Μαμαδίστικές  συμβουλές για το παιδί σου που θα ευχόσουν να ήξερες νωρίτερα

Γιαγιά ,θεια,προγιαγιά όλο και κάποια μας έχει δώσει συμβουλές που μας έχουν σώσει. Κάποιες απο αυτές λοιπόν είναι συγκεντρωμένες εδώ,έτσι για να σας κάνουμε τη ζωή λίγο πιο εύκολη!

Η παλιά εκλεκτή συμβουλή της γιαγιάς λέει να κάνουμε στο παιδί μας μασάζ με ελαιόλαδο προκειμένου να σταματήσει τις εκρήξεις θυμού.

Αν κάνετε μασάζ στο παιδί σας με καλό ελαιόλαδο μια φορά την ημέρα είναι μια τέλεια θεραπεία για την καταπολέμηση των εκρήξεων θυμού του μωρού.Επίσης τα μωράκια είναι πολύ δεκτικά σε αυτή την θεραπεία.Και δεδομένου οτι αυτή η θεραπεία αυξάνει την καλή υγεία του παιδιού κάθε μανούλα που το μωράκι της πάσχει από εκρήξεις θυμού πρέπει να το δοκιμάσει.

Λέτε να πιάνει; Μια δοκιμή θα μας πείσει.!

Δείτε ακόμη:7 τρόποι για να ηρεμήσετε τα νευρικά μωρά και παιδιά σύμφωνα με την ρεφλεξολογία 

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να κάνουν μόνο καλές σκέψεις α

Oι έγκυες πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται άσχημους ανθρώπους ή αυτούς που είναι παραμορφωμένοι από τραύματα ή αρρώστια, γενικά να αποφεύγουν οποιοδήποτε τραυματισμό, φόβο ή αρρώστια.

Όταν τιμωρείς το απείθαρχο παιδί σου και πέφτεις πάνω σε ”αναποδιά”

Την ώρα που το παιδί κλαίει  πολύ δυνατά που μπορεί να μελανιάσει και να αρχίσει μέχρι και  σπασμούς(παναγίτσα μου θα χα μείνει απο το φόβο μου). Αν δείτε οτι το μικρό σας πλησιάζει αυτό το σημείο, γυρίστε το και ρίξτε του μερικά χτυπηματάκια στην πλάτη, προκειμένου να επανέλθει η ανάσα του.

Θηλάστε το όταν είναι θυμωμένο

Θηλάστε το μωρό σας όταν είναι θυμωμένο ή νευρικόο. Η ευερεθιστότητα, και η ξαφνική οργή, σχεδόν πάντα έχουν την τάση να αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, πράγμα που σημαίνει την είσοδο αυξημένης ποσότητα επινεφρίνης στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία διαταράσσει το μωρό σε μεγάλο βαθμό, και συχνά προκαλεί  ξαφνικές, οξείες ασθένειες.Δεν ξέρουμε αν θα αρρωστήσει γιαγια..Παντώς σίγουρα θα ηρεμήσει!

Πώς να μην αυξήσετε το γάλα;

Η γιαγιά μου έλεγε για ναχει γάλα πρέπει να σαι ήρεμη και χωρίς άγχος Αντιθέτως μειώνεται με την θλίψη, την ανησυχία και την γκρίνια

Πώς να μετακινήσετε το παιδί σας

Στην ηλικία των 2 εβδομάδων πρέπει να μετακινείτε τουλάχιστον 2 με 3 φορές την ημέρα στην αγκαλιά σας το μωρό, προκειμένου το παιδί να μετακινείτε και να αλλάζει θέσεις

Γιατί τα μωρά πρέπει να κοιμούνται και έξω από το σπίτι;

Ποιές είναι οι αντιρρήσεις στο να κοιμάται ένα βρέφος εκτός σπιτιού;Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αντιρρήσεις. Αυτό που λένε οτι τα παιδιά που κοιμούνται εκτός σπιτιού κρυώνουν πιο εύκολα δεν ισχύει. Τα παιδιά που κοιμούνται εκτός σπιτιού είναι πιο δυνατά και επίσης έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από αυτα που κοιμούνται μέσα στο σπίτι.

