παιδί-παραλίγο-να-χάσει-το-μάτι-του-ύστερα-από-μόλυνση-από-παιχνίδι μπάνιου-

Απίστευτο: Παιδί έπαθε μόλυνση από παιχνίδι μπάνιου και  παραλίγο να χάσει το μάτι του. Μεγάλη προσοχή με τα παιχνίδια για το μπάνιο!

Οι γονείς προσπαθούν να προφυλάξουν τα παιδιά τους από οποιοδήποτε κίνδυνο. Πολλές φορές όμως ο κίνδυνος παραφυλάει ακόμη και στα πιο απίστευτα μέρη. Κανείς δε θα φανταζόταν ότι ένα αθώο παιχνίδι μπάνιου όπως τόσα και τόσα θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο σοβαρή βλάβη σε ένα παιδί.

Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν ότι τα πλαστικά παιχνίδια μπάνιου είναι άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά διότι συσσωρεύουν πολλά μικρόβια. Φαίνεται λοιπόν πως ένα παιδί παραλίγο να χάσει το μάτι του ύστερα από μόλυνση που έπαθε παίζοντας με ένα κλασικό παιχνίδι για το μπάνιο. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία του παιδιού που παραλίγο να χάσει το μάτι του από παιχνίδι μπάνιου

Ο μικρός Baylor από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όπως και όλα τα παιδιά της ηλικίας του, αγαπούσε να παίζει με πλαστικά παιχνίδια την στιγμή που απολάμβανε το μπάνιο του. Ο Baylos είναι μόλις 2 ετών και φαίνεται πως αυτή του η αγάπη παραλίγο να του βλάψει ανεπανόρθωτα την υγεία του.

Ενώ το 2χρονο αγγελούδι συνήθιζε να παίζει με τα πλαστικά παιχνίδια του κατά τη διάρκεια του μπάνιου, αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη συνήθεια πήρε άσχημη τροπή όταν μία μέρα έπαθε βακτηριακή λοίμωξη στα μάτια του. Η μητέρα του Eden Strong μοιράστηκε πρόσφατα μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook αυτή την τρομαχτική περιπέτεια.

Η μητέρα δεν δίστασε να μοιραστεί με τους υπόλοιπους γονείς την εμπειρία της οικογένειάς της με ανατριχιαστικές και τρομαχτικές λεπτομέρειες διότι ήθελε να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους γονείς. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Δείτε ακόμα Μεγάλη προσοχή: 7 μηνών παιδί παραλίγο να χάσει την όρασή του από πιστολάκι μαλλιών

Ήξερα ότι το νερό παγιδεύεται μέσα στα παιχνίδια της μπανιέρας, ιδιαίτερα σε εκείνα που είναι από καουτσούκ και έχουν σχεδιαστεί για να ψεκάζουν νερό. Έχω δει αναρτήσεις όπου άλλες μαμάδες τα έχουν ανοίξει και ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα μούχλας στο εσωτερικό τους.

Παιδί -έπαθε- μόλυνση- από- παιχνίδι- και- παραλίγο- να- χάσει -το- μάτι- του-

Photo via: ok.co.uk

Το ήξερα. Γι’ αυτό και στράγγιζα τα παιχνίδια καλά μετά από κάθε μπάνιο, τα καθάριζα κάθε λίγες εβδομάδες με ένα διάλυμα χλωρίνης-νερού και τα έψαχνα τακτικά στο φως για να ψάξω για μούχλα.

Ωστόσο, δεν ήξερα ότι ακόμη και με τον τακτικό καθαρισμό με χλωρίνη, το γεγονός ότι δεν στεγνώνουν ποτέ στο εσωτερικό τους σημαίνει ότι βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν ούτως ή άλλως. Αόρατα βακτήρια.

Πως έπαθε ο μικρός Baylor λοίμωξη στα μάτια από βακτήρια;

Η μητέρα λοιπόν θυμήθηκε πως η babysitter του παιδιού της είχε αναφέρει ότι ο Baylor έριξε νερό στα μάτια του με ένα παιχνίδι της μπανιέρας. Παρατήρησε ότι το μάτι του είχε κοκκινίσει λίγο. Σύμφωνα με την μητέρα: “Σκέφτηκα ότι ήταν απλά ερεθισμένο από το νερό, ή ίσως από την πίεση του νερού, και έτσι δεν έδωσα μεγάλη σημασία.

Αλλά όταν τον έβαλα στην καρέκλα του εκείνο το βράδυ για δείπνο και παρατήρησα ότι το μάτι του φαινόταν ακόμη πιο κόκκινο από ό,τι νωρίτερα, τον πήγαμε στον παιδίατρο, υποθέτοντας ότι είχε κάποια κοινή μόλυνση στο μάτι.

Παιδί -έπαθε- μόλυνση- από- παιχνίδι- και- παραλίγο- να- χάσει -το- μάτι- του-

Photo via: mojcazin.ba

Ο γιατρός συμφώνησε και χάρηκε που έδρασα τόσο προσεκτικά. Πήρε την πρώτη του δόση οφθαλμικών σταγόνων και επειδή ήμουν ήδη υπερήφανη που φέρθηκα τόσο προσεκτικά, αποφάσισα να του δώσω μια ακόμα δόση στα μέσα της νύχτας, για να διαβεβαιώσω ότι θα είναι καλύτερα το πρωί.

