πως-θα-αντιμετωπίσουμε-την-αναβλητικότητα-του-παιδιού-μας-

Πως θα βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεπεράσουν την αναβλητικότητά τους. Συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσουν οι γονείς τα αναβλητικά παιδιά.

Η αναβλητικότητα είναι ένα σημαντικό ελάττωμα διότι δημιουργεί προβλήματα τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους. Θέλουμε να χάσουμε κιλά και το αφήνουμε από Δευτέρα. Θέλουμε να βρούμε καινούρια δουλειά και το αφήνουμε για αύριο.

Θέλουμε να στείλουμε ή να πάρουμε τηλέφωνο ένα αγαπημένο μας πρόσωπο και το αφήνουμε και αυτό για αύριο. Γενικότερα όλοι οι άνθρωποι λίγο ή πολύ είναι αναβλητικοί σε μερικές φάσεις της ζωής τους. Παρόλα αυτά η αναβλητικότητα είναι ένα ελάττωμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Δείτε ακόμα Παιδίατρος ξεσπά: Μέχρι πότε θα μεγαλώνουμε “μορφωμένα – αμόρφωτα” παιδιά;

Κι αν εμείς σαν μεγάλοι και ώριμοι είμαστε αναβλητικοί φανταστείτε τα παιδιά. Τα παιδιά είναι αναβλητικά με τα μαθήματά τους αλλά και με άλλες υποχρεώσεις και θέλω τους διότι σκέφτονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα και δεν ξέρουν να βάλουν προτεραιότητες.

Εμείς σαν γονείς λοιπόν οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την αναβλητικότητα των παιδιών μας. Ο παιδίατρος Ανδρέου Μάριος μας εξηγεί αναλυτικά πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αναβλητικότητα των παιδιών μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Αν και τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν τις αρνητικές επιπτώσεις της αναβλητικότητας, στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην ενήλικη ζωή του.

Πώς θα ξεπεράσει την αναβλητικότητα

Τα παιδιά που δεν μαθαίνουν από νωρίς να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους ενδέχεται να αναπτύξουν χρόνια αναβλητικότητα, η οποία με την σειρά της εντείνει το άγχος και το στρες, επιβαρύνοντας την καθημερινότητά του. Μερικοί τρόποι για να το βοηθήσετε να ξεπεράσει την αναβλητικότητα περιλαμβάνουν:

Χρειάζεται εργαλεία

Δώστε τα κατάλληλα εργαλεία στο παιδί σας, όπως μια ατζέντα ή ένα ημερολόγιο, προκειμένου να σημειώνει λεπτομερώς όλα όσα έχει να κάνει τις επόμενες ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει μια ξεκάθαρη εικόνα του τι προέχει και θα μπορεί να δουλεύει μεθοδικά και με οργάνωση.

Δείτε ακόμα Συγκινητικό: Έλληνας δάσκαλος δίδαξε την ευγένεια στους μαθητές με λεμόνια, σοκολάτακια και μέλι

Η σωστή ρουτίνα

Ενθαρρύνετε το παιδί να αναπτύξει και να ακολουθήσει ρουτίνες, που θα το βοηθήσουν να συγκεντρώνεται σε οτιδήποτε έχει να κάνει ευκολότερα. Μόλις αυτή η πρακτική γίνει συνήθεια, θα την κάνει σχεδόν αυθόρμητα, πράγμα που θα το βοηθά στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου.

Η κινητήριος δύναμη των στόχων

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να θέσει μικρούς στόχους, που θα μπορεί να υλοποιεί καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο η αυτοπεποίθησή του τονώνεται και πιστεύει ολοένα και περισσότερο στις δυνατότητές του.

Να είστε πρότυπο

Να είστε καλό παράδειγμα και να διαχειρίζεστε σωστά το χρόνο σας, διότι είναι γνωστό ότι τα παιδιά, σχεδόν σε κάθε φάση της ζωής τους, έχουν την τάση να μιμούνται τους γονείς τους. Επομένως αν σας βλέπει να τρέχετε από την μία δουλειά στην άλλη γιατί δεν προλαβαίνετε, πιθανόν να μην προσπαθήσει να οργανώσει κατάλληλα το πρόγραμμά του.

.
Πηγή: imommy
.
Κάνε @tag μια φίλη/φίλο σου σαν σχόλιο. Είναι η κινητήριος δύναμη για να προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close