παιδικές-παθήσεις-στον-πρωκτό-

Πρωκτός: Όλες οι παθήσεις που μπορεί να προσβληθεί ένα παιδί. Παιδίατρος μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Προσπαθούμε να προστατεύσουμε το παιδί μας από κάθε είδος κακού από τις πρώτες κιόλας μέρες της γέννησής του. Έτσι οι γονείς συχνά ενημερώνονται από παιδίατρους για τις παθήσεις που μπορούν να προσβάλλουν ένα παιδί και πότε αυτές είναι επικίνδυνες.

Δείτε ακόμα Η κoρη μου έπαθε εγκεφαλική βλάβη όταν εισέπνευσε αποσμητικό σπρέι μετά από challenge

Έτσι ο χειρουργός παίδων Μιχάλης Παγώνης έγραψε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα άρθρο για όλες τις παθήσεις που αφορούν τον πρωκτό και που μπορούν να προσβάλλουν το παιδί. Μοιράστηκε μαζί μας όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε. Διαβάστε παρακάτω:

ΠΕΡΙΠΡΩΚΤΙΚΟ Η ΠΕΡΙΟΡΘΙΚΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ

Πρωκτός: Όλες οι παθήσεις που μπορεί να προσβληθεί ένα παιδί

Τα περιπρωκτικα αποστήματα αντιμετωπίζονται συχνά κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Η πλειοψηφία των ασθενών είναι πριν την ηλικία των 12 μηνών. Το απόστημα παρουσιάζεται χαρακτηριστικά ως αυξομειούμενη, ευαίσθητη, επώδυνη μάζα στην περιπρωκτικη χώρα.

Είναι πιο συχνό στα αγόρια. Η νόσος Crohn, οι ανοσοανεπάρκειες, η δυσανεξία γλυκόζης, και το περινεικο τραύμα μπορούν να είναι αιτιολογικοί παράγοντες. Είναι ασυνήθιστα τα ευθυισχιακά αποστήματα στα παιδιά εκτός και αν συνδέονται με χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις εντέρων.

Ανώμαλη αρχιτεκτονική στις πρωκτικές κρυπτές προδιαθέτει για έναρξη λοίμωξης στις κρυπτές Morgagni. Εδρολουτρα. Περίπου το 1/3 των αποστημάτων που αντιμετωπίζονται έτσι δεν υποτροπιάζουν.

Δείτε ακόμα Σοκαριστική ερευνά για τα μωρά που γεννήθηκαν στην Πανδημία: Κάτω ο δείκτης νοημοσύνης

Παροχέτευση αποστήματος. Τα 2/3 απαιτούν τομή και παροχέτευση.
Επίσης καλή έκβαση έχουν οι ασθενείς που αντιμετωπίζονται με αναρρόφηση με βελόνα και από του στόματος αντιβιοτική θεραπεία.
Ένα μικρό τμήμα γάζας αφήνεται μέσα στην κοιλότητα.

ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΟ ΣΥΡΙΓΓΙΟ

ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΟ ΣΥΡΙΓΓΙΟ

40%- 50% των περιεδρικων αποστημάτων καταλήγουν σε περιεδρικο συρίγγιο. Πιο συχνό σε άρρενα νεογνά. Το συρίγγιο είναι συνήθως τοποθετημένο πλάγια του πρωκτού παρά στη μέση γραμμή. Περιστασιακά, δύο συρίγγια μπορεί να εμφανιστούν ταυτόχρονα σε ένα παιδί.

Η χειρουργική αντιμετώπιση είναι η συριγγεκτομη. Γενική αναισθησία και ήπια διαστολή του πρωκτού με Hegar. Η πορεία είναι ευθεία και δεν ακολουθεί τον κανόνα Goodsall για τα συρίγγια. Μυλώση και εκτομη του συριγγίου. Εδρολουτρα μετεγχειρητικά και το τραύμα κατά προτίμηση επουλώνεται κατά 2ο σκοπό.

Ραγάδα Δακτυλίου

Ραγάδα Δακτυλίου- παιδί

Αναπτύσσεται συνήθως σε ένα μικρό παιδί του οποίου η διατροφή αλλάζει από υγρή σε στερεή και του οποίου οι κενώσεις μετατρέπονται από μαλακές σε σχηματισμένες.

Μια περίοδος δυσκοιλιότητας συχνά προηγείται. Η ραγάδα στη συνέχεια επιδεινώνεται με κάθε κένωση. Το παιδί αποφεύγει την αφόδευση λόγω φόβου και πόνου και επιδεινώνεται η δυσκοιλιότητα. Διάγνωση με τη γραμμοειδή αιμορραγία στα κόπρανα και τη σχάση του βλεννογόνου.

Σπάνια απαιτείται εκτομη ραγάδας ή πλάγια σφιγκτηροτομη.
Εδρολουτρα, αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας, τοπική αλοιφή, ενέσεις βοτουλινης ,τοπική εφαρμογή tacrolimus. Ραγάδα σε έφηβο συχνά αποκαλύπτει φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

ΠΡΩΚΤΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ

Πρωκτός: Όλες οι παθήσεις που μπορεί να προσβληθεί ένα παιδί

Η μονή επίπτωση είναι εάν το ράκος είναι μεγάλο η κακή υγιεινή του πρωκτού. Εκτομη. Οι αιμορροΐδες είναι ασυνήθιστες στον παιδιατρικό πληθυσμό, και σπάνια χρειάζονται χειρουργική θεραπεία. Συμπτώματα από εξωτερικές αιμορροΐδες είναι γενικά λόγω θρόμβωσης, και η εξέταση αποκαλύπτει επώδυνη, γαλαζωπή μάζα στη δερμοβλεννογονια συμβολή.

Η αντιμετώπιση είναι η τομή στην αιμορροΐδα, αφαίρεση του θρόμβου, εδρολουτρα, διαιτητική τροποποίηση, και ωσμωτικά καθαρκτικά. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι εξαιρετικά σπάνιες στα παιδιά εκτός και αν υπάρχει πυλαία υπέρταση. Η αντιμετώπιση είναι συντηρητική και σε αποτυχία περιβρογχισμος η αιμορροιδεκτομη.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία του παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close