γονείς-που-παίρνουν-αγκαλιά-τα-παιδιά-τους-

“Οι νέοι γονείς λίγο να κλάψει το παιδί, αμέσως να το πάρετε αγκαλιά”. Ένα κείμενο για όλους όσους κατηγορούν τους νέους γονείς που παίρνουν συνεχώς αγκαλιά τα παιδιά τους.

Οι παλιοί με τους νέους γονείς έχουν κάποιες διαφορές. Οι νέοι γονείς, έχουν ενημερωθεί με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και πράγματα τα οποία οι παλιοί γονείς θεωρούσαν φυσιολογικά (όπως δυστυχώς το ξύλο για διαπαιδαγώγηση) πλέον είναι κατακριτέα και ευτυχώς.

Από την γιαγιά περιμένεις να ακούσεις ότι δεν χρειάζεται να παίρνεις αγκαλιά το παιδί με το παραμικρό, επειδή το κακομαθαίνεις. Όμως από μία διευθύντρια παιδικού σταθμού όχι.

Δείτε ακόμα Κακή ψυχολογία παιδιού: Το πως αντιδρούν οι γονείς επηρεάζει την μετέπειτα ζωή του

Η Nasta Nayru μοιράζεται την δική της εμπειρία από μία απαράδεκτη διευθύντρια που κατηγόρησε τους γονείς ότι με το παραμικρό παίρνουν αγκαλιά τα παιδιά τους. Η κυρία Nasta, απαντάει κατάλληλα και μας κάνει να ταυτιστούμε! Διαβάστε παρακάτω: 

#letusrephrase 185,
“Εσείς οι νέοι γονείς, μη ζητήσουν αγκαλιά τα παιδιά, αμέσως να τα πάρετε!” διευθύντρια παιδικού σταθμού στην Αθήνα, σε γονείς που μόλις γνώρισε.

Είμαστε οι νέοι γονείς, αγκαλιάζουμε τα παιδιά όποτε το ζητήσουν, για όσο το ζητήσουν. Είμαστε οι νέοι γονείς χαμηλώνουμε στα γόνατα, τα παιδιά κοιτάμε στα μάτια. Είμαστε οι νέοι γονείς, απαντάμε με 10 λεπτά αγκαλιάς στην “γκρίνια” τους.

Δείτε ακόμα “Μη μπεις ξανά στο δωμάτιό μου. ‘Οποτε έρχεσαι με πρήζεις

Είμαστε οι νέοι γονείς, δίπλα, όταν φωνάζουν και στο πάτωμα χτυπιούνται, χέρια έτοιμα, εκεί. Είμαστε οι νέοι γονείς, την αγκαλιά μας το βράδυ παρκάρουμε, δίπλα σε στόματα μικρά που βαριανασαίνουν
δίπλα σε σώματα μικρά παράγουμε ορμόνες ευτυχίας.

γονείς-που-παίρνουν-αγκαλιά-τα-παιδιά-τους-

Photo via: antonioumetaxa.com

Είμαστε οι νέοι γονείς, παλεύουμε ενάντια σε όσα ζήσαμε. Διαβάζουμε, συζητάμε, μέρα τη μέρα ξεμαθαίνουμε. Κι αν ένα πράγμα δεν χρειαζόμαστε είναι να σε έχουμε απέναντι, να κρίνεις τις αγκαλιές.

Είμαστε οι νέοι γονείς, του τάγματος της αγκαλιάς εχθρούς δεν χρειαζόμαστε. Κυρία Διευθύντρια, δε χαρήκαμε για τη γνωριμία. [και κάπου ώπα!]

Δείτε ακόμα Μην το πεις στην μαμά, θα είναι το μυστικό μας: Μία φράση που καταστρέφει τα παιδιά

Νάστα

Σημείωση: άρχισα να γράφω στο γραφιστικό “Είμαστε οι νέοι άνθρωποι”, θέλοντας να το κάνω πιο συμπεριληπτικό και γιατί δε μου αρέσει ο διαχωρισμός. Αλλά κατέληξα να απαντώ άμεσα στη φράση της διευθύντριας – και σε όσα με έχουν κράξει στο παρελθόν για τη στΟργή μου.

γονείς-που-παίρνουν-αγκαλιά-τα-παιδιά-τους-

Photo via: Pinterest

Εύχομαι, πάντως, να είμαστε οι νέοι άνθρωποι, θείες, γειτονιά, παππούδες, γιαγιάδες, περαστικόντα σε δρόμους και λεωφορεία, εμείς που απαντάμε με στοργή και που μας νοιάζει. Πείτε μου τι έχετε ακούσει για την αγκαλιά, αλλά με τρόπο, γιατί αυτές τις μέρες έχω μια ευαισθησία στην καρδιά.

γονείς-που-παίρνουν-αγκαλιά-τα-παιδιά-τους-

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close