ιδέες-για-πασχαλινές-παιδικές κατασκευές-

Το Πάσχα 2023 βρίσκεται μία ανάσα μακριά κι αν θέλετε εσείς και τα παιδιά σας να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί, ενώ παράλληλα, τα βάζετε και σε γιορτινό κλίμα αυτές οι Πασχαλινές παιδικές κατασκευές θα σας ξετρελάνουν.

Το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες, μπορεί για τους μεγάλους να είναι συνδεδεμένα με άλλα πράγματα που τους διασκεδάζουν όμως τα παιδιά ενθουσιάζονται πάντα όταν σκέφτονται παιχνίδια, διακοπές, κατασκευές και πάρτι!

Γι’ αυτό και λίγες εβδομάδες πριν μπούμε και επισήμως στην πασχαλινή περίοδο αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές ιδέες για πασχαλινές παιδικές κατασκευές. Κατασκευές που μπορούν να τις φορέσουν, να τις στολίσουν ή να παίξουν μαζί τους. Διαβάστε παρακάτω:

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: Πασχαλινή γιρλάντα

Μπορείτε να δέσετε σε ένα σπάγκο μερικά καρότα και λαγουδάκια και να φτιάξετε την δική σας πασχαλινή γιρλάντα παρέα με τα παιδιά σας. Αν δεν πιάνει το χέρι σας έτσι ώστε να φτιάξετε τα καρότα και τα σημαιάκια όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, υπάρχει πάντα η επιλογή του χαρτονιού ή των έτοιμων αξεσουάρ.

Πάσχα 2023: 10 ιδέες για Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: Λαγουδάκια από χαρτόνι

Πάρτε μερικά καλαμάκια από σουβλάκια και κολλήστε πάνω τους μερικά λαγουδάκια. Για να φτιάξετε τα λαγουδάκια, κόψτε μία λωρίδα χαρτονιού της αρεσκείας σας και συρράψτε την σε στρογγυλό. Ζωγραφίστε μάτια, μουστάκια και στόμα και κόψτε με χαρτόνι τα αυτάκια. Συρράψτε τα και αυτά και είναι έτοιμα.

πασχαλινές-κατασκευές-με-καλαμάκι-ιδέες-

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: Λαγουδάκια και καρότα

Εδώ έχουμε δύο διαφορετικές ιδέες για πασχαλινές κατασκευές. Η πρώτη, είναι μία όμορφη πασχαλινή κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά. Παίρνουμε μία χάρτινη σακούλα μαναβικής και κολλάνε πάνω ένα λαγουδάκι που το φτιάξαμε με χαρτόνι. Αφήνουμε τα παιδιά να ζωγραφίσουν το λαγουδάκι και είναι έτοιμο.

Για την δεύτερη κατασκευή χρειαζόμαστε ένα κάπως μεγάλο τάπερ. Το γεμίζουμε με χώμα, με άμμο, με βότσαλα, ακόμη και κόκκους καφέ, μπαχάρι και ό,τι άλλο σας είναι εύκολο. Φτιάξτε πολλά καροτάκια από χαρτόνι με το παιδί και στριμώξτε τα μέσα στο τάπερ!

πασχαλινή κατασκευή-με-χάρτινη σακούλα-και-χαρτόνι-ιδέες-

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: Μάσκα λαγουδάκι

Και η συγκεκριμένη κατασκευή είναι από ανακυκλώσιμα και οικονομικά υλικά. Παίρνετε ένα χάρτινο πιάτο μίας χρήσης σε λευκό χρώμα και αφαιρείται τον πάτο του. Κρατάτε μόνο το στεφάνι και πάνω στο στεφάνι μαζί με τα παιδιά κολλήστε αυτάκια και μουστάκια από χαρτόνι. Αφήστε το παιδί να φορέσει την μάσκα και να παίξει με τις ώρες.

Δείτε ακόμα Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: 15 ιδέες

πασχαλινή-μάσκα-για-το-παιδί-Πάσχα 2023-ιδέες-

Δείτε ακόμα Φτιάξτε μόνοι σας μαγνητικό παιχνίδι ψαρέματος που θα λατρέψουν τα παιδιά

πασχαλινή-γιρλάντα-με-λαγουδάκια-ιδέες-

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: Λαγουδάκια από χαρτί υγείας

Κρατήστε το ρολό από το χαρτί υγείας που σας περίσσεψε και είτε ντύστε το με λευκό χαρτόνι, χρησιμοποιώντας κόλλα είτε αφήστε το παιδί να το ζωγραφίσει όπως θέλει. Το ιδανικό θα ήταν να το ντύσετε με λευκό χαρτόνι και να αφήσετε το παιδί να βάλει όλη του την φαντασία στην ζωγραφική. Κόψτε μερικά αυτάκια και είναι έτοιμο.

λαγουδάκια-από-ρολό-ιδέες-

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: Λαγουδάκια από πηλό

Μία από τις πιο αγαπημένες ασχολίες των παιδιών είναι να ασχολούνται με πηλό και πλαστελίνη. Πάρτε λίγο πηλό και αφήστε το παιδί να φτιάξει τα δικά του λαγουδάκια εξασκώντας παράλληλα την λεπτή και την αδρή κινητικότητά του.

λαγουδάκια-από-πηλό-ιδέες-

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: Κουταλόκουκλα για το Πάσχα

Για την συγκεκριμένη κατασκευή θα χρειαστούμε μία κούτα που δεν χρειαζόμαστε ή σκληρό χαρτόνι γενικότερα και είτε μία ξύλινη κουτάλα είτε κάποιο μεγάλο ξύλο που δεν έχει αγκαθάκια κλπ. Σχηματίζουμε το λαγουδάκι στο χοντρό χαρτόνι, το κόβουμε, αφήνουμε το παιδί να το ζωγραφίσει και το κολλάμε πάνω στην κουτάλα.

λαγουδάκια-από-χαρτόνι-ιδέες-κουταλόκουκλα-

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: Πασχαλινό στεφάνι

Κόψτε μία λωρίδα χαρτονιού και συρράψτε την σε κύκλο, που να χωράει στο κεφάλι του παιδιού και να μην πέφτει. Κολλήστε μερικά εξίσου από χαρτόνι αυτάκια και είναι έτοιμο το πασχαλινό στεφάνι για το κεφάλι του παιδιού.

πασχαλινό στεφάνι-λαγουδάκι-για-παιδιά-ιδέες-

Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά: Πασχαλινά αυγά

Εδώ αντί για τέτοια είδη χειροτεχνίας που τα βρίσκεις σε πολύ καλές τιμές στα μαγαζιά για χειροτεχνίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά. Σχεδιάζουμε ένα μεγάλο πασχαλινό αυγό, το ζωγραφίζουμε με γραμμές και βάζουμε το παιδί να κολλήσει πάνω στις γραμμές ό,τι θέλει. Ακόμη και φασόλια.

πασχαλινό-αυγό-κατασκευή για παιδιά-ιδέες-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις diy κατασκευές στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close