γιατί-δεν-πρέπει-να-τρυπάμε-τα-αυτιά-των-παιδιών-από-μικρή ηλικία-

Γιατί είναι καλύτερα να μην τρυπάτε τα αυτιά του παιδιού σας σύμφωνα με την επιστήμη. Γιατί δεν πρέπει να τρυπάμε τα αυτιά του παιδιού μας από μικρή ηλικία σύμφωνα με την επιστήμη.

Η Hilary Duff, μια διασημότητα και μητέρα 3 παιδιών, δημοσίευσε μια φωτογραφία της 8 μηνών κόρης της, Mae, με τα αυτιά της τρυπημένα και μας προβλημάτισε αρκετά.

Ενώ η γλυκύτητα της κόρης της είναι μια δήλωση από μόνη της, τα αυτιά της Mae άφησαν ένα ίχνος ερωτήσεων σχετικά με το αν πρέπει να τρυπήσετε τα αυτιά του παιδιού σας σε αυτή την ηλικία ή όχι. Σίγουρα αυτό το φαινόμενο αφορά και την Ελλάδα.

Δείτε ακόμα 2 σημαντικά πράγματα που κάθε παιδί πρέπει να ξέρει αν χαθεί

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που μπορεί να έχουν πρόβλημα με οποιαδήποτε άλλη τρύπα στο σώμα του παιδιού τους αλλά φαίνεται πως τα σκουλαρίκια στα αυτιά δεν το θεωρούν και μεγάλο ζήτημα. Είναι σωστός αυτός ο τρόπος σκέψης ή όχι; Τι υποστηρίζει η επιστήμη; Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί είναι καλύτερα να μην τρυπάτε τα αυτιά του παιδιού: Τα παιδιά κινδυνεύουν από μολύνσεις

Ανεξάρτητα από τις προφυλάξεις ασφαλείας, τα μωρά έχουν αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα που θα μπορούσε να επηρεαστεί εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Εάν έχετε ήδη τρυπήσει τα αυτιά τους, αναζητήστε σημάδια όπως πρήξιμο, κνησμό ή ερυθρότητα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σημαίνουν ότι τα αυτιά τους έχουν μολυνθεί. Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας και μείνετε ενημερωμένοι για τυχόν φάρμακα.

γιατί-δεν-πρέπει-να-τρυπάμε-τα-αυτιά-των-παιδιών-από-μικρή ηλικία-

Γιατί είναι καλύτερα να μην τρυπάτε τα αυτιά του παιδιού: Είναι καλύτερο για το παιδί να αποφασίσει μόνο του για το τρύπημα του αυτιού.

Είναι πάντα η απόφαση του κάθε ατόμου να τρυπήσει τα αυτιά του. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουν περισσότερο έλεγχο στην εμφάνισή τους και θα εξατομικεύσουν τις περιοχές που θέλουν να τρυπηθούν.

Εάν αφήσετε το παιδί σας να αναλάβει την ευθύνη για τα πρόσφατα τρυπημένα αυτιά του, μπορεί επίσης να το βοηθήσει να παραμείνει προσεκτικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνει το παιδί σας για να διατηρήσει τα αυτιά του υγιή.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το πλύσιμο των ματιών τους με ήπιο σαπούνι δύο φορές την ημέρα και τον καθαρισμό των αυτιών τους με οινόπνευμα εντριβής και υπεροξείδιο του υδρογόνου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hilary Duff (@hilaryduff)

Γιατί είναι καλύτερα να μην τρυπάτε τα αυτιά του παιδιού: Το δέρμα τους μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες επιλέγουν αναισθητικές κρέμες 15 λεπτά πριν από το τρύπημα του αυτιού για να μειώσουν τον πόνο σε ένα απλό τσίμπημα. Αυτές οι αναισθητικές κρέμες περιέχουν συχνά λιδοκαΐνη, η οποία είναι ένα αναισθητικό που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια της αίσθησης στο δέρμα.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τυλίξετε παγάκια σε μια χαρτοπετσέτα και να τα κάνετε μασάζ γύρω από τους λοβούς των αυτιών τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ευαισθησίας των νευρικών απολήξεων και στη μείωση του πόνου.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό αμέσως πριν τρυπήσετε τα αυτιά τους. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να τους αποσπάσετε την προσοχή ώστε να μην αντιληφθούν την ενόχληση. Παρόλα αυτά είναι διαφορετικό να θέλει ένα παιδί Δημοτικού τρύπες στα αυτιά από το να το κάνετε εσείς με το έτσι θέλω σε ένα βρέφος.

Γιατί είναι καλύτερα να μην τρυπάτε τα αυτιά του παιδιού: Μπορεί να εμποδίσει το μικρό σας να απολαύσει τα αγαπημένα του παιχνίδια στην ύπαιθρο.

Το να τρυπήσετε το αυτί του παιδιού σας σε μικρότερη ηλικία μπορεί να το εμποδίσει να απολαύσει τις αγαπημένες του δραστηριότητες, όπως το κολύμπι. Τα μεγαλύτερα σκουλαρίκια κινδυνεύουν επίσης να κολλήσουν στα ρούχα ή να τραβηχτούν από άλλα παιδιά.

Επομένως, είναι καλύτερο να περιμένετε να μεγαλώσει το παιδί σας σε μια ορισμένη ηλικία όπου μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα από τα αγαπημένα του αθλήματα και δραστηριότητες για μερικούς μήνες.

Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, μέχρι να επουλωθεί σωστά η διάτρηση, συνιστάται να αποφεύγετε την ενασχόληση με οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα όπου υπάρχει μεγάλη σωματική επαφή με άλλα παιδιά. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης, καθώς τα παιδιά συχνά αγγίζουν τα αυτιά τους με βρώμικα χέρια.

γιατί-δεν-πρέπει-να-τρυπάμε-τα-αυτιά-των-παιδιών-από-μικρή ηλικία-

Γιατί είναι καλύτερα να μην τρυπάτε τα αυτιά του παιδιού: Μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Η αλλεργία στο νικέλιο είναι αρκετά συχνή για παιδιά με ευαίσθητους λοβούς αυτιών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα χρυσά κοσμήματα συχνά περιέχουν επίσης ίχνη νικελίου. Τα επάργυρα κοσμήματα είναι συχνά ασφαλή και αντιμετωπίζονται με προσοχή για να διατηρηθούν τα αυτιά του παιδιού σας υγιή.

Δείτε ακόμα 8 πράγματα που οι γονείς πρέπει να μάθουν στα παιδιά τους για να τα προφυλάξουν από απαγωγές

Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας πριν τρυπήσετε τα αυτιά του παιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν ασφαλή από αλλεργίες.

γιατί-δεν-πρέπει-να-τρυπάμε-τα-αυτιά-των-παιδιών-από-μικρή ηλικία-

All photos via: brightiside.me

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close