Δείτε ακόμα 10 κανόνες ασφάλειας στο σπίτι για παιδιά από παιδίατρους

Φυσικά η μανούλα δεν περίμενε ότι το επόμενο πρωί θα τον έβρισκε στην κούνια του με ένα μάτι διπλάσιο από αυτό που ήταν πριν πάει για ύπνο ο Baylor και με κοκκινίλες που εξαπλώνονταν μέχρι το μάγουλό του.

Το παιδί είχε πάθει οφθαλμική κυτταρίτιδα

Η μητέρα του Baylor κατάλαβε ότι αυτό που έβλεπε στο μάτι του μικρού ήταν λοίμωξη και πήγε αμέσως μαζί με το παιδί στα επείγοντα του νοσοκομείου. Ένας γιατρό διέγνωσε στο παιδί την ασθένεια orbital cellulitis.

Η orbital cellulitis είναι ένα είδος οφθαλμικής κυτταρίτιδας που προκαλείται συχνά από στρεπτοκοκκικά ή σταφυλοκοκκικά βακτήρια. Χορήγησαν στον Baylor αντιβιοτικά από το στόμα τα οποία πήρε στις 2:30 το πρωί.

Παιδί -έπαθε- μόλυνση- από- παιχνίδι- και- παραλίγο- να- χάσει -το- μάτι- του-

Photo via: telegraf.rs

«Το μάτι του ήταν τόσο πρησμένο που το λευκό τμήμα του είχε εξαπλωθεί και η ίριδά του είχε καλυφθεί. Έμοιαζε ζεστός στο άγγιγμα και το θερμόμετρο που του βάλαμε έδειξε ότι είχε πυρετό.

Δείτε ακόμα 12χρονος έχασε την ζωή του όταν το κινητό του έπεσε στην μπανιέρα: Η δημόσια έκκληση της μαμάς

Παρά το γεγονός ότι το άλλο μου παιδί είναι επιληπτικό και ως εκ τούτου είμαι αρκετά καλή στο να διατηρώ την ψυχραιμία μου, έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο και προσευχόμουν να μην χάσει το μάτι του”.

Οι γονείς τρομαγμένοι πήγαν και πάλι στο νοσοκομείο όπου και χορήγησαν οι γιατροί στον μικρό ενδοφλέβια αντιβιοτικά και του έκαναν αξονική τομογραφία για να ελέγξουν τον αμφιβληστροειδή του.

Η επόμενη εβδομάδα ήταν αρκετά τρομακτική. Είχε σοβαρή κυτταρίτιδα που τελικά εξαπλώθηκε στο πρόσωπό του και στα δύο μάτια. Με προειδοποίησαν ότι μπορεί να χάσει την όραση στο χειρότερο μάτι, αλλά στο τέλος, τα μάτια του θεραπεύτηκαν.

Η προειδοποίηση της μητέρας

Μετά από αυτήν την τρομαχτική εμπειρία η μητέρα του Baylor θέλει να ευαισθητοποιήσει όλους τους γονείς. Σύμφωνα με την ίδια: “Αυτό που θα ήθελα να καταλάβουν περισσότεροι γονείς και αυτό που θα ήθελα να είχα συνειδητοποιήσει κι εγώ, είναι ότι κάθε παιχνίδι που παγιδεύει νερό μέσα του -όπως αυτά που πιέζουν και εκτοξεύουν νερό- είτε φαίνονται καθαρά είτε όχι, αποτελούν κίνδυνο.

Μάλιστα η δρ. Gina Posner, παιδίατρος στο MemorialCare Orange Coast Medical Center στο Fountain Valley της Καλιφόρνια, συμφωνεί, συμβουλεύοντας:

Δεν θα έβλαπτε να βάζετε τα παιχνίδια σε χλωρίνη κάθε μία ή δύο εβδομάδες για να τα καθαρίζετε και να τα πετάτε κάθε λίγους μήνες. Τείνουν να αναπτύσσουν μούχλα και βακτήρια με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε ακόμα Αυτό που έμαθα όταν είδα το παιδί μου αναίσθητο στην παιδική χαρά

Η μητέρα κλείνει λέγοντας πως ελπίζει οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων παιχνιδιών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. “Έπαθα σοκ. Πάρα πολλοί γονείς μου έστειλαν μηνύματα και φωτογραφίες των παιδιών τους που έχουν περάσει το ίδιο πράγμα.

Παιδί -έπαθε- μόλυνση- από- παιχνίδι- και- παραλίγο- να- χάσει -το- μάτι- του-

Photo via: ok.co.uk

Φαίνεται ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα σχεδιασμού για όλους τους κατασκευαστές και όχι μόνο για έναν συγκεκριμένο, οπότε ελπίζω πραγματικά ακόμη και αυτοί οι άνθρωποι να το δουν και να το λάβουν υπόψη.

Η Strong δεν ήθελε να αναφέρει το όνομα του κατασκευαστή επειδή νιώθει ότι είναι μία καλή εταιρία με ένα κακό προϊόν αλλά τους έστειλε το παιχνίδι που οδήγησε στην μόλυνση του παιδιού της και δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απάντηση.

Δείτε ακόμα Γιατί τα παιδιά κάτω των 4 ετών δεν πρέπει να τρώνε ποπ κορν

Σύμφωνα με την αμερικάνικη Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων δεν έχουν υπάρξει ανακλήσεις παιχνιδιών μπάνιου εξαιτίας βακτηρίων παρά μόνο μερικές αναφορές για μούχλα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ασφάλεια του παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close