νέα σχολική χρονιά-tips-για-γονείς-

Έξυπνα tips για γονείς για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο: Βοηθήστε το παιδί να μάθει να βάζει τα παπούτσια του σωστά

Αν μεγαλώνετε παιδί προσχολικής ηλικίας και θέλετε να του μάθετε να βάζει τα παπούτσια του σωστά τότε αυτό το κόλπο θα σας ξετρελάνει. Κολλήστε έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων σε αυτοκόλλητο στον πάτο των παπουτσιών του παιδιού, από την μέση μεριά.

Το μισό αυτοκόλλητο θα είναι στο αριστερό παπούτσι και το άλλο μισό αυτοκόλλητο στο δεξί. Προτιμήστε φατσούλες έτσι ώστε και τα δύο κομμάτια να φτιάχνουν μία ολοκληρωμένη φατσούλα. Έτσι το παιδί θα κοιτάζει τα αυτοκόλλητα και θα καταλαβαίνει πότε η φάτσα είναι κανονική και πότε…κάτι πάει λάθος.

Έξυπνα tips για γονείς για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο: Προτιμήστε ρούχα, κασετίνες και τσάντες με πούλιες

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ρούχα, παπούτσια, κασετίνες, σχολικές τσάντες με πανέμορφες πούλιες που αλλάζουν χρώμα κάθε φορά που τις χαϊδεύεις και αλλάζουν μεριά. Αυτές οι πούλιες εκτός του ότι είναι όμορφες και αστραφτερές και αρέσουν στα παιδιά είναι και πολύ αγχολυτικές.

Δείτε ακόμα Back to school 2022: Σχολείο στην Ελλάδα γεμίζει με ζωγραφιές στους τοίχους για να υποδεχτεί τους μαθητές

Έξυπνα tips για γονείς για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο: Βοηθήστε το παιδί να τρώει εντός χρονικού ορίου

Κανονικά το φαγητό θα έπρεπε να είναι μία ώρα που το παιδί θα έχει όλη την άνεση να απολαύσει. Παρόλα αυτά στο σχολείο δεν είναι έτσι και το γεύμα διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά έτσι ώστε να χωρέσουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Επειδή ένα παιδί που δεν έχει ξαναπάει σχολείο μπορεί να δυσκολευτεί σε αυτή την νέα συνθήκη, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να βάζετε αυτό το χρονικό όριο και στο σπίτι. Φυσικά δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είστε αυστηροί.

νέα σχολική χρονιά-tips-για-γονείς-

Έξυπνα tips για γονείς για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο: Προτιμήστε συγκεκριμένες ερωτήσεις αν θέλετε συγκεκριμένες απαντήσεις

Κάθε γονιός ανησυχεί για το παιδί του. Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε πως πηγαίνει στο σχολείο, πως τα περνάει κι αν του αρέσει προτιμήστε να κάνετε ακριβώς αυτές τις ερωτήσεις. Τα παιδιά σε αόριστες απαντήσεις απαντούν αόριστα, κι αν δεν θέλετε να παίρνετε ένα αυτόματο “καλά” σε ό,τι κι αν ρωτάτε καλύτερα να είστε πιο συγκεκριμένοι.

νέα σχολική χρονιά-tips-για-γονείς-

Έξυπνα tips για γονείς για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο: Εστιάστε στα θετικά

Τα μισά παιδιά ανυπομονούν να πάνε σχολείο και τα άλλα μισά ονειρεύονται από τώρα την ενηλικίωση. Επίσης υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ξαναπάει σχολείο και σίγουρα η ιδέα τα αγχώνει και τα προβληματίζει. Και στις δύο περιπτώσεις περιγράψτε τα θετικά του σχολείου.

Μιλήστε στα παιδιά για τις νέες γνωριμίες που θα κάνουν, υπενθυμίστε τους πόσο καιρό έχουν να δουν τους φίλους τους και να παίξουν μαζί τους στο προαύλιο. Μιλήστε τους για τις εκδρομές, για την χαρά της μάθησης και φυσικά πείτε τους πως αν προκύψει κάτι, εσείς θα είστε εκεί και θα βρείτε μαζί μία λύση.

νέα σχολική χρονιά-tips-για-γονείς-

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close