Προειδοποίηση μιας μαμάς προς όλους τους γονείς!!"Προσέχετε όταν το παιδί σας βρίσκεται κοντά σε γάτες!"

Η Pam βρέθηκε πρόσφατα στο σπίτι μιας φίλης της, μαζί με την 5 μηνών κόρη της Antonella. Όταν η Antonella αποκοιμήθηκε στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, στο οποίο καθόταν, η Pam την μετέφερε στην κρεβατοκάμαρα της φίλης της, ώστε να μην ενοχλείται από τη φασαρία και τις δυνατές ομιλίες των ενηλίκων στο σαλόνι (ποιος από εμάς δεν θα το έκανε;). Την ίδια ώρα στο σπίτι βρισκόταν η γάτα της φίλης, η οποία είχε αποκοιμηθεί στο μαξιλάρι της, επίσης στο σαλόνι.

Δείτε ακόμη: Παιδικές ασθένειες: Τι πρέπει να ξέρετε για την “πέμπτη νόσο” (παρβοϊός)

Όταν ο άνδρας της Pam τηλεφώνησε, για να πει ότι έρχεται να πάρει την ίδια και την κόρη τους, η Pam πήγε στο δωμάτιο που κοιμόταν η μικρή και με το που άνοιξε την πόρτα, η γάτα όρμησε μέσα «από το πουθενά» και χίμηξε πάνω στο μωρό, γδέρνοντας το πρόσωπό του!

Η Pam και ο άνδρας της μετέφεραν άμεσα τη μικρή Antonella, η οποία σπάραζε από τον πόνο και τον τρόμο, στα επείγοντα, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες. Αργότερα την ίδια μέρα, η Pam κοινοποίησε την παραπάνω φωτογραφία θέλοντας να δείξει τι συνέβη στο μωρό της.

η γάτα όρμησε μέσα «από το πουθενά» και χίμηξε πάνω στο μωρό, γδέρνοντας το πρόσωπό του!

Στο νοσοκομείο, πάντως, οι νοσηλευτές και οι γιατροί ενημέρωσαν το ζευγάρι, ότι αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν πάρα πολύ συχνά. Πιο συγκεκριμένα τους είπαν: «Τα ζώα είναι ζώα και έχουν ζωώδη ένστικτα! Τέτοιες επιθέσεις μπορεί να συμβούν τόσο από γάτες, όσο και από σκύλους, ακόμα κι αν έχει κανείς το κατοικίδιο αυτό πολύ πριν εμφανιστεί το μωρό στο σπίτι.»

Δείτε ακόμη: 15 μικροπράγματα που έχουν τεράστια σημασία για τα παιδιά

Στην Αμερική, μάλιστα, οι επιθέσεις σκύλων είναι η συχνότερη αιτία που επισκέπτονται τα παιδιά τα επείγοντα –μάλιστα, τα κατοικίδια επιτίθενται τρεις φορές συχνότερα σε παιδιά παρά σε ενήλικες, τα τραύματα είναι πολύ πιο έντονα και κατά κανόνα επηρεάζουν το πρόσωπο. Αναφορικά με τα δαγκώματα γάτας, τα μισά από αυτά είναι μολυσματικά!

Τα κατοικίδια μπορεί να έχουν τρομερά οφέλη στην υγεία και την ψυχοσύνθεση των παιδιών, ήδη από τη βρεφική ηλικία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, χρειάζεται να προσέχει κανείς τρομερά όταν αφήνει το παιδί του μόνο του με ένα κατοικίδιο!

Αναφορικά με την Antonella, πάντως, το κοριτσάκι αναρρώνει καλά και ευτυχώς δεν θα χρειαστεί πλαστική στο πρόσωπο. Η μαμά της πάντως είπε στο Mom.me «Δεν με χαροποιεί που βλέπω τη μικρή μου πριγκίπισσα έτσι, αλλά δημοσίευσα τις φωτογραφίες της στο Facebook προκειμένου να βοηθήσω κι άλλους γονείς να έχουν τον νου τους, όταν τα παιδιά τους βρίσκονται κοντά σε ζώα, γιατί το κακό μπορεί να συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις!»

Πηγή: infokids.com
Close