Έτσι είναι το τσίμπημα από κουνούπι τίγρης

Έτσι είναι το τσίμπημα από κουνούπι τίγρης . Παιδίατρος δίνει συμβουλές για όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με το τσίμπημα από κουνούπι τίγρη σε παιδιά.

Πάνε χρόνια από το πρώτο δελτίο ειδήσεων, που έλεγε ότι τα κουνούπια τίγρης, ήρθαν στην χώρα μας και πως είναι αρκετά επικίνδυνα. Τα χρόνια πέρασαν και άλλα θέματα βγήκαν στην επιφάνεια. Παρόλα αυτά τα κουνούπια τίγρης παραμένουν εκεί έξω.

τσίμπημα-από-κουνούπι τίγρη-

Δείτε ακόμα Πονόλαιμος στα παιδιά το Καλοκαίρι: Αντιμετώπιση

Τα κουνούπια τίγρης αν τσιμπήσουν ένα παιδί έχει μερικούς κινδύνους. Ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης, αποφάσισε να μοιραστεί ένα κείμενο μαζί μας σχετικά με τα κουνούπια τίγρης και το τσίμπημά τους, στα παιδιά. Διαβάστε παρακάτω: 

Έτσι είναι το τσίμπημα από κουνούπι τίγρης

Τα τελευταία χρόνια, το Κουνούπι Τίγρης, κατόρθωσε να γίνει διάσημο διότι πέτυχε να εξαπλωθεί σε πολύ μακρινές περιοχές από την πατρίδα του.

Ο αρχικός χώρος παρουσίας του είναι (που αλλού!) τα δάση της νοτιοανατολικής Ασίας. Στην Ελλάδα έχουμε την τιμή να το φιλοξενούμε στα υπνοδωμάτια μας από το 2004!

τσίμπημα-από-κουνούπι τίγρη-

Ξεχωρίζει από το ριγωτό ασπρόμαυρο χρώμα του και από τους λευκούς δακτυλίους στα πόδια του (μοιάζει σαν τίγρης)! Είναι πολύ επιθετικό κι επιτίθεται κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκαλεί πρήξιμο και προτιμά να τσιμπά τα γόνατα και τους αστραγάλους.

Δείτε ακόμα Οι πιο σοβαρές καλοκαιρινές παιδικές ασθένειες: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Το Κουνούπι Τίγρης θεωρείται ότι είναι φορέας πολλών σοβαρών ασθενειών για τον άνθρωπο, μεταξύ των οποίων και ο ιός του Δυτικού Νείλου.

τσίμπημα-από-κουνούπι τίγρη-

Photo via: tanea.gr

Τα παιδιά που έχουν τη τάση να ξύνουν επίμονα το τσίμπημα αναπτύσσουν συχνά δερματικές σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις(στο σημείο του τσιμπήματος). Η δερματική λοίμωξη της φωτογραφίας αντιμετωπίστηκε με επιτυχία με την εφαρμογή αντισηπτικής λοσιόν και αντιβιοτικής κρέμας.

τσίμπημα-από-κουνούπι τίγρη-

Photo via: agonaskritis.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close