Η ποσότητα του γάλακτος αυξάνεται με την ευτυχία και την ανέμελη ψυχική υγεία. Αντιθέτως μειώνεται με την θλίψη, την ανησυχία και την γκρίνια

 

Δείτε ακόμη:15 συμβουλές που κάποτε μπορούν να σας σώσουν την ζωή 

Είναι ανόητο να το κακομαθαίνετε

Το μωρό μπορεί να εκπαιδευτεί να είναι ευτυχισμένο και στην κούνια του. Αν το σηκώνετε  για να το ταΐζετε και να το καθαρίζετε ώστε να νιώθει αυτό άνετα, και με μερικές αγκαλίτσες δεν θα σας ταλαιπωρήσει αργότερα

Τα πνευστά όργανα βοηθάνε τους πνεύμονες των παιδιών

 

Περιορισμός εγκεφάλου

”Αν το παιδί έχει ένα υπερδραστήριο εγκέφαλο ο γονιός πρέπει να κάνει κάτι προκειμένου να το ηρεμήσει.Ακόμη και να το στείλει σε ένα ήσυχο μέρος όπως είναι το χωριό. Διαφορετικά το υπερδραστήριο μυαλό του μπορεί να το” σκοτώσει”, λόγω της τόσης υπερδιέργεσης. Και αν δεν το σκοτώσει μπορεί να το μετατρέψει ένα πανέξυπνο παιδί σε ένα συνηθισμένο άνδρα αργότερα…” είπε ο Pye Henry Chavasse, “στο βιβλίο συμβουλών σε μια μητέρα για τη διαχείριση των παιδιών της ,” το 1878.

κοινως αφήστε τα παιδιά να είναι ζιζάνια καλε!!!! Είναι δείγμα εξυπνάδας

Δημιουργήστε εμπόδια στο παιδί σας

”Από τη στιγμή που θα γεννηθεί πρέπει να βγάζετε το παιδί σας έξω στην αυλή. Όταν αρχίζει να μπουσουλάει, σκάψτε τρύπες στο κήπο και κάντε αμμολόφους και αφήστε το να δείτε αν μπορεί να τους αποφύγει ή να πέσει μέσα σε αυτούς. Καθώς από μικρό πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τα εμπόδια και τις δυσκολίες.

Mην αναταράζετε το παιδι!

Το νεανικό και αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα του παιδιού τραυματίζεται με αυτά τα τραντάγματα. Η δύναμη της μαμάς είναι τόσο μεγάλη πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει στο μωρό, δυσπεψία ακόμη και εμετό αλλά μερικές φορές, αυτό το τράνταγμα μπορεί να προκαλέσει  σοβάρα προβλήματα στο μωρο

Πως να μάθετε το παιδί σας να πηγαίνει τουαλέτα

Η μαμά πρέπει να παρατηρεί σε ποιά ώρα περιπού το μωρό τα κάνει στη πάνα του. Tην επόμενη ημέρα η μάμα θα πρέπει να βάλει το παιδί πάνω από το γιογιό καθώς θα ξέρει περίπου την ώρα που τα κάνει Αυτό πρέπει να το κάνει κάθε μέρα την ίδια ώρα ούτε πέντε λεπτά νωρίτερα ούτε αργότερα, για να δημιουργήσει στο παιδί μια συνήθεια.

Πόσο καιρό πρέπει να θηλάζει

 

Οσο θέλει η μάμα και το παιδι! Τοσο απλα!

Δείτε ακόμη:Τι είναι ο ιός Ροταϊός και πως να προφυλάξετε τα παιδιά

 

 

Σα μαμα να πω και γω τη δικιά μου συμβουλή … Κανείς  δε έπαθε τίποτα απο τη πολύ αγαπη ! Αγαπήστε πολυ πολυ τα παιδιά σας,δώστε τους τη προσοχή που τους αναλογεί,αγκαλιάστε τα φιλήστε τα ,ζουπήξτε τα…Τα παιδιά μεγαλώνουν χωρις να το καταλάβετε! Φιλιά πολλα!

Close