μαμά-μην-μιλάς-για-μένα-στις-φίλες-σου-

Ένα κείμενο που μας άγγιξε σχετικά για τις μαμάδες που συζητούν θέματα που αφορούν τα παιδιά με τις φίλες τους. Αξίζει να το διαβάσετε.

Σίγουρα η μητρότητα δεν είναι εύκολο πράγματα και έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Σίγουρα πολλές φορές σαν μαμάδες έχουμε την ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα που μας προβλημάτισαν σχετικά με τα παιδιά μας με τους δικούς μας ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των φίλων μας.

Όμως από ένα σημείο και μετά αυτό δεν είναι σωστό για τα παιδιά μας, ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά στην εφηβεία που έχουν κρίση. Είναι σαν να προδίδουμε την εμπιστοσύνη τους και αυτό καταλάβαμε μέσα από το κείμενο της Μαρία Σκαμπαρδώνη που το διαβάσαμε και μας άγγιξε. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Το παιδί μου είναι 13, καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν διαβάζει και ακούει trap – Τί να κάνω;

Μαμά, με συζητάς. Μιλάς για εμένα στις φίλες σου, τους αναφέρεις ακόμα και τις πιο μύχιες σκέψεις μου, τις συζητήσεις μας. Το τι μου αρέσει, το τι θέλω να γίνω, το αν βγαίνω με φίλες ή όχι.

μαμά-μην-μιλάς-για-μένα-στις-φίλες-σου-

Photo via: psychologynow.gr

Το ξέρω, μιλάω και εγώ στις φίλες μου για εσένα. Το αν είσαι αυστηρή, το αν είσαι ικανοποιημένη με τις επιδόσεις μου στο σχολείο, το αν με αφήνεις να γυρίζω έξω από το σπίτι και πιο αργά.

Άσε με εμένα, όμως. Εγώ είμαι και στην τρέλα μου, στην εφηβεία μου, προσπαθώ να ανοίξω τα φτερά μου και να ανακαλύψω τον δικό μου προσωπικό πυρήνα.

Δείτε ακόμα Έφηβος έτρωγε συνέχεια ετοιματζίδικο φαγητό και έχασε ακοή και όραση

Δε σε εμπιστεύομαι όσο τους φίλους μου, διότι αυτό είναι ένα γνώρισμα της ηλικίας μου. Αλλά μη νομίζεις, δεν τα λέω όλα για εσένα. Δε θέλω να τα λέω όλα, έχω και εγώ τα όριά μου. Μπορεί να είμαι μικρή, αλλά έχω και τώρα τη σοφία να μην αναφέρομαι στα πάντα.

Μαμά, μη μιλάς για εμένα στις φίλες σου. Ή καλύτερα μίλα, αλλά μην ξεδιπλώνεις όλα μας τα θέματα σε ανθρώπους που δεν ανήκουν μέσα στη δική μας μοναδική, προσωπική σχέση. Η σχέση μας είναι διαπροσωπική, ούτε εσύ με γνωρίζεις, ούτε εσύ μπορείς να πατάς τα όριά μου. Ούτε σε εσένα δεν τα λέω όλα, ούτε και χρειάζεται.

μαμά-μην-μιλάς-για-μένα-στις-φίλες-σου-

Photo via: in.gr

Δε χρειάζεται τα αυστηρά προσωπικά μας ζητήματα οι άλλοι να τα γνωρίζουν. Προστάτευσέ με, μη μιλάς για εμένα δεξιά και αριστερά. Αν πέτυχα, αν δουλεύω ή όχι, αν έχω σχέσεις ή όχι. Η ζωή μου δεν είναι Κυριακάτικη εφημερίδα, ούτε εκπομπή τηλεοπτική για να την παρακολουθούν όλοι το πρωί.

Δείτε ακόμα Ερωτική απογοήτευση στην εφηβεία: Πώς μπορεί ο γονιός να στηρίξει το παιδί;

Η ζωή μου είναι δική μου, είναι η περιουσία μου, την οποία στην ηλικία που είμαι έχω ακόμα την ανάγκη να τη μοιραστώ μαζί σου. Μαμά, τα θέματά μου θέλω να τα ξέρεις μόνο εσύ.

μαμά-μην-μιλάς-για-μένα-στις-φίλες-σου-

Photo via: in.gr

Όχι οι φίλες σου, όχι όλοι μας οι γνωστοί. Αν θέλω να μοιραστείς κάτι για εμένα, θα στο αναφέρω εγώ. Αλλά μαμά, προστάτευσε και την ιδιωτική μου ζωή, δε χρειάζεται οι άλλοι να έχουν γνώση των ιδιαίτερων κομματιών της ζωής μου.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εφηβεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close