παιδικές ασθένειες-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Οι πιο σοβαρές καλοκαιρινές παιδικές ασθένειες: Συμπτώματα και αντιμετώπιση. Αυτές είναι οι πιο σοβαρές καλοκαιρινές παιδικές ασθένειες και θα δούμε μαζί τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση.

Μπορεί το Καλοκαίρι να μην αρρωσταίνουμε συχνά όμως αρρωσταίνουμε και πάλι σε μερικές περιπτώσεις. Ειδικά τα παιδιά που έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό, αφού τώρα δημιουργείται είναι πιο επιρρεπή σε διάφορες εποχιακές ασθένειες.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι πιο σοβαρές καλοκαιρινές ασθένειες. Θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά, τα συμπτώματα αλλά θα δούμε μαζί και την αντιμετώπιση. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Γαστρεντερίτιδα το Καλοκαίρι

Η γαστρεντερίτιδα το Καλοκαίρι είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες κάθε Καλοκαίρι για τα παιδιά. Συνήθως τα παιδιά προσβάλλονται από την γαστρεντερίτιδα αυτήν την περίοδο στις διακοπές τους. Συνήθως κάνει τον κύκλο της σε δύο με πέντε μέρες. Όμως σε μικρότερες ηλικίες παιδιών μπορεί να κρατήσει και παραπάνω.

Τα συμπτώματα είναι ο εμετός, το αίσθημα ναυτίας, η διάρροια, ο πόνος στην κοιλιά, η αδυναμία, ο πυρετός και η έλλειψη όρεξης. Δυστυχώς η γαστρεντερίτιδα δεν έχει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφύγετε την κατανάλωση τροφής και ροφήματος για τουλάχιστον 2 ώρες μετά τον εμετό του παιδιού.

Δείτε ακόμα 8 τρόποι να προφυλάξετε την υγεία του παιδιού το Καλοκαίρι

Όταν ηρεμήσουν τα συμπτώματα συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας ακόμη και από απόσταση και προμηθευτείτε από κάποιο φαρμακείο κατάλληλα σκευάσματα που θα βοηθήσουν το παιδί να αναπληρώσει υγρά που έχασε.

παιδικές ασθένειες-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: imommy.gr

Καλοκαιρινά δερματικά εξανθήματα

Το Καλοκαίρι σε έξαρση επίσης βρίσκονται και τα εξανθήματα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας διάφορων ουσιών που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Το Καλοκαίρι τα παιδιά ντύνονται λιγότερο και παίζουν περισσότερο ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους. Αυτό μπορεί να τα κάνει επιρρεπή στα συγκεκριμένα εξανθήματα.

Τα συμπτώματα είναι τα κόκκινα εξανθήματα, η έντονη φαγούρα, η εμφάνιση κόκκινων σπυριών και η εμφάνιση μικρών κηλίδων στο δέρμα. Για να το αντιμετωπίσετε θα πρέπει το παιδί να μείνει μακριά από δέντρα, θάμνους έντομα και ζωύφια μέχρι τουλάχιστον να το ξεπεράσει.

Δείτε ακόμα Πυρετός στα παιδιά το Καλοκαίρι: Γιατί μπορεί να συμβαίνει;

Μπορείτε να πάρετε ειδικές κρέμες που θα κατευνάσουν τα εξανθήματα ύστερα από συνεννόηση με παιδίατρο. Επίσης αν δημιουργεί εξανθήματα κάποιο συγκεκριμένο συστατικό, αντικαταστήστε το.

παιδικές ασθένειες-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: infokids.cy

Αφυδάτωση το Καλοκαίρι

Η αφυδάτωση είναι πιο συχνό φαινόμενο το Καλοκαίρι σε μικρούς και μεγάλους. Τα κρούσματα αυξάνονται τις πιο θερμές μέρες του Καλοκαιριού. Τα παιδιά προσβάλλονται πολύ πιο εύκολα διότι πάνω στο παιχνίδι ενώ διψούν ξεχνούν να πιούν νερό ενώ την ίδια στιγμή ιδρώνουν αρκετά.

Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι τα σκούρα ούρα που μυρίζουν έντονα, ένα αίσθημα λήθαργου, ξηρό και στεγνό στόμα και χείλη, ο πονοκέφαλος, η υπνηλία και το κλάμα χωρίς δάκρυα.

Για να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση θα πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο για παν ενδεχόμενο ή συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. Υπάρχουν ειδικά υγρά για να πάρει τα υγρά που του λείπουν.

παιδικές ασθένειες-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: onmed.gr

Ιώσεις της εποχής

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο όμως το Καλοκαίρι και οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση. Κυρίως οι ιώσεις που προσβάλλουν το γαστρεντερικό σύστημα.

Τα συμπτώματα είναι ο πυρετός, εμετοί και διάρροιες, πονοκέφαλος, πόνος στον λαιμό, αίσθημα ζάλης και πόνους στην κοιλιά. Για να αντιμετωπίσετε μία ίωση της εποχής τα συχνά και δροσερά μπάνια βοηθούν.

Επίσης αν χρειάζεται χορηγήστε αντιπυρετικό. Το παιδί πρέπει να πίνει πολλά υγρά και κυρίως νερό και φυσικά επικοινωνήστε με τον παιδίατρο αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν.

παιδικές ασθένειες-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: infokids.cy

Ωτίτιδα το Καλοκαίρι

Το Καλοκαίρι παρατηρείται πιο συχνά η εξωτερική ωτίτιδα. Αυτό συμβαίνει ύστερα από κολύμπι ή από τον επαφή του παιδιού με νερό επειδή το αυτί συγκρατεί υγρά. Επίσης είναι πολύ συχνό το συγκεκριμένο πρόβλημα αν το παιδί κάνει μπάνιο σε πισίνα που δεν είναι καλά φιλτραρισμένη.

Τα συμπτώματα είναι ο έντονος πόνος στο αυτή που επιδεινώνεται με το τράβηγμα του πτερυγίου του αυτιού. Επίσης είναι πιθανόν να νιώθει φαγούρα στον ακουστικό πόρο. Το παιδί εμφανίζει ερυθρότητα και οίδημα στην είσοδο του έξω ακουστικού πόρου και μερικές φορές βγάζει υγρά από το αυτί σου.

Για να την αντιμετωπίσετε θα πρέπει μετά από κάθε μπάνιο να στεγνώνετε καλά τα αυτιά του παιδιού. Αυτό βοηθάει και στην πρόληψη της συγκεκριμένης ασθένειες. Επίσης γυρίστε το κεφάλι του παιδιού στο πλάι για να βγάλει όλο το νερό. Δεν πρέπει να πειράζετε το κερί στο αυτί του παιδιού κι αν ο πόνος επιμείνει τηλεφωνήστε στον γιατρό.

παιδικές ασθένειες-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: ethnos.